תאמינו או לא...

תאמינו או לא...

היום ראיתי תאמינו או לא... והיה שם בנאדם שכבר 10 שנים חולם חלומות נבואיים. לדוגמא הוא חלם על התרסקות מטוסים, ואכן זה קרה חודש אחרי החלום שלו. האם אתם מאמינים בזה? האם זה קרה לכם? אמנם לא בצורה גלובלית, אלא בצורה אישית? מעניין אותי מה דעתכם בנושא חלומות נבואיים.

אלה פשוט שטויות....... ../images/Emo6.gif

אני לא מבין איך אנשים אוכלים את השטויות האלה.... אין למוח שום אפשרות לחזות את העתיד, את יודעת כמה מטוסים מתרסקים כל שנה? כל חודש? רק בחודש האחרון שמעתי בחדשות לפחות על 3 מטוסי נוסעים שהתרסקו, אז מה את חושבת שכל מי שחלם בחודש האחרון על התרסקות של מטוס "צפה את העתיד"? תביני, יש מיליאדיי אנשים בעולם, כל אחד מהם חולם כל לילה על מיליון ואחד דברים, לפעמים חלק מהדברים האלו באמת קורים, אין לזה שום קשר לראיית העתיד, אם לדוגמה אדם מסויים עומד לטוס לחו"ל, יש סבירות לא קטנה שאמא שלו תחלום על כך שהמטוס מתרסק מתוך דאגה ופחד לבן שלה, אז יכול להיות שהמטוס באמת יתרסק (כי מה לעשות, מטוסים מתרסקים לפעמים בדיוק כמו שמכוניות עושות לפעמים תאונות) אין לזה שום קשר לחלום, קוראים לזה צירוף מקרים, סטטיסטיקה פשוטה.

איך תסביר את זה?

שהבנאדם הזה לא רק חלם שהמטוס יתרסק, אלא חלם בידיוק איפה, מתי ואיך זה יקרה..

ישנם הרבה הסברים.....

ההסבר הכי פשוט זה שהבן אדם פשוט שקרן, איזו הוכחה יש לך שהוא באמת חלם את הדברים האלו? איך את יכולה להוכיח שהוא באמת ידע היכן ומתי יתקסק החלום? זה שכך הוא אמר מוכיח שזה באמת נכון? עד כדי כך את תמימה? חסרים נוכלים ושקרנים כרוניים בעולמנו? אפשרות נוספת היא שכמו שאמרתי לך קודם יש לו זיכרון טוב והוא זוכר הרבה מהחלומות שלו, ובאופן סטטיסטי חלק מהחלומות שלו באמת מתרחשים בסוף, בלי שום קשר לראיית העתיד, תחשבי לדוגמה שכל כמה ימים אני חולם שמטוס יתרסק על בניין מגורים בתל אביב, ויום אחד אסון כזה באמת יקרה, זה אומר שחזיתי את העתיד? לא, זה פשוט אומר שהסטטיסטיקה עובדת, בדיוק כמו שאדם מסויים ממלא כל שבוע לוטו עם אותם מספרים ואחרי כמה שנים הוא באמת זוכה, אז מה נראה לו שהוא "חזה" אילו מספרים יצאו בגורל? פשוט מאד צירוף מקרים סטטיסטי שאין צורך להסביר אותו. אין למוח שום דרך לחזות את העתיד, על סמך איזה מידע בדיוק הוא יכל לדעת לדעתך שהמטוס יתרסק? לפי מה? הוא הכיר את הטייסים שהטיסו אותו? הוא ידע על איזה בעייה טכנית במטוס? איזו דרך היתה למוח שלו לדעת שהמטוס יתרסק? תפעילי קצת את ההגיון למען השם את כל כך פתית (וזכורות לי גם הודעות שלך מפורומים אחרים כך שאני לא סתם אומר את זה)

sh00sha

New member
מסכימה...

גם אם זה נכון אתם חיייבים להודות שיכול להיות פעם ב100 שנה צירוף מקרים אחד מוזר כזה! אל תגידו לי שמתוך מיליארדי האנשים בעולם אף אחד לא חלם על התרסקות מטוס בטווח הכמה חודשים לפני!! ומתוך עשרות האלפים שחלמו על זה, לפחות 100 מוטרפים הלכו וספרו! ושמענו על סיפור אחד כזה. אז אל תקשקשו בביצים כי בני אזם, לא חוזים עתידות!!

לא אמרתי שאני מאמינה

וגם לא אמרתי שלא. אני ספקנית בעניין הזה. פתחתי את ההודעה המקורית כדי לשאול מה דעתכם, לא כדי שתגיד לי שאני פתי, כי כמו שאמרתי, לא אמרתי שאני מאמינה במה שהיה בתוכנית. דבר שני.. אפשר לדעת איך אני בידיוק פתי מ"הודעות שלך מפורומים אחרים"?? מעניין לדעת עד כמה אתה חושב שאתה מכיר אותי באינטרנט..

לא אמרתי שאת פתי......

אמרתי שאת פתית, אני מבקש לדייק
קראתי מספיק הודעות שלך בפורומים השונים, הספקנות שלך שואפת לאפס עגול וכך גם חוש הביקורת שלך, את שומעת המון שטויות מהרבה אנשים ובולעת את השטויות האלו כאילו הן האמת הצרובה, מכיר אותך מספיק טוב כדי להבין מי עומדת מולי. פתית פתית פתית......

פתית, קרקר, צנים, מה שלא יהיה...

אתה לא מכיר אפילו רבע ממני. ואני מסיימת ת'שיחה המטופשת הזו פה!

יש דבר כזה!

דוגמא מצערת - חלמתי שאני רואה חבר קרוב של המשפחה מתאבד(י.ש - ז"ל), החלום חזר על עצמו יומיים נוספים ואז זה קרה! ועוד בדיוק איך שחלמתי - כולל את הסיבה למה הוא בחר להתאבד...
זה כואב אבל נכון... ישנם חלומות נבואיים
שכל מה שאמרתי יעזור לעילוי נשמתו של י.ש תיהי נשמתו צרורה בצרור החיים

b e n k i d

New member
שמעו...לדעתי זה לא בידיוק שטוית

ואני יסביר קודם כל אני לא מאמין בזה זה נישמע לי לא נכון שמיהו חולם את העתיד בצורה כזאת אבל היתה לי תקופה שהייתי רואה תמונות זהות לתמונות שלי בחלום למשל בחלום ראיתי את עצמי ליד הגינה מסתקל על אמא שלי וכואב לי משהו ואחר כך (אני לא יודע אם זה היה למחרת) ראיתי את התמונה במציאות היו לי עוד כמה מקרים כאלה לא היה חלום נבואי אם משמעות. אבל יש לי תאוריה... בזמן חלום אתה יכול לראות דברים שקוראים בעבר בהווה אז באיזהשהו מקום אתה יכול לראות גם את העתיד אבל הוא מוגבל לא הייתה שם. אז כל אחד יאמין במה שבא לו !!

למעלה