תא הטלה

תא הטלה

יש לי זוג קוקטיילים ויש להם תא הטלה, אני בניתי אותו, האם כדאי לי להחליף אותו למה הוא נראה לי לא ממש מתאים להם כשהם נכנסים לתא אז כל הזנב שלהם על הדופן של התא ואפשר לראות אותו מהחור של הכניסה. אז מה אתם אומרים כדאי לי לבנות להם תא הטלה חדש? להוסיף לתא גם פתח שזז שאוכל לראות מה קורה שם בפנים ומידי פעם לנקות אותו? מה המידות הדרושות לתא הטלה של קוקטיילים? תןדה מראש-איליה

רואי

New member
לפי מה שאתה אומר

הקן הנוכחי הוא קטן מדי אז מאוד כדאי שתחליף אותו באחד גדול יותר אם אתה רוצה לשפר את הסיכוי לגוזלים. ומאוד מומלץ לעשות פתח בשבילך, כדי שתוכל לשלוט בעניינים מה הגודל לקוקטיילים? הייתי אומר משהו כזה: גובה-30 ס"מ אורך-30 רוחב -30

גודל הקוקטיילים

הוא משהו כמו שפורפרת של טלפון משהו כמו 25-30 ס"מ. יש לי עוד שאלה. בשביל לבנות תא הטלה חיצוני אצטרך לחתוך את הרשת נכון? ויש עוד דבר ששמתי לב אליו התוכים מטילים ביצים(הן היו מופרות כי היה בתוכן נוזל לבן) אבל הם אף פעם לא מטילים אותן בתוך התא זה בגלל שהו קטן מידי?

רואי

New member
אם כן

קוקטיילים לא מגיעים לאורך-30 ס"מ, אבל אם אתה רוצה להיות בטוח אז אתה יכול לעשות את הקן החדש עוד יותר גדול, גם 35 ס"מ זה בסדר- אבל לא יותר. וכן- תצטרך לחתוך את הרשת של הכלוב, אמנם זה קצת מעצבן-במיוחד אם הכלוב חדש, אבל אין ברירה. בקשר לביצים- זה שהיה בהן נוזל לבן זה לא אומר שהן מופרות, והרי גם בביצים של התרנגולת יש נוזל-חלבון וחלמון והן לא מופרות- אותו דבר אצל התוכים. בכל מקרה, כדי לדעת אם הן באמת מופרות צריך לחפש נקודה שחורה כאשר מסתכלים עליהן כנגד האור. אבל אני בספק אם בימים הראשונים אכן ניתן לראות את הנקודה הזאת. יכול להיות שהנקבה לא מטילה את הביצה בתוך הקן באמת בגלל שהוא קטן, אבל יכול להיות שהיא סתם דפוקה. את האמת הנכונה תדע רק לאחר שתשים לה קן גדול יותר... בהצלחה

בניתי להם אתמול כל היום תא הטלה...;

אז סוף-סוף בניתי אותו הוא בגודל של 30*30*30 ועכשיו יש לי דילמה נוספת שאני צריך לפתור. לא כדאי שאחכה לשים את התא הטלה לקראת הקיץ הבא(או לפחות עד של ירד גשם) כי שמעתי שצריך להוריד את תאי ההטלה בחורף כדי שהם לא יטילו סתם וכל הגוזלים ימותו זה נכון? תודה על העצה לבנות תא הטלה חדש

ran 15

New member
שמע איליה...עזוב שטויות ושים

תאי הטלה בחורף...רק תדאג שלא יטפטף על התא הטלה מים וכמובן לא על התוכים עצמם וכמובן לדאוג לנסורת ויהיו לך הטלות מוצלחות גם בחורף..

תודה על העצה....

אני אוסיף להם גם גיר סידן כדי שהקליפה תהיה קשה מספיק, ואחי עכשיו עושה קונצים ורוצה לשים את התא הטלה החדש ולהוציא את הישן למרות שבקרוב יהיה חורף. כל כמה זמן כדאי להחליף נסורת? אקווה לטוב ולהטלות...

ran 15

New member
כל מחזור ביצים תחליף נסורת...

תגיד התא הטלה בתוך הכלוב כי לפי מה שהנתי קוקוטילים מרגישים יותר בנוח עם תא הטלה כזה. וכמובן הטלות ראשונות אל תיגע. לא בגלל ריח שמייח אלא אלו ההטלות שבהן הקוקוטילים לומדים את העובדות על הגוזלים כמה זמן להאכיל איך לטפל וכדומה הטלה שלישית בעה"ש תוציא תשחק תאכיל מה שבא לך בהצלחה!. ואל תשחק יותר מידי עם התא תשים פעם אחת וסלאמת... ואם אתה שם בתוך הלכוב שיהיה במרכז הכלוב ורחוק מחתולים.. טוב בהצלחה.

מדהים! כנסו...

עכשיו אני ואחי הוצאנו את התא הטלה ובתוכו ראינו 10 ביצים
חלקן מיובשות (רק הצהוב) חלקן ריקות (רק הקליפה) 2 עם תוכן נוזלי ואחת עם נוזל שחור מעורב עם חלקים מגעילים כאלו.(זה הגוזל?) וכל זה קרה תוך 10 חודשים שלא פתחתי את התא. עכשיו אני מתכנן לשים את התא ההטלה הגדול שבניתי עם אחי(30*30*30) מקווה שהיה להם יותר ביצים וגם גוזלים.
אני עכשיו אפילו לא יודע אם לשמוח
או לבכות
? מצד אחד השמדנו את כל הביצים אבל מצד אחר בנינו להם תא הטלה מרווח יותר.

למעלה