תיאוריה חביבה
אבל.. על מה היא נסמכת? מה ההגיון שמאחוריה? פשוט החלטת ככה ו..זהו? מבחינה אסטרולוגית פרופר, זו החלטה שרירותית בדיוק כמו החלטה שמעכשיו כל בן ראשון במשפחה הוא עם אופק בגדי או ירח בשור. החלטות שרירותיות הן יפות, ומראות על צד יצירתי באישיות, אבל נופלות במבחן התוצאה הראשוני בדרך כלל משתי סיבות. האחת - לאסטרולוגיה הקלאסית הבסיסית הגיון מאוד מובנה משלו, אם כי הוא נראה מעורפל מספיק באופ שאפשר יהיה להנחיל לו כל מיני החלטות ועדיין יחזיק כאילו (סטייל-הוא דומיננטי מאוד ולכן הוא אריה). השניה - כמו אמרתי קודם - הדפינישנס, כלומר, ההחלטות הסופיות מה זה מה. זה שהירח שלו זז קדימה ומופיע בבית הבא, נאמר מדגיש את בית התקשורת, עשוי להיות מודגש אם לא היה זז קדימה למשל על ידי שליט בית תקשורת בבית 10, שמש צמודה למרקורי, וכו וכו - ועכשיו, לך תחליט בין כל המרכיבים מה הוא הנכון. האסטרולוגיה עצמה מעורפלת לעיתים מספיק כדי לספק מגוון רחב של אפשרויות לזה שמנסה להיות יצירתי ולהמציא את הגלגל, בעיקר באבחונים הראשוניים, אבל בהמשך זה פשוט לא עובד, עד כמה שתנסה לאנוס את המציאות של מפות הלידה לתאוריות שלך, ולא יעזור כלום. אבל.. נורא כיף להרגיש שממציאים משהו חדש, ואסטרולוגיה זה בכלל כיף כזה, נכון? ואולי גם נשתה עוד קפה?.. חחח, כן כן, הלילות הלבנים המדהימים עם התגליות הקטנות,. אבל לאורך זמן, מה שלא באמת עובד בהגיון מוצק ובכל המקרים לא מחזיק למרות האדרנלין הנלווה לתהליך. ככה זה בחיים בכלל, ובאסטרולוגיה גם. אבל מצד שני, מה אני יודע.. אני סתם אסטרולוג אנכרוניסטי של פעם, אפילו לא חוקר אסטרולוגיה...
לילה נעים. מזמן לא דיברתי על אסטרולוגיה ועל העקרונות הבסיסיים, האמת. אחרי כמה מפות שעשיתי השבוע, כיף להזכר מעט בבסיס, בעיקר כשיש מישהו עם אדרנלין באזור. וחשוב להבין: לא שיש לי משהו נגד גישות שאמורות להיות כאילו חדשות, זה רק שכדאי לבדוק אותן שוב ו שוב לא על אנשים קודם, אלא על הפירושים האישיים שלך שמתאימים את עצמם למפה או לסיטואציה באורח מופלא...
אגב, עם השנים תלמדי גם להעריך לא דווקא את כל מי שאומר לך כן באופן אוטומטי ונותן לך צביטה בלחי סטייל הילדה המצטיינת, אלא דווקא על מי שמקשה עליך, ומכריח אותך לחקור שוב ושוב את הרעיונות שלך, במקום להיעלב מכך שאני סקפטי. להיפך: אם תצליחי לשכנע אותי - וואלה, שיחקת אותה.. קחי את זה ככה, ואת זה אני אומר כדי לא לצנן את ההתלהבות שלך וגם לתת לך פרופורציות. במלים אחרות - בואי תוכיחי לי שלמרות שמה שאמרתי - זה עובד. אם שרדת עד כאן - אני פתוח לשמוע הוכחות בשטח, ולא מי עוד הצטרף לתיאוריה..