תאימות לדפדפנים

קרמיט524

New member
תאימות לדפדפנים

באתר שאני בונה כרגע, יש בעמוד מסויים DIV עם scrollbars, ושמתי לב שכשאני מעלה אותו במוזילה, הטקסט "בורח" ומתפזר על כל הדף, וה-DIV נעלם כלא היה. למזלי ללקוח זה לא מפריע (מבחינתו יש רק IE בעולם) אבל לי כן, ובכל זאת, הייתי רוצה לתקן את זה. עכשיו - נקודתית, אין לי מושג איך להתחיל, ובכלל, אני מניחה שיש עוד המון דברים מהסוג הזה שצריך לדעת. השאלה שלי היא (סוף סוף) : האם יש איזה מאמר שאתם מכירים שמדבר על מה עובד על דפדפנים מסוג אחד, מה לא עובד, איך אפשר לפתור אי תאימויות מהסוג הזה, צורות סינטקס שונות שנותנות את אותו אפקט בדפדפנים שונים או מערכות הפעלה שונות, וכו'? איפה אפשר למצוא על זה חומר? בתודה מראש,

Silver Strike

New member
חבל באמת שזה לא כזה פשוט.

ישנם הרבה דברים ש-IE עושה בצורה מסויימת, וכל שאר הדפדפנים עושים בצורה אחרת. תעלי את הדף המדובר וננסה לעזור.

קרמיט524

New member
כאמור, לגבי הדף המדובר

זה פחות בעייתי. מה שיותר מטריד אותי זה התיאוריה. אולי אתם יודעים על איזה מאמר, או דיון שיכול לתת לי בקוים כלליים איזשהו רפרנס על כל הנושא הזה. שוּף תודה
,

קרמיט524

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif אני רואה שהקישורים הם

בנושא CSS. האם בעקרון רוב הצרות קשורות בצורה זו או אחרת ל-CSS? תיאורטית אם כותבים רק -HTML זה אמור לעבוד בכל מקום?מה לגבי Javascript? מה "המלכודות" העקריות במקרה זה?לגבי הבעיה הנוכחית שלי: זהו DIV מ-class מסויים שמקבל סרגל גלילה. זה קטע הקוד של הסטייל (בעמוד אחר):
DIV.scrolldiv {width:400px;position:absolute;top:85;left:290; height:500px;overflow-y:scroll;color:#000000}​
וזה התג של ה-DIV עצמו:
<DIV class="scrolldiv"> ... </DIV>​
כאמור, במוזילה, הטקסט מתפזר על כל העמוד, ולא מתחשב במיקום ומימדים של ה-DIV.

Silver Strike

New member
על-פניו...

overflow-y - הרחבה של IE. top: 85 - לציין מידות: px, em, % וכו'. היכן נמצא ה-div
או במילים אחרות, מהו אלמנט האב ומהם הגדרות הסגנון שלו

קרמיט524

New member
אלמנט האב

הוא body. הנה הגדרות הסגנון שלו:
{margin: 0em;line-height:11pt;font-size:8pt; background-repeat:no-repeat; background-attachment:fixed; font-family:"arial"; overflow:hidden; color:"#000000";font-weight:bold; scrollbar-3dlight-color:#DB2527; scrollbar-arrow-color:#FFFF31; scrollbar-base-color:#00CCCC; scrollbar-darkshadow-color:#000000; scrollbar-face-color:#F89C00; scrollbar-highlight-color:#FEFDFB; scrollbar-shadow-color:#DB2527; scrollbar-track-color:#B2CE00; }​
גבי ה-overflow - זה אומר בעצם שהוא לא תואם דפדפנים אחרים חוץ מ-IE? אז אם כך, איך אפשר לעקוף את הבעיה במוזילה?

Silver Strike

New member
תורידי את ה-overflow ותראי אם הבעיה

נמשכת... בעקרון: overflow - תמיכה בכל הדפדפנים. overflow-x/overflow-y - תמיכה רק ב-IE.

קרמיט524

New member
תודה! רשמתי לפני... אבל אם כך -

איך אפשר לעשות div עם סרגל גלילה שיעבוד בדפדפנים אחרים?

neko

New member
ניצלו

השתמשתי ב-<form name="form1" method="post" action="mailto:[email protected]" enctype="text/plain">בשביל שמבקרים באתר יוכלו לשלוח לי דברים. שתי השאלות:1. האם הדבר נתמך גם ע"י דפדפנים אחרים, או רק IE?2. יותר חשוב, כיצד אני גורם לכך שאחרי שהFORM ישלח בדואר, יפתח עמוד אחר או MSGBOX שיודיע למשתמש שהשליחה התבצעה בהצלחה? כרגע הוא נראה "תקוע" על העמוד.תודה מראש!

neko

New member
התחרבש (תגובה מהירה../images/Emo35.gif :-\):

השתמשתי ב-form name="form1" method="post" action="mailto:[email protected]" enctype="text/plain" בשביל שמבקרים באתר יוכלו לשלוח לי דברים. שתי השאלות: 1. האם הדבר נתמך גם ע"י דפדפנים אחרים, או רק IE? 2. יותר חשוב, כיצד אני גורם לכך שאחרי שהFORM ישלח בדואר, יפתח עמוד אחר או MSGBOX שיודיע למשתמש שהשליחה התבצעה בהצלחה? כרגע הוא נראה "תקוע" על העמוד.תודה מראש!

neko

New member
טוב, החליטו לעבור ל-ASP, אז

השאלות מבוטלות מבחינתי...

קרמיט524

New member
../images/Emo124.gif ניצלו"ש עצמי

אם יש למישהו טיפ או משהו שהוא יודע מנסיונו בנושא תאימות לדפדפנים אחרים אז בבקשה שיעלה את זה כאן. נראה לי שמשרשור כזה יכול להווצר מסמך די חשוב שכולנו נוכל להעזר בו בסופו של דבר. מה אתם אומרים?

למעלה