תא לחץ

כאבה

New member
תא לחץ

שלום. אני סובלת 13 שנים. מנסה לגלות פתרונות אמיתיים. האם משהי מכירה מטופלת שעברה טיפול בתא לחץ. הניסוי בחולות פיברו הצליח ב70%. אבל לא שומעים המלצות רופאים ולא נערכו עוד ניסויים.

היתה מישהי מהפורום שהתנסתה בכך

נסי לחפש (בקופסית החיפוש מצד שמאל למעלה) לפי המילים תא לחץ ותראי ישועות.

שלום ואשמח לשמוע מה כן ניסית / למדת ב-13 שנה

לפי מה שנותח ונכתב פה זה לא כ"כ מדויק להגיד שהיו 70 אחוז הצלחה בניסוי בתא לחץ.
גם בחירת המשתתפים היתה מאד מסוימת, כמעט כולן במצב שהן עבדו למשל, וזה לא מאפיין את כולנו. ועוד כל מיני פרמטרים שמצמצמים את הכותרת הזו שיכולה להתאים לכתבה בעיתון מקוון אבל לא מדויקת מבחינה עובדתית.

לפי איך שאני הבנתי את זה החידוש הגדול במחקר הזה, זה שהם הוכיחו שהמחלה נמצאת במוח, שיש מרכיב שהם יכולים יותר לשים עליו את האצבע. כך שההישג הוא יותר מחקרי ופחות מעשי.

בעיקר בגלל שזה מיכשור וטיפול יקר. ולצערי אני חוששת שרחוק היום שבו הוא יהיה בהישג יד לרובנו.

כמו שכלנית כתבה היתה מישהי שכתבה בפורום יומן ממש על הניסיון שלה עם תא לחץ, שהיא מימנה מכיסה למרות שלא היה לה, והיא התייחסה אל זה כאל "מוצא אחרון". ואני מקווה שהיא מצאה עוד נתיבים ודרכים ומוצאות, כי הטיפול לא עשה לה שום שיפור.

והמקרים גם מראים שמי שכן עשה להן שיפור, זה עבר אחרי פרק זמן. כך שמי שזה עוזר לה צריכה להמשיך עם הטיפולים כל הזמן.

היה פה גם מידע על מחירים ואיפה וכמה זה מסובסד.

ביום שיהיה מחקר נוסף כזה אני ארוץ (למרות שהיו דיווחים במחקר על כאלה שזה עשה להן רע והחמיר את מצבן ולכן נשרו מהמחקר), אבל רגע מבחינה כספית אני לא רואה בזה אופציה עבורינו. זה סכומים אדירים.

אני כן רואה שיפור בעזרת שינוי בסגנון חיים וכד'. ומצד שני שמעתי מחולות שלפעמים המחלה מחמירה עם הזמן בלי קשר לכלום.
אגב, אני תת"כ. מניחה שאת פיברו.

אנא ספרי מה ניסית שכן עשה שינוי לטובה. גם אם קטן או בינוני.

כאבה

New member
תא לחץ

בחודש האחרון חקרתי את נושא תא לחץ. הייתי באסף הרופא בשיחה עם ד"ר שי אפרתי ועם האח הראשי - יאיר. כמו כן פניתי לד"ר אבלין ולחוקר ממכון ויצמן.
מסקנותי: המחקר חסר מעקב על מקבלי הטיפול. יש לקבל "חיזוקים" בתא לחץ גם אחרי 2-3 חודשי טיפול. אין כרגע מימון.באופן פרטי , הטיפול עולה 350 ש"ח ליום. צריך רצף של כ-12 שבועות. כל יום חמישה ימים בשבוע . ישיבה של שעה וחצי בתא לחץ.כך שצריך כ- 20,000 והרבה כוח להגיע כל יום , לשבת ולקוות.
אני החלטתי שאין לי כוח לריצות יום יומיות וגם לא אמונה בטיפול לטווח ארוך.
כן יתקיים בקרוב ( לא יודעת פרטים) מחקר בתא לחץ באסף הרופא לסובלות מפיברומיאלגיה שעברו לפני שנים תקיפה מינית. ואז זה ללא תשלום.
אני סובלת גם מהפרעות בקצב הלב וגם כאופייני לפיברומיאלגיה חולשה תמידית. למדתי על גופי שאני יכולה לצאת מהבית פעם אחת ביום. יום כן יום לא. רצף של ארועים מפיל אותי. העייפות אצלי , כמו גם הכאבים גברו עם השנים. ( פריצת דיסק)ניסיתי תרופות שונות נגד כאבים ונשארתי עם אופטלגין בטיפות.
עברתי הזרקה לעמוד השדרה- עצם הזנב וגם זה לא עזר.כרגע אני מטופלת גם בסימבלתה וגם בליריקה( פרטי) ולא רואה את הישועה. ישנה עם 2 כדורי שינה כ- 10 שעות.
למזלי הפיברומיאלגיה לא היתה בצעירותי. למדתי, לימדתי , גידלתי ילדים והורים. יצאתי לפנסיה מוקדמת בעקבות המחלה.
מקווה שעזרת ולו במעט.

תודה ויישר כוח

זה יחסוך לרבות אחרות לעשות את הבירורים האלה.
כן, הם מתמקדים בטיפול הזה כדי להוכיח דברים מחקריים. ואני מניחה שהנושא של טראומה הוא לא בגלל נדיבות לב של מישהו אלא רוצים לבדוק את מה שהם יודעים כבר על מה קורה במוח בפוסט טראומה.

וכן, אלא למי שיש לו כסף בשפע. זה לא ממש אפשרי. ואת צודקת שגם אם היה מיליון כסף לצאת ולהגיע לטיפולים האלה זה לא פשוט לנו.
וכנראה שבמחקר הקודם לפחות מי שנבדקו היו במצב די טוב.

---

אני שמחה לשמוע את המושג "יום כן, יום לא" מעוד מישהו. כי זה היה אחד הקווים המנחים הראשונים שלי.

האם הכוונה בתא לחץ לתא חמצן?

מה עושים בטיפול הזה ומהם הקריטריונים לקבלה לטיפול כזה?

הקריטריונים זה כסף, הרבה כסף

ומה שעושים זה יושבים בתוך מן חללית כזו, שיש בה חמצן ברמה גבוהה מאד. אני לא ממש מומחית ולא עשיתי את זה כי כאמור אין לי
לזה.

אבל זה להגיע לטיפולים, שיש במעט מקומות בארץ, ויכול לגרום לסחרחורות או אפילו החמרה בסמפטומים בהתחלה.
לחלק מהאנשים עובד.
בארץ עשו מחקר לא מזמן, כי זו טכניקה שמתאימה לטיפול בפגיעות ראש. וזה הוכיח להם משהו על איזה איזור במוח הפיברו (לא עשו על תת"כ
) זה משפיע, שזה מקביל לפגיעות ראש.

נכתב על זה לא מעט חומר, כי תוצאות הניסוי פורסמו לאחרונה.
ראי פה:

http://www.assafh.org/clinic/Hifrbaric/Pages/Questions.aspx

מי שמצטרף למחקר כנראה מקבל את זה חינם. אבל ייקח עוד הרבה זמן עד שיהיה מחקר נוסף בארץ. וזו גם התחייבות לא פשוטה, גם אם זה מרע את מצבך או שקשה לך להתמיד את חייבת להשתתף בניסוי עד הסוף.

--
כתבו פה לגבי עלויות. נכתב לא מעט בפורום על זה. יש אי אלו מאיתנו שעשו את זה.

למעלה