תאריך באקסס

Basix1

New member
תאריך באקסס

יש לי שדה שבו המשתמש מזין תאריך בחלק מהמקרים. שדה זה מוגדר לא כתאריך אלא כטקסט, מכייון שאלה הדרישות של רעיון מסד הנתונים. אני צאיך לקחת חלק מהתאריך שהוזן, ולהשתמש בו לצרכי השוואה וחיפוש. ךדוגמא - אם המשתמש מכניס 1.1.05 אז אני רוצה לקחת רק את ה 05 ולבדוק האם השנה היא עתידית או שכבר עברה. אני יודע שפוט יותר להגדיר את השדה הזה כתאריך, אבל אני חיב שזה יהיה מוגדר כטקסט. איך אני משתמש בחלק מהטקסט הזה למטרת השוואת תאריכים?

זה בכלל VB

נראה לי שYEAR(CDATE(Taarich)) יתן לך את מה שביקשת. זה ממיר את הטקסט לתאריך, ומחזיר מהתאריך רק את השנה.

Basix1

New member
למה ויזואל בייסיק?

אני בכלל עשיתי פרוייקט קטן באקסס, בסיס נתונים קטן. אני לא משלב (וגם לא יודע איך לשלב) ויזואל בייסיק בתוכנית, אלא עובד רק עם האפשרויות המובנות באקסס.

yc3

New member
תאריך באקסס

אם התאריך מוגדר כטקסט,אפשר לכתוב בשאילתה בקריטריונים: "*05????" Like וכך הוא בודק אם השנה שבשדה היא 05,ולפניה מופיעים 5 תוים (היום והתאריך) כאשר כל ? מסמל שלפני 05 מופיע תו כלשהו.

Basix1

New member
תגובה

1) אקסס מזהה אוטומטי שסימני השאלה הם תו כלשהו? 2) איך להשוות את החלק של התאריך לתאריך עתידי או עבר כלשהו? אני מכיר פקודה של תאריך ושעה נוכחיים, אבל איך משווים לתאריך עתידי?

Basix1

New member
ועוד משהו

אם המשתמש רושם תאריך בשדה שמוגדר כטקסט בצורה כזו: 01.02.05 אז אני עושה "??????05" ?

yc3

New member
תשובות

1)כן,הסימן ? מציין שיש תו כלשהו.(הסימן:* מציין שאולי יש תוים בשדה-לא צריכים לדעת את מספר התוים,בניגוד ל-? שאז צריכים לדעת את מספר התוים המדויק). 2)אתה בטח מתכוון לפקודה date() שמחזירה את התאריך הנוכחי,הפקודה היא מסוג תאריך/שעה,ולכן לא נראה לי שאפשר להשוות אותה עם שדה מסוג טקסט.

VoodooKid

New member
ACEESS לא שפת תכנות

אקסס היא לא שפת תכנות. היא כלי מוגבל מאוד שנותן לך לייצר מוצרים בדרכים סטנדרטיות. אני לא מכיר כלי שיתן לך לעשות זאת. כאשר אתה רוצה לייצג תאריך כמחרוזת זה כבר פעולה לא סטנדרטית ולכן האקסס לא נותן לך את האפשרות הזאת. יש אפשרות לייבא רכיבים מ VB או משהו כזה אבל אני לא מתמצא בעניין.

Basix1

New member
האם קיימת תוכנה חלופית לאקסס?

שבה סביבת העבודה היא דומה, והרעיון דומה לאקסס, אבל ניתן ליצור מסד נתונים יותר מורכב?

VoodooKid

New member
כרגע אני חושב שלא

ישנן הרבה תוכנות המייצרות מסדי נתונים כמו ms sql למשל. אבל אף אחת לפי דעתי לא תיצור לך טפסים כמו של ACCESS. יש כמובן את VB אבל זה כבר ממש תכנות ויש מה ללמוד בנושא. אם יש לך את הזמן כך את הפרוייקט הזה ותעשה אתו דרך שפה שיכולה לייבא בסיס נתונים מאקסס (כמעט כל שפה יכולה לעשות את זה). תגגל את זה ובסוף זה ישתלם לך.

למעלה