תאירו את עיני

עליזה 63

New member
תאירו את עיני

תראו אולי אני אהיה בעיניך חריגה או לא יודעת מה באמת אבל אני לא מתחברת לקטעים ה אלה של בודהה,אושו,מאסטר באמת שלא. מתחברת אך ורק לבורא עולם ולצדיקים שלנו,ולנביאים שלנו. קשה לי לקרוא את כל הדברים שבהרבה פורומים מציגים. ההרגשה שלי שרוב היהודים מתבישים במה שהם וביהדות שלהם שהיא כל כך נפלאה ונכונה. למשל אצל הסינים גילו שאיפה שגבר יהודי מניח תפילין אז הם קוראים לזה הצא'קרות,וכאילו הם המציאו את דההההההההההההה והרבה ממש יהודים מתחברים יותר לצא'קרות מאשר לזה. כל הרפואה של הרמבם תרופות סבתא למינהם . ובכלל כל מה שקשור אצלנו אמיין יותר יפה ונכון מזה. וכל הקטע של הקבלה שלנו כמה זה יפה ונכון. ביבהדוחת אתה לא חייב להיות דתי וחרדי על מנת להאמין ןלעשות מצוות. כי אומרים צדקה יותר מלפעמים שמירת השבת יש לה כח יותר חזק. אז בואו תאירי את עיני למה הרבה יהודים מתחברים לזרים ולא לדת היפה והמופלאה שלנו.

miyamoto

New member
"צדקה תציל ממוות"

פשוט הזכרת לי בדבריך את המדרש על בתו של ר' עקיבא שנעצה את המכבנה בעין הנחש. בכל אופן, לדעתי הדבר קשור לסקרנות טבעית של האדם. יש תחושה שלכאורה כבר מכירים את היהדות, ולכן מחפשים מעט משהו שונה, אולי קצת אחר. להמון תרבויות יש נטיה ללמוד על תרבויות אחרות והתנסות בהן, סקרנות טבעית לדעתי, לא יותר. (למרות שאני סולד מהמון דברים שאמרת על היהדות, אבל זהו דיון לפעם אחרת, ולמקום אחר). יום טוב.

maayankr

New member
היי עליזה

" תעשה " ו"אל תעשה" בתור אחת שגדלה בבית דתי יש בדת היהודית הרבה הלכות מצוות וחוקים ןמשפטים שחכמינו זכרונם לברך כתבו , והם כתבו אותו על פי העידן והחיים שחיו אז העולם השתנה וחלק גדול מההלוכות לדעתי לא מתאים לחיינו כיום אם היו צדיקים שהיו משנים הלכות וחוקים שיותר מתאימים לעידן שלנו היה יותר קל לעם היהודי יש רבנים שחולקים כמוני ומפירים חוקים לאנשים ע"י התייעצות ובגלל זה גם בדת יש ציר דרגות ואין משהו קבוע כמו בדתות אחרות. אז אנחנו בני האדם מצאנו וגילינו דרכים אחרות בכדי להגשים את עצמינו כביכול על מה שמתבססת התורה כולה וזה מה שחשוב להיות אדם טוב לעצמך ולסובבים אותך. אני מקווה שזה קצת סיפק אותך , כי אני יכולה לטחון על זה הרבה יותר נושא מאוד מעניין עבורי

../images/Emo24.gifבמידה מסויימת זה נכון...

ואולי זה טבעו של אדם ללכת לחפש מתוך סקרנות במקומות אחרים. אני יכולה להגיד באופן אישי שכפיה דתית מרחיקה אותי ולא מקרבת וכל הסיפורים שיש סביב מי שמתיימרים להיות בקיאים בתורה סיפורים מסמרי שיער שאף חילוני לא היה חושב עליהם... ומצד שני יש אנשים חילוניים וכאלה שלא מאמינים באל והם עושים יותר מצוות מאדם דתי. בכלל, אני מאמינה שדת זה סוג של כוח ושליטה ואני לא חושבת שאלוהים היה רוצה שכך יאמינו ויאהבו אותו. יש שהורגים בשל אמונתם באל.... אני בהחלט מאמינה שיש כוח עליון שיצר את העולם המופלא הזה ואותנו והוא אלוהים. אבל הוא לא האלוהים שמעניש, וכועס כפי שמסופר עליו בתנ"ך.....

bזוהר

New member
../images/Emo140.gifסתם רציתי להגיד..

את בטח יודעת :) אבל סתם היה לי חשוב להזכיר שאחד העקרונות הגדולים בתנ"ך זוהי מידת הרחמים לפיה אלוהים פועל, כלומר תמיד אחרי שהוא כועס הוא סולח. זה כמובן ממש לא קשור לאמונתך, שאני מאוד מעריכה אותה! רק בגלל משפטך האחרון הרגשתי צורך לכתוב את זה...שאלוהים גם סולח

miyamoto

New member
סולח מאד ../images/Emo13.gif

לא שמחק את האנושות מעל פני האדמה (סיפורו של נוח), או גרם לאליהו לטבוח בנביאי-שקר, או טבח במצרים ללא סיבה. (מכת בכורות וגם סגר על צבא פרעה את הים. כמובן שהוא הקשה את לב פרעה. מדוע? רצה להראות שהוא עליון על אלילים אחרים... אם תשאלי אותי, תכונה אנושית מאין כמותה, מצ'ואיסטית ואינפנטילית).

...ואולי כותבי התנ"ך כתבו אותו מתוך

עולמם מתוך פנימיותם ונקודת מבטם. הרי אף אחד לא יכול לדעת מה האל חושב או מרגיש....

bזוהר

New member
עשה את הדברים האלה

כדי להציל את עמו. ולאחר העונשים, או לאחר החלטת העונשים, תמיד סלח, או בסופו של דבר הציל. איך דבר בתנ"ך שהוא 'ללא סיבה'

miyamoto

New member
עשה את הדברים כדי להציל את עמו?

לא עובד עם כך שהוא כל-יכול. אם הוא כל-יכול, יכול היה להציל את עמו מבלי לגרום לסבל כה רב. מצטער. :-S

../images/Emo24.gifסליחה היא אמת המידה הגבוהה ביותר

לדעתי.... אני בכלל חושבת שכל סיפורי התנ"ך (ואולי אנחנו גולשים כאן למקום אחררר....) הותאמו לאנשים באותה תקופה היו צריכים להמחיש להם את אלוהים הבלתי נראה ע"י תהילות הכוח שלו-לעומת אלים אחרים שהיו נראים ומוחשיים....

orli997

New member
אם כבר גולשים

דעתי הפוכה משלך, אני חושבת שבזמן המדובר אנשים היו מאוד מודעים לאלוהים ולמהות האנרגטית שלהם, מי שדיבר אמת ידעו זאת מי שקינא או התנהל בצורה פושעת מבחינת המחשבות והמהלכים הרוחניים גם ידעו, מדברים על זה ולא מיתחמקים או מיפים, ענין העוצמה האלוהית ככוח מרתיע הוא יותר לצורך אזהרה ונראה כי הנסיון לברוח לסקפטיות ולחוסר מודעות לא ממש צלח, ככל שהתרחקו הדו שיח הפך עם יותר מתוחים ויותר הטיות לפרשנויות, עד היום שאין לנט מושג באלוהות ובדו שיח רוחני אמיתי, טוב אני ממש ניסחפתי. סורי

../images/Emo24.gif

אז כמו שציינת דעותינו שונות
בעבר, אנשים היו קשובים לטבע, לאמא אדמה חייהם מושפעים מאיתני הטבע שורדים את היום יום (אז לא היה תחזית מזג אוויר...) איך הם יכלו לדעת מי דובר אמת? אולי המוסר אז היה גבוה יותר. ואז, האותות והמופתים הובאו באופן כזה שהחושים יכלו לקלוט אותם ראיה שמיעה ריח והיום, התקשורים/מסרים ממלאכים ואלוהים מגיעים כמחשבה, כידיעה ואין צורך כבר בסימנים מוחשיים.

orli997

New member
התכוונתי שהיו יותר קשובים

גם לטבע, גם לסימנים בדרך מה שאנו קוראים להם, ידעו שלכל דבר משמעות, אחר כך זה ניתפס כאמונות תפילות והיום ללא המודעות הן באמת נישארו תפלות, תיראי תרופות סבתא כמה ידע וכוונה היו בהם, כמה משמעות נתנו למילה לחלומות לארועים בחיי אדם כתוצר או סימן, היום אנו לא יודעים מה ידעו מבחינתנו המדע והידע הוא האלוהים ותראי כמה לוטים באפילה אנחנו, למרות הידע כביכול שרכשנו, זה שיש פרוש לכל תופעה אין זה אומר כי אין מי ששולט בה , אני לא מרגישה שאנו יודעים יותר מאבותינו בתקופת התורה למשל, משמעות הכוכבים, ועוד דברים שהיום מגלים שכבר ידעו ליפני למרות האמונה והאימה מכוחות הטבע והבורות כביכול כמו שציינת החושים של האדם, ריח מוות ריח של זעם ועוד הם מושגים מהעבר לא מהיום , היום אנו מנסים להתחבר מחדש לאותם מקומות ומי שיש לו את זה הוא חריג

../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

אכן מה שחסר לאדם בתקופתינו זה חיבור לטבע
רק לראות ירוק, נפתחת הסרעפת לרווחה ואוויר,ושמחה נכנסים לגוף....
אולי בגלל זה אנשים אוהבים למנגל בפארקים?....

orli997

New member
יש איזה אלמנט חייתי

שזוכה לזילזול מסוים, אבל מבטא כמיהה לעבר לחיבור הטיבעי לחיה שבאדם ששם כל סממני הרוח של היום מאוד חזקים ממשיים ואמיתיים

אני לא יודעת אם זה אלמנט חייתי..../images/Emo205.gif../images/Emo80.gif

אבל בהחלט חיבור לאמא טבע לקוסמוס למאגרי הטוב והאושר שנמצאים ממש מתחת לאף.... והם שם תמיד עידן ועידנים והם לא עולים כסף ולא צריך לעמוד בתור בשבילם.... הטבע

למעלה