תאירו את עיני

עליזה 63

New member
תאירו את עיני

תראו אולי אני אהיה בעיניך חריגה או לא יודעת מה באמת אבל אני לא מתחברת לקטעים ה אלה של בודהה,אושו,מאסטר באמת שלא. מתחברת אך ורק לבורא עולם ולצדיקים שלנו,ולנביאים שלנו. קשה לי לקרוא את כל הדברים שבהרבה פורומים מציגים. ההרגשה שלי שרוב היהודים מתבישים במה שהם וביהדות שלהם שהיא כל כך נפלאה ונכונה. למשל אצל הסינים גילו שאיפה שגבר יהודי מניח תפילין אז הם קוראים לזה הצא'קרות,וכאילו הם המציאו את דההההההההההההה והרבה ממש יהודים מתחברים יותר לצא'קרות מאשר לזה. כל הרפואה של הרמבם תרופות סבתא למינהם . ובכלל כל מה שקשור אצלנו אמיין יותר יפה ונכון מזה. וכל הקטע של הקבלה שלנו כמה זה יפה ונכון. ביבהדוחת אתה לא חייב להיות דתי וחרדי על מנת להאמין ןלעשות מצוות. כי אומרים צדקה יותר מלפעמים שמירת השבת יש לה כח יותר חזק. אז בואו תאירי את עיני למה הרבה יהודים מתחברים לזרים ולא לדת היפה והמופלאה שלנו.

אינקה

New member
בגלל הפאנטיות כנראה

אבל בכל זאת שמעתי שיש מקובלים שאומרים שהנשמות בדור הזה "גסות" יותר וזקוקות לידע "נסתר" רב יותר. מה שהיה מספיק ליהודי בדורות הקודמים כדי להתחבר ל"בורא עולם" כבר לא מספיק לו היום, אך היהדות כדת איטית מסורבלת ונוקשה מכדי להתאים את עצמה ביעילות לצרכים של האנשים היום. אז מה עושים? פונים למקום בו יש ידע זמין שלא צריך לשלם עליו בהשתעבדות מיידית לדת. פרשנות יהודית אחרת אומרת שכשנשברו הכלים נפלו ניצוצות אצל הגויים ויש לאסוף אותם אף משם אפילו על ידי גלות בני ישראל לאותם המקומות. כך או כך איני מבין מה מפריע לך. אחד אוהב חומוס השני רביולי והשלישי צ'פתי. מה שחשוב שכולם בריאים שמחים וטובי לב.

ofer8888

New member
אבא

אני הולך לאסוף ניצוצות במנזר בטיבט, אשוב בעוד חצי שנה..אולי. אמר הנער לאביו החרדי, בטרם קבל כאפה מצלצלת.
זאת ועוד, אומרים בקבלה, כי ככל שהניצוץ נפל עמוק יותר, מעיד כי הוא בא ממקום גבוה יותר. גרביטציה פשוטה. יוצא מכך שמלקטי הנצוצות, הם הם הנשמות הגבוהות.

כשאת מדברת על ה"דת היפה והנפלאה שלנו"

האם את מתכוונת למגיפות שהטיל האל בעם? או אולי לבית המקדש שהיה בית-מטבחיים ענקי? ואולי לשנאת הזרים האיומה, לסקילת אלו שאינם שומרים שבת או להרג מי ששוכב עם "גויה"? האם בגלל שאכלתי כל ימי חיי בבית אמי צ'ולנט אשכנזי לא אוכל לאכול קוסקוס מרוקאי, מוקפץ סיני, או רקלט שוויצרי רק מכיוון שאין הם "משלנו"? לקיים מצוות מבלי להיות דתי או חרדי? אין חיה כזו. אדם שמקיים את כללי דתו או מצוותיה בהגדרה הוא אדם דתי בדרגה זו או אחרת.

Mist2

New member
לא אם אתה מבין שהמצוות הם בעצם תירגול

אני חושב שחשוב מאוד לעשות את החלוקה בין הדת כפי שאנו מכירים היום, האנשים הדתיים והאמונה שלהם, והאמת האזוטרית שמסתתרת מאחורי הכתבים! ככל שהזמן עובר אני מבין שהכתבים היהודיים ברובם כתובים כקוד, ומיועדים לרמות רבות של אוכלוסיה. הדת היהודית מיועדת לאנשים ישנים, בכך שהיא יוצרת מסגרת שמאפשרת חיים נורמליים. והיא מיועדת לאנשים שהתחילו להתעורר או ערים, הם מצידם יכולים לדלות להכתבים את המשמעות האמיתית. אם נוצר מצב, שאין אדם מודע שמבין את הכתבים ויכול להעביר את המשמעות האמיתית לתלמידיו, קמים אנשים ישנים ומשתמשים בדת בצורה מאוד מכאנית, הם מפספסים את העיקר ומתמקדים בטפל, כך עם הזמן הם הורגים את הידע האזוטרי. אני חושב שהדבר נכון בכל הדתות האמיתיות...

במקרה זה אין זה חשוב

במה אני מאמין, אלא במה אותם אנשים מאמינים שהביא אותם לפעול כפי שפעלו, וכפי שעדיין הם פועלים על פיו. וכן, את אותם דברים אומר ללא היסוס על מאמיני כל הדתות כולם ללא הבדל ומשוא פנים. אם אמונה מטורפת מביאה למעשים מטורפים- מן הראוי שתחדל להתקיים, או לפחות שאותם חלקים בה שפוטנציאל השיגעון שלהם עלול להוביל למעשים מסוכנים יחדלו מלהתקיים.

בחוגים שלי

יש נטיה לכבד יותר את המסורת היהודית ככל שאנחנו מתרגלים יותר שנים מדיטציה. כי מדיטציה היא טכניקה המקרבת אותך אל עצמך, והיהדות היא חלק בלתי נפרד מאתנו. התובנה המתפתחת נותנת משמעות עמוקה יותר לדברים שלא היו ברורים קודם ביהדות.

../images/Emo16.gif בבקשה

לא בדקתי אך האני מהמר שאם תבדקי כמה יהודים ישנם שעושים עבודה רוחנית המושתת על חוכמה שאינה יהודית בהגדרה - ואני מדבר על חברה רציניים כמו שתמצאי כאן לא על מתהוללי בומבמלה ובראשית
לעומת אנשים שחיים חיי רוח יהודיים החל משומרי מצוות על גווניהם המאמינים בבורא עולם וכלה במקובלים תמצאי שהראשונים יהיו לא יותר מפרומיל זניח האם את שותפה להימור זה?

נהראש

New member
הקושי הוא חסימה

את אולי מתחברת לבורא עולם, לפי דבריך, אך לא לכל בניו, אלא רק לסקטור אחד. את אולי אוהבת את כולם, אבל בתנאי, רק אם הם יהודים. מכיוון שאת בוחרת לקבל חלק ולחסום חלק אחר את חשה בקושי. בודהא לדוגמא העביר ויעד את דרכו לכל מי אשר חפץ ועל-כן המסר שלו אינו מוגבל או סקטוראלי. לשם הרגעה את אינך חריגה, אלא חלק מרוב בני האדם אשר מוצאים מיבטחם בסקטור מסויים.

Mist2

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

"בודהא לדוגמא העביר ויעד את דרכו לכל מי אשר חפץ ועל-כן המסר שלו אינו מוגבל או סקטוראלי." אני זוכר שהייתה איזו בעיה עם נשים.........לא?

Mist2

New member
לא בטוח שהוא התגבר

לחץ מצידן של אימו ואחותו, ו"איומים", זה לא נשמע לי כמו התגברות....

לא הייתה לו אחות

ואימו הייתה חורגת (במקרה שלו אחותה של אימו הביולוגית). בכל אופן, אני תוהה למה אתה קורא "התגברות". נניח ואני מסרב לעשות משהו, אולם לאחר נימוק הגיוני מצידך אני מסיר את התנגדותי. האין בכך "התגברות"?

Mist2

New member
היגיון של אדם ישן

ולא משנה עד כמה הוא בריא, לא תמיד מתישר עם עבודה עצמית. לכן זה לא משנה עד כמה הנימוקים שלהן היו הגיוניים. ואני בספק בכלל אם אדם ער יכול ללמוד משהוא על מודעות ועבודה עצמית מאדם ישן. ובינינו, איום בהתעבדות, לא נשמע ממש כנימוק הגיוני....

אוקיי

אם כך אז אני חייב שתביא לי את המקור לדבריך כדי שאוכל להתייחס אליהם ביתר תשומת לב ורצינות. ובלי שום קשר, נראה לי שאתה מבין את העניין של "שינה" באופן מילולי מאוד, אולי אפילו מאוד מאוד. ראה זאת בעצמך: אילו אדם היה ישן לחלוטין וכל הזמן, לא ייתכן שיתעורר, ומלכתחילה ההבדל בין שינה לעירות יהיה חסר משמעות לחלוטין עבורו. וגם אם יבוא מישהו לספר לו על התעוררות, ממילא יהיה זה חלק מחלומו וכך שוב, חסר משמעות. בכל אופן, בסיפור המקורי (כפי שזכור לי) היה זה אננדה, עוזרו האישי ששיכנע אותו לצרף נשים לסנגהה, והוא עצמו היה בדרגה הראשונה של ההתעוררות, כך שאי אפשר להתייחס אליו כ"ישן".

Mist2

New member
כדי להתעורר, צריך לחלום את החלום הנכון

ובקשר לערות ושינה, זה נכון שבני אדם מדי פעם בגלל זעזועים כאלה ואחרים מתעוררים לשניה או שתיים. אך מייד לאחר אותן שניות שוקעים שוב בשינה.... במצב זה אתה צודק אין להם שום סיכוי.... רק זעזוע חזק מספיק יכול לעורר בהם גם איזו שהיא הכרה, "חוויתי מצב שונה מהרגיל". בגדול במהלך החיים מושפעים בני אדם ע"י סוגים שונים של השפעות, סוג אחד יוצר בהם "מרכז מגנטי" אשר באופן "מכאני" נמשך לבתי ספר אזוטריים. ושם הסיפור כבר שונה לגמרי.......(אם מדובר בבית ספר אמיתי)...

למעלה