תאריך

גליתי10

New member
השיטה שהמציא מיכה וילנר יותר מתקדמת ומדוייקת

האם חוקר האסטרולוגיה מיכה וילנר מוכר לך? הוא המציא את שיטת חלוקת בתים שווים, כשיטת קוך כבר היתה ישנה.

חחח מיכה המציא את חלוקת הבתים השוים? הגזמת..

חלוקת הבתים השוים היא החלוקה העתיקה ביותר באסטרולוגיה, יקירתי. את מתבלבלת עם שיטת הבתים של מיכה - ידידי מזה עשרות שנים - שנקראת משהו כמו השמשי חיובי והשמשי שלילי, שאני מכיר אם כי לא נכנסתי אליה לעומק, כי היא נראית לי מסובכת ומורכבת. אולי פעם.. חוקר האסטרולוגיה..
טוב, מילא. מיכה הוא אסטרולוג וחבר ותיק, עם שיטות משלו.

גליתי10

New member
תקרא לשיטתו איך שתרצה, אך היא זו שבה אני משתמ

חוץ משמשי ירחי הוא המציא גם שיטה שונה לחלוקת בתים, כמו כן נוסחאות חדשות לתחזיות ולא רק שמשי ירחי, בשלושה שעורים ממנו, ניתן בקלות ללמוד את הפיתוחים שהמציא, וחבל לא להכיר אותן, הן עובדות נפלא במציאות, ומוסיפות כלים לידע הקיים, השיטה כלל לא מסובכת, אני יכולה כול פעם ללמד כאן נושא אחר ממה שלמדתי ממנו, אם יהיו מעונינים. איך אומרים? מכול תלמידי השכלתי?

גלית חביבה

מה זאת אומרת 'תקרא לשיטה איך שתרצה'? את חושבת שסתם כך זורקים שמות? שיטת הבתים השוים היא שיטה שונה לגמרי ממה שאת אומרת, ולכך התייחסתי. אם את חסידה גדולה כל כך של השיטה של מיכה - סחטין. תיהני, אבל ראשית - נא לדייק. לפחות תלמדי נכון את השם של השיטה שאת כל כך מאמינה בה..
ו שנית, מבין שאת מאמינה גדולה בשיטה של מיכה, אבל.. קצת צניעות לא תזיק, גליתי. יש עוד שיטות בחיים של אנשים אחרים, חלקם קצת יותר ותיק ממיכה בתחום, חלקן נוסה כבר בעולם, ובסופו של דבר - לכל שיטה יש מקום דרך ואנשים שמאמינים בה. בקיצ - קצת צניעות, בעיקר במקום שאינך מכירה את כל יושביו כל שכן את שיטותיהן. זה נכון לאסטרולוגיה, כמו לכל תחום אחר: הכר את המקום שבו אתה נמצא בו קודם שאתה מבטל את הקודים והשיטות הקיימות בו, ונסה ללמוד מאחרים במקום להטיף להם, לספר להם שהשיטות שלהם ישנות ולא עובדות, ולבטל את מה שיש. יש מקום מוזר שכזה שנקרא אגו, והוא המכשול העיקרי ללמידה. נסי שלא יפריע לך בתהליך הזה.

אגב, בלי כל קשר

לא מבטל כלל את מיכה, אלא להיפך: מעריך אותו מאוד. יותר מזה: אני חושב שהשיטה של מיכה מצוינת, ושמעתי לא מעט אנשים שעובדים איתה ורואים תוצאות.העניין הוא שכדאי תמיד ללמוד עוד שיטות, לשמוע ולראות עוד דרכים, ולא לבטל שיטות אחרות או דרכים אחרות: זה האישו שניסיתי להעביר, מקוה שבהצלחה.

גליתי10

New member
אז מורתי ניסתה מספר שיטות לפני שבחרה בשיטתו

אני אישית ראיתי הרבה מקרים שבהם במיוחד כשמזל האופק בשני מזלות, כי בפועל בשיטה של מיכה בחירת המזל השולט על האופק יותר מתאימה, גם עפי מה שאומרים בעלי המפות עצמם, ראה דוגמא מהפורום הזה וגם מפורום עולם המיסטיקה, ואלו דוגמאות רק מהשבועיים האחרונים.

לא הבנתי

בחירת המזל השולט על האופק... אבל הרי האסטרולוגיה הקלאסית עוסקת בבתים ושליטי בתים כבר שנים רבות, וגם אני עוסק בדיוק בזה. לא הבנתי היכן ההבדל. הדוגמאות שבפורום הזה.. הממ.. בואי לא נסחף לגבי מה שהן מראות.. ופורום עולם המיסטיקה אינו מוכר לי. אני חושב שאת מסיקה מסקנות מהירות מאוד, אולי קצת מהירות מדי, אבל.. זו בחירה שלך. אין לי מה להוסיף לזה.

גליתי10

New member
יאיר אפילו שטיח מאוב מנערים פחות חזק

אז בא לשכונה בחור חדש , אז מה? אם אתה באמת רוצה להבין את כוונתי, אז אתן דוגמא ואסביר, אם אתה נעול על שיטות אחרות, אז לא... שבת שלום.

גליתי10

New member
על אורנה נריה יוגב שמעת?

אם אתה רוצה לתת ביקורת בונה, היא חייבת להיות יותר עדינה, אני בכלל לא מגיעה ממקום של אגו, אלא ממקום אחר, ואתה הוא זה שמבטל שיטה שאינך מכיר, לעומת זאת מורתי מכירה את שתי השיטות, ובחרה בטובה יותר לפי דעתה. אני לא מנסה להטיף, אלא מנסה ללמד את שיטתו של מיכה, וכן חטאתי בשם שנתתי לשיטה, אוי כמה נורא... בקיצור, כשאתה צועק לא שומעים. לוותק אין קשר לבחירת השיטה, במיוחד כשמדובר בחוקר אסטרולוגיה שבחן את כול השיטות וקידם אותן כמה צעדים קדימה, הכוונה בגדול לשחזר מידע אסטרולוגי חסר, שנעלם בימי הבניים. לדוגמא האם אתה יכול להסביר את השוני שיש לאנשים, או תאומים שנולדו באותו מקום באותו היום ובאותה שעה? אשמח ללמוד. אני מתנצלת אם נשמעתי לא צנועה....אני ממש ההיפך מכך במציאות.

הממ...

אז ככה: חביבתי - קראי שוב את מה שאמרתי: ביטלתי את שיטתו של מיכה?? להיפך: אני אפילו חושב שהיא מצוינת למי שמשתמש בה. פשוט לא הפכתי אותה לשיטה האפקטיבית היחידה שקיימת, בדיוק כפי שאין רק שיטה אחת שכזו. לגבי השם - לא חטאת בשום דבר - זה פשוט שם אחר, לא נורא. רק אין על מה להתעקש עליו.כל זמן שהבנת את ההבדל - הכל בסדר. לגבי הותק - מכיון שטרחת להדגיש מספר שנים, אמרתי שיש אנשים ותיקים יותר, אם בזה המדובר, זה הכל. לגבי ההסבר בשוני שיש בין תאומים ובין שני אנשים וכו - כבר שנים רבות אני עוסק בזה, ויש לי הסברים לא מעטים. תתפלאי. מיכה ואחרים אינם היחידים שיש להם תשובות: למעשה כמעט כל אסטרולוג ותיק שאני מכיר עסק לפחות פעם אחת בנושאים האלה. ולגבי התחושה שהגעת לשיטה האולטימטיבית והיא היא היחידה - גם בסרט הזה הייתי, עם לא מעט שיטות בעבר. גם זה בסדר. עם הזמן גם זה עובר, מתישהו. בכלל, לא מאמין גדול בקיצוניות שאינה מתחדשת, ומקדשת רק נושא אחד ושיטה אחת, באסטרולוגיה ובחיים בכלל. בקיצור, הכל בסדר, כל זמן שאת שומרת על פרופורציות: כל אחד מתאים לשיטה שהוא בוחר, ואין רק שיטה אחת שהיא טובה, שווה, השיטה היחידה, וכו וכו. אז.. שבוע טוף!

גליתי10

New member
לגבי תאומים גם לי יש תאוריה אותה בדקתי רק על

קבוצה קטנה של תאומים, והיא שהראשון שנולד מקבל את המפה כפי שהיא, ולגבי השני שיוצא, מזל הלידה שלו זז אחד קדימה, וכנ"ל הירח, שוחחתי על כך עם מיכה וילנר, וחשבנו אפילו לבדוק את הנושא על קבוצה גדולה יותר, אשמח לשמוע את דעתך בנושא. אני בזאת מבקשת לשמור על זכויות יורים לרעיון זה...

טומבוי10

New member
גליתה אם תרצו עזרה בניסוי אני מכירה כמה זוגות

של תאומים אשמח להצטרף ולעזור בכך.

גליתי10

New member
תודה אשמח מאוד, רק שתתחיל כבר שנת הלימודים

החופש הגדול כבר שיגע אותי ביחד עם החום, חום פיזי ונפשי מכול מה שקורה מסביב... אני לא מסוגלת להיות ממש שלמה עם עצמי, כשאני מרגישה שאנחנו בנוחות של הבית, וגילעד שם.

תיאוריה חביבה

אבל.. על מה היא נסמכת? מה ההגיון שמאחוריה? פשוט החלטת ככה ו..זהו? מבחינה אסטרולוגית פרופר, זו החלטה שרירותית בדיוק כמו החלטה שמעכשיו כל בן ראשון במשפחה הוא עם אופק בגדי או ירח בשור. החלטות שרירותיות הן יפות, ומראות על צד יצירתי באישיות, אבל נופלות במבחן התוצאה הראשוני בדרך כלל משתי סיבות. האחת - לאסטרולוגיה הקלאסית הבסיסית הגיון מאוד מובנה משלו, אם כי הוא נראה מעורפל מספיק באופ שאפשר יהיה להנחיל לו כל מיני החלטות ועדיין יחזיק כאילו (סטייל-הוא דומיננטי מאוד ולכן הוא אריה). השניה - כמו אמרתי קודם - הדפינישנס, כלומר, ההחלטות הסופיות מה זה מה. זה שהירח שלו זז קדימה ומופיע בבית הבא, נאמר מדגיש את בית התקשורת, עשוי להיות מודגש אם לא היה זז קדימה למשל על ידי שליט בית תקשורת בבית 10, שמש צמודה למרקורי, וכו וכו - ועכשיו, לך תחליט בין כל המרכיבים מה הוא הנכון. האסטרולוגיה עצמה מעורפלת לעיתים מספיק כדי לספק מגוון רחב של אפשרויות לזה שמנסה להיות יצירתי ולהמציא את הגלגל, בעיקר באבחונים הראשוניים, אבל בהמשך זה פשוט לא עובד, עד כמה שתנסה לאנוס את המציאות של מפות הלידה לתאוריות שלך, ולא יעזור כלום. אבל.. נורא כיף להרגיש שממציאים משהו חדש, ואסטרולוגיה זה בכלל כיף כזה, נכון? ואולי גם נשתה עוד קפה?.. חחח, כן כן, הלילות הלבנים המדהימים עם התגליות הקטנות,. אבל לאורך זמן, מה שלא באמת עובד בהגיון מוצק ובכל המקרים לא מחזיק למרות האדרנלין הנלווה לתהליך. ככה זה בחיים בכלל, ובאסטרולוגיה גם. אבל מצד שני, מה אני יודע.. אני סתם אסטרולוג אנכרוניסטי של פעם, אפילו לא חוקר אסטרולוגיה...
לילה נעים. מזמן לא דיברתי על אסטרולוגיה ועל העקרונות הבסיסיים, האמת. אחרי כמה מפות שעשיתי השבוע, כיף להזכר מעט בבסיס, בעיקר כשיש מישהו עם אדרנלין באזור. וחשוב להבין: לא שיש לי משהו נגד גישות שאמורות להיות כאילו חדשות, זה רק שכדאי לבדוק אותן שוב ו שוב לא על אנשים קודם, אלא על הפירושים האישיים שלך שמתאימים את עצמם למפה או לסיטואציה באורח מופלא...
אגב, עם השנים תלמדי גם להעריך לא דווקא את כל מי שאומר לך כן באופן אוטומטי ונותן לך צביטה בלחי סטייל הילדה המצטיינת, אלא דווקא על מי שמקשה עליך, ומכריח אותך לחקור שוב ושוב את הרעיונות שלך, במקום להיעלב מכך שאני סקפטי. להיפך: אם תצליחי לשכנע אותי - וואלה, שיחקת אותה.. קחי את זה ככה, ואת זה אני אומר כדי לא לצנן את ההתלהבות שלך וגם לתת לך פרופורציות. במלים אחרות - בואי תוכיחי לי שלמרות שמה שאמרתי - זה עובד. אם שרדת עד כאן - אני פתוח לשמוע הוכחות בשטח, ולא מי עוד הצטרף לתיאוריה..

גליתי10

New member
../images/Emo13.gifבבקשה את מוזמן לעלות כאן את המפה שלך

ואז אעשה לך תחזית ברוורס, יש הוכחה יותר טובה מזה? דרך אגב אני לא צעירה כול כך כמו שאתה מציג אותי, חוץ מהאדרנלין כפי שאתה מציין. נזכרתי בעוד דוגמא טובה לבדיקה. לפי שיטתו של מיכה וילנר, אם תרשום לי את תאריך ומקום לידתך, מבלי לתת לי שעת לידה אלא רק טווח של שעתיים, אפשר לשחזר את שעת לידתך המדוייקת, לפי תאריכים של שישה ארועים מעברך. ומי יודע אולי אחרי זה תוכל לאמר מכול תלמידיי השכלתי

ובכן

לא ממש רוצה לחשוף את תאריך הלידה שלי, ברשותך. אבל בהחלט מוכן שתראי לי על תאריך לידה של מישהו אחר. אגב, לגבי שחזור תאריך הלידה - כמו שאמרתי כבר קודם, אם תשימי לב - דברים שקרו בעבר לא ממש מצוינים תמיד במעברי כוכבים מ דויקים, אלא בדרך כלל על ידי תהליכים. משום כך, אין בזה מבחינתי אישור לזה שזו שעת הלידה של מישהו. מכיר את התכנה של מיכה וטובה, אבל לא התרשמתי. אגב, חוקר אסטרולוגיה אחר, איציק שטרקמן, שהוא איש שעליו אני באמת סומך, ניסה לעשות אלמנט דומה עם המפה של רבין. הוא טוען שרק אם יש לך לא פחות ממאה (!) אירועים מדויקים בחייו של אדם, אתה יכול להגיע למשהו שדומה לזה, אבל.. לא פחות. אישית, גם לגבי כך אני סקפטי: הפרשנות היא הקטש כאן, והיא גם הקטש בכל הויכוח הזה, אבל לצערי את פשוט מסרבת להבין את הטעון שלי. מילא.

גליתי10

New member
זהו סופית החלטתי שאתה מזל מאזניים...

אני חוזרת ואומרת לך שזה כן אפשרי, ומוכנה להדגים לך, תכתוב לי תאריך לידה של אדם שאתה מכיר את שעת לידתו, פלוס שישה ארועים חשובים מעברו, וכן תן לי טווח של שעתיים לשעת הלידה, והוכיח לך שאני כן יכולה לשחזר את שעת לידתו המדוייקת. מאזניים בדרך כלל מתווכחים לשם הויכוח ופחות בשביל להגיע להכרעה...אך חוש הומור של תאומים יש לך, ובטח משהו ממזלות המים, כי אתה בכול זאת טוב לב.

הממ.. מישהו מהפורום כמובן הסגיר את מזלי..../images/Emo13.gif

ולגבי שאר הטכסט - ניסיתי זאת כבר, זה לא חדש לי. פעמיים זה לא הצליח ופעם אחת כן. אם אין בזה ודאות - מבחינתי זה לא תקף. אבל החשוב יותר שאני מנסה לומר לך - סו וואט? ניחוש שעת הלידה המדויקת, מבחינתי משול לאלה שניחשו פעם איזה מזל אתה. אם צורת הפירוש אינה מביאה בחשבון ים של פרטים וניואנסים שמבחינתי הם משמעותיים, כי הרי מה זה באמת משנה? אגב, לא מתווכח כלל לשם הויכוח, ואם כך את חושבת - פספסת את כל מה שאמרתי. לא נורא...
יש כאן פורום גדול, למרות שאולי לא כותבים בו הרבה, ומי שהיה צריך לקרוא קרא. יום נפלא! ממני, וכחן תאומי וטוב לב שכמוני..

גליתי10

New member
לא מדובר בניחוש שעת לידה, אלא בדרך מתמטית

ע"י חישוב בנוסחה, ולטמי זאת הוכחה מדעית, ללא הצדקה אתה ממעיט מהערך של הדבר. וחבל. ואף אחד כאן לא אמר לי שאתה מזל מאזניים, חוץ מזה שאתה אישרת זאת כעת, אז האם יש לך הרבה מים במפה? למרות הויכוחים אני מתעקשת שאת טוב לב במיוחד, באופן יוצא דופן למאזניים טיפוסי, אני רק סקרנית לדעת מה האופק שלך, אך אתה לא מעונין לחשוף...אני אחשוד שזה דלי או דגים...חחח...

האופק שלי הוא דווקא.... ב

טלה...
אבל אכן יש שם הכל במפה, טוב לב שכמוני... אגב, לא זלזול באופק, אלא פואנטה אחרת שאת שוב ושוב מפספסת: שאת שואלת למשל את אלה למעלה מה מאפיין אותם, טלה או שור, לזה בדיוק התכוונתי: מה אם האופק הוא בשור אבל ונוס בטלה? או ונוס שליטת האופק צמודה למרס? אז בשום פנים ואופן האופק בשור אינו מאופיין ככזה. לזה התכוונתי, אבל מתעקשת שוב ושוב להתעלם מזה. טוב, נו. אי אפשר מישהו להכריח להבין משהו שאינו רוצה להבין.

למעלה