תארו לכם מצב....

אבו-דני

New member
תארו לכם מצב....

--- שבו אתם סגורים בחדר גדול פי שלושה ממידתכם אבל יש לכם מיטה רכה ונעימה יש לכם מקרר עם מזון בשפע רק שאתם עם הקירות לבד בצוותא. לעומתכם אתם צופים מהחלון שלכם בשכן שלכם שיש לו חדר פי ארבע ממידתו יש לו חצר ענקית לשחק עם חבריו (2) הם רצים (תופסת?) ומזון פעם ביום. עכשו, באיזה חדר הייתם רוצים להיות? ומה אתם חושבים על ההורים של הילד שנמצא בבדידותו.

אוי... אני מצטערת אך המוח הקטן שלי

לא הבין... מה? אוי... פתאום ניראה לי שקלטתי... אני מעדיפה... אני לא יודעת...
אבל למה הייתה חייב להזכיר את זה?
למה?
די לא רע לי מספיק עכשיו? גם על זה אני צריכה לךחשוב???
אווף....

shaililo

New member
אממממ.. מה?!../images/Emo25.gif../images/Emo42.gif

מה הקשר ומה מה מה? אמממ... הבנתי את השאלה אבל המשפט האחרון לא נראה לי קשור: "מה אתם חושבים על ההורים של הילד שנמצא בבדידותו?" לא משנה... עדיף חדר גדול וחצר עם אוכל פעם ביום... זה יותר בריא, יותר מעניין... אבל למה מרעיבים אותי? פעם ביום?

ברור שעדיף עם חברים!

אבל לכל ילד בגיל ההתבגרות י איזה קטע שהוא לא רוצה לזוז מהחדר שלו(לי לא קרה
) בתור הורים צריך רק לתמוך ולא להציק לילד! אבו דני... זה על הילד שלך?

אבו דני- ../images/Emo24.gif

אם זאת הייתה שאלה אישית, אני באמת חושבת שהורה צריך רק אך ורק לתמוך בילד שלו (גם אם זה לא אישי)! אבו, בבקשה תגיד לנו במה מדובר...! זה ממש מוזר... למה שתשאל את זה? אולי עדיף חדר גדול, אוכל פעם ביום, וחברים על חדר קטן ואוכל?
((((((((((((אבו דני)))))))))))) (((((((((לילד שסגור בחדר עם אוכל ולילד שאוכל רק פעם ביום)))))))))

אהמ...

אני אישית הייתי רוצה להיות עם החברות שלי. למרות שלא הייתי מודה בזה לפניהן בזה (אגו.) ואני דווקא אוהבת לאכול...חבל
ההורים של הילד הבודד (לפי דעתי, אף פעם לא הייתי הורה למרות שהחתולה שלי נחשבת בשבילי כ"בת שלי", אבל אני מניחה שזה לא נחשב..) לא ירגישו טוב בידיעה שהילד שלהם בודד ואינו נמצא עם חבריו ולאומת זאת, ההורים של הילד שעם החברים שלא ירגישו שלילד שלהם טוב אבל הוא לא דואג לצרכים שלו (אוכל
). ההיבט הסוסי של העניין( אני חייבת לעבוד על הניסוחים שלי
): הייתי חושבת על הסוסים בחווה שלי, הייתי חושבת על הסוסים שעליהם לומדים רכיבה והסוסים הפרטיים, הסוסים שעליהם לומדים רכיבה נמצאאים ביחד תמיד, משחקים (משחקי סוסים-דבר משעשע ביותר לצפיה), הולכים מכות ,משתעשעים ויוצאים למרעה ביחד, רק מה ? לפעמים שהם רוצים להיות לבד, לאכול את החציר שלהם בלי הפרעות מעצבנות, הם לא יכולים..קשה להיות סוס לימודים.. לעומת זאת, לסוס פרטי של מישהו, יש מקום נוח וגדול והרבה אוכל, רק מה ? הוא לא יכול להיות עם שאר הסוסים במרעה עם הוא לא רוצה שהם יהרגו אותו (טוף, הגזמתי), אבל בגלל שהוא לא חלק מהעדר שלהם אז הם יכולים לפגוע בו .. אממ..לא בדיוק תכננתי איך הקטע של ההורים נכנס בכול העסק הזה.. אבל לומשנה.. בכל מקרה רוב הסיכויים שאף אחד לא קרא ת´פילסופים המטופשים שכתבתי פה...
אהמ..ויש סיכוי גדול שאבו דני התכוון בכלל למשו אחר..נוו,מילא אני שולחת ת´הודעה עכשיו !

השתגעת? חחח סתם-

חמוד! פילוסופיה נהדרת (חכי עד שהמורה שלי תשמע על זה היא עלולה לרוץ אחריך עם מטאטא! ואחרי בגלל שגיעות הכתיב שלי...
) אז אמממ טוב אולי את צודקת אבל יש חוות שהם ממש זבל (כמו החווה שלנו) שלא מוציאים את הסוסים למרעה (אין כזה) או למנז´ים (אין זמן ואין מנז´ים פנויים)...

אצלנו לכל הסוסים יש חברה

כל הסוסים שבתאים יוצאים החוצה והסוסים שבחצרות נכנסים גם פנימה לפעמים במשך היום. אז קיצור נראה לי שדי נחמד להם...

אבו-דני

New member
עכשו משעיכלתם את ההרגשה

--- להיות לבד בדד...בחדר אופס בתא אני מניח שאתם מבינים שהכי חשוב לסוס לא המצע הרך, לא המזון המשופר לא ההברשה, אלא הסוס כחיה חברתית- החברה. ההתעמרות (התעללות) לעניות דעתי בסוסים הכי גדולה היא לסגור אותם לבד בתא בשעמום נורא. דרך אגב לפעמים אתם רואים סוס שמזיז את ראשו וצווארו שמאלה וימינה אין זה אלא בגלל שהוא משועמם בגלל שהוא בודד ועצוב ללא תקנה. לסיכום אם אתם רוצים לעזור לסוס ולעשות לו טוב תחשבו סוסית..כלאמר כאילו הייתם אתם סוס

אבו דני מביא אותה בהפוכה... ../images/Emo6.gif

אני חושבת לגבי סוסים בדיוק כמו שאני חושבת לגבי בני אדם! הם הכי מאושרים שהם בחברה, אצלנו כל הסוסים בחברה לפחות פעם ביום, אלו שבתאים "מדברים" יחד עם הסוס שבתא לידיהם או מוציאים את הראש החוצה לחצר שמאחורה ולכל סוס יש לפחות שעה- שעתיים שהוא משוחרר בחצר+שעת רכיבה. אז נראה לי שיש לסוסים שלנו חברה מספקת.. ולגבי הקטע של התנועות בראש, לנו היה סוס כזה שכל פעם ששמנו מוסיקה הוא התחיל "לרקוד" ככה מצד לצד עם הראש ולמטה למעלה וזה היה כל כך מצחיק!! אבל זה לא היה מבדידות אלא ממחלת עצבים... סוס מופרע..

היי ! אני חשבתי סוסית...

בערך...
רק שלא בדיוק איך שאבו דני התכוון .. אבל ! הייתי הכי קרובה..
|סוס|

shaililo

New member
אממממ.... ../images/Emo145.gif

אצלנו הם משוחררים משמונה בבוקר עד שש בערב... הם כל הזמן בחצר.. ביחד, ויש סוס שלא מסתדר עם כולם כי הוא לא מסורס אז יש לו חצר נפרדת... בעצם אולי הוא כן מסכן... הוא משוחרר אבל לבד...
נ.ב. - אייקונים חדשים:

zohark

New member
עדיף בגדרה, כאילו עם חברים...

אבל אם הוא יוצא לחברים שלו לשעה-שעתיים ביום, ורוכבים עליו עוד פעם ביום, אז עדיף להיות בחדר... (למרות שיש סוסים קצת "היפר אקטיביים" שעדיף להשאיר אותם בגדרה שישחקו ויהנו ובעיקר יוציאו מרץ עודף)

angel457

New member
אצלנו הסוסים.......

כל יום עובדים משהו כמו שעתיים-שלוש שעות ביום... ולכן הם רובם במגרש יחד... אבל שהם במנוחה ומסיימים את היום הם באורוות שלהם... וביום שבת מוציאים את כל הסוסים מהתאים בשעה 7-8 בבוקר עד 5 אחרה"צ או שממש מתחיל להתקרר... והם משחקים להם ומתחלקים לקבוצות...הם ממש מתוקים!!!!! וזה גם היום חופש שלהם....

למעלה