תארו לכם

פארדון1

New member
תארו לכם

איזה עולם. שני סיפורים מהחיים, שניהם טריים מאד: א. אדם שהתגרש מנסה עד כלות למצוא איזשהו פגם בגט כדי לבטל אותו. מתדפק על דלתי טובי הטוענים הרבניים וגם הם עושים ימים כלילות. אשתו, יש לציין, מעוניינת אף היא בביטול. ב. זוג שהתגרש, אבל עקב הליך מסוים שמופיע בהסכם יש מצב שהם צריכים גט לחומרא. השניים מבועתים מהרעיון שהגט לא תופס ומתדפקים על דלתי טובי הרבנים שיפסקו לטובתם. אילו רק אפשר היה להחליף ביניהם... תארו לכם שהיו מודיעים לכם פתאום שהגט מבוטל? הייתם עצובים או שמחים? ונניח שהייתם מגלים שהצד השני פתאום שמח? האמת? אצלי לפחות זה תלוי זמן. בהתחלה הייתי בטח מבועת מהרעיון, ככל שהזמן עבר... נו, טוב.

סרקאזם משעשע ...

אתה אוהב להשתעשע בהיפוט`זות ? אלה הם דברים העומדים ב`עומק` נפש האדם ...אף אדם אינו שמח בגירושיו ... אני רואה בזה קלון וכשלון ...זה לא עוזב אותי ...אבל ...כשאמצא את `צלעי` , אשמח !!! בדיעבד !

אבל איך זה יכול להיות? ../images/Emo12.gif

כלומר, זה שרוצה לבטל בטח קורא באותיות הקטנות והכול (לא הבנתי במה. במעשה בית הדין? זה די קצר...) אבל הזו השני? מתגרשים, מקבלים אישור וזהו. מה, איזה רב ידפוק להם בדלת פתאום ויגיד שהם לא באמת גרושים? נשמע לי מוזר מאד. אם הוא נתן בידה גט כריתות הם גרושים, שיפנו לבית משפט רגיל. תתפלא, אבל גילוי כזה לא היה משנה אצלי כלום. זה בסך הכול עניין טכני. התסריט היחידי שהיה משנה אצלי משהו היה אם בעלי היה קופץ מעל הפופיק לחפש פגם בגט וגם מוצא אחד, ואז מתנפל על ההזדמנות ונשבע שהפעם זה יהיה אחרת, חיזור, כרטיסים ליוון, ילד וכולי. מכיוון שהוא לא מעוניין, ומעולם גם לא היה, וקפיצה מעל הפופיק לא בתפריט שלו (כזכור, הוא ויתר על הנישואים עוד כשהיה צריך הרבה פחות), אני מניחה שהיינו הולכים ומקבלים גט לחומרא וזהו. איזה סיוט, לעבור את זה שוב...
למרות שההלם שלי מהמעמד היה מזה שהוא באמת מסוגל לתת לי גט ביד, עד הרגע האחרון האמנתי שהוא יילחם עלי. עכשיו כשאני יודעת, אולי זה כבר היה פחות קשה.

פארדון1

New member
בקלות

לגבי המבטלים את צודקת. לגבי הזוג השני - יש גט הנקרא גט מותנה. ובהיותם שומרי הלכה הם מבינים בעצמם שאם בטל התנאי יכול להיות שגם הגט. וכיוון שהם רוצים להינשא מחדש (לא אחד לשני..) כשהנישואים תקפים על פי ההלכה, זהו רצונם המשותף לקבל גט לחומרה.

שאלה...

תחשבו רגע, אם הגט לא תופס הרי היא עדיין אשת איש. ואם הגרושה נישאה מחדש ויש לה ילדים נוספים, אז הם ממזרים???

פארדון1

New member
שני תרחישים:

א. עקרונית גט לחומרא זה סוג של "ליתר בטחון". אם היא כבר נישאה סביר שרבנים יפסקו שהגט תפס. סביר עוד יותר שהיא ורושה לא יחפשו צרות ויפנו לבית הדין במקרה זה, אלא יסתפקו במה שהנסיכה אמרה - הוא נתן בידה גט כריתות והם גרושים. זה מה שאני הייתי עושה. ב. אבל במידה והגרוש אינו ביחסים טובים עם גרושתו ומעוניין להזיק לה, ולצערנו יש כאלה, הוא יכול לפנות מיוזמתו לבית הדין ולדרוש להכריז על הגט כלא כשר. פה זה כבר תלוי בהתפלפלות הטוענים. קשה לי להאמין שהם יכריזו על הילדים כממזרים - הרי היה גט, מוטב להחליט שהוא תקף - אבל טכנית לפחות זה אפשרי.

משהו לא ברור לי כאן

לפי ההלכה התקנית היסודית גט הוא דבר מוגמר-גט כריתות!!! רק נישואין יכולים להינתן על תנאי. יופי, אז כל גרוש יחליט על סמךאיזה סעיף בא לו לבטל את הגט רק כי הגרושה שלו הסתדרה בחיים או כי משעמם לו ובא לו להציק לה והרבנים תומכים בזה??? איפה ההגינות. רק לידיעה, גם לי היה סיפור כזה שהגרוש שלי טען מול בית הדין{אחרי שנה וחצי של גירושים} שהגט היה על תנאי, אחרי בירור יסודי,הובהר לי שהרבנים משתמשים בזה כדי לאיים ולהשיג מה שהם רוצים.{גט לחומרא ניתן במקרה בו ההזוג קיים יחסי אישות אחרי הגירושים ועוד מקרים קיצוניים } בדיון אחר כך נלחמתי על זה. והרבנים היו בהלם. היו לי תשובות לכל. ואז הם הבינו שנגמר עידן התמימות והם פנו לאפיקים אחרים לגבי ההסכם אבל הנשוא הזה לא היה להם משחק אצלי בכל אופן.

פארדון1

New member
שני הזוגות

מוסרים ד"ש, ושבשני המקרים עדיף לא לפרסם את הסיפור ברשת. אם עדיין מעניין אותך, פרטים במייל.

touti

New member
יש לי רק 4 מילים לומר...

סוף מעשה במחשבה תחילה יש מהלכים שהם לפעמים בלתי הפיכים ויש כאלה שניתנים לתיקון.

למעלה