שלום ואשמח לשמוע מה כן ניסית / למדת ב-13 שנה
לפי מה שנותח ונכתב פה זה לא כ"כ מדויק להגיד שהיו 70 אחוז הצלחה בניסוי בתא לחץ.
גם בחירת המשתתפים היתה מאד מסוימת, כמעט כולן במצב שהן עבדו למשל, וזה לא מאפיין את כולנו. ועוד כל מיני פרמטרים שמצמצמים את הכותרת הזו שיכולה להתאים לכתבה בעיתון מקוון אבל לא מדויקת מבחינה עובדתית.
לפי איך שאני הבנתי את זה החידוש הגדול במחקר הזה, זה שהם הוכיחו שהמחלה נמצאת
במוח, שיש מרכיב שהם יכולים יותר לשים עליו את האצבע. כך שההישג הוא יותר מחקרי ופחות מעשי.
בעיקר בגלל שזה מיכשור וטיפול יקר. ולצערי אני חוששת שרחוק היום שבו הוא יהיה בהישג יד לרובנו.
כמו שכלנית כתבה היתה מישהי שכתבה בפורום יומן ממש על הניסיון שלה עם תא לחץ, שהיא מימנה מכיסה למרות שלא היה לה, והיא התייחסה אל זה כאל "מוצא אחרון". ואני מקווה שהיא מצאה עוד נתיבים ודרכים ומוצאות, כי הטיפול לא עשה לה שום שיפור.
והמקרים גם מראים שמי שכן עשה להן שיפור, זה עבר אחרי פרק זמן. כך שמי שזה עוזר לה צריכה להמשיך עם הטיפולים כל הזמן.
היה פה גם מידע על מחירים ואיפה וכמה זה מסובסד.
ביום שיהיה מחקר נוסף כזה אני ארוץ (למרות שהיו דיווחים במחקר על כאלה שזה עשה להן רע והחמיר את מצבן ולכן נשרו מהמחקר), אבל רגע מבחינה כספית אני לא רואה בזה אופציה עבורינו. זה סכומים אדירים.
אני כן רואה שיפור בעזרת שינוי בסגנון חיים וכד'. ומצד שני שמעתי מחולות שלפעמים המחלה מחמירה עם הזמן בלי קשר לכלום.
אגב, אני תת"כ. מניחה שאת פיברו.
אנא ספרי מה ניסית שכן עשה שינוי לטובה. גם אם קטן או בינוני.