תאים

תאים

לפתע עלה בדעתו של החושף שאם אתן מקימות תאים באוניברסיטאות אולי תוכלו להרחיב את העניין. תאים בחברות ממשלתיות (בזק, חברת חשמל, רשות הדואר וכו´) תאים בחברות ציבוריות וקונצרנים (עורק, עלית, שטראוס, וכו´) תאים במשרדי פרסום גדולים. תאים בפורטלים ופורמים ברשת. תאים בחברות שידור (רשת, קשת, טלעד, הערוץ הראשון...) תא בלשכת עורכי הדין. תאים בצבא ביחידות שונות. תאים כאלו יכולים להיות ספק מידע על מנגנונים שובניסטים או על פרטים שובניסטים המשבשים נוהלים פמניסטים. נכון שזה גדול והרבה וקשה אבל יש לזה עוצמה גדולה. החושף לצערו או שמחתו יכול להקים תא באוסטרליה אם זה עוזר. לילה דוב.

.inbal

New member
אני חושבת שהאתר והפורום

שלנו שיהיה מקושר אליו יהפוך כתובת למידע מסוג זה. אני חושבת שצריך להזהר מיצירת גטאות של נשים בתוך ארגונים גדולים. באוניברסיטאות זה אחרת - זו לא עבודה. אני רואה בתאים כאלו בסיס לפעילות ולא קבוצת תמיכה.

מי דיבר

על גטאות? גם בארגונים הם יכולים להיות בסיס לפעילות, פעילות למניעת תופעות שובניסטיות. האוניברסיטה היא מקום מאוד נוח לפעול ממנו אבל הוא מוגבל לקבוצה שיחסית לכלל האוכלוסיה החושף משער שיש בה יותר פמניסטיות ואף יותר פמניסטים. מקום טוב להתחיל אבל החושף חושב שזה רע להיות רק שם. כתובת למידע מסוג זה לא מספיקה צריך לעבוד מבפנים ובצורת התאים היא מצויינת כי היא כמו זרע שהופך לעץ שאי אפשר להזיז.

הרעיון שלך נשמע טוב מאד אבל יש לי

רושם וחשש שהרבה מאד נשים ידחו אותו ויסתייגו ממנו. לצערי, הנשים המצהירות בבהירות ובגאווה על פמיניסטיותן, הן מיעוט. הרוב שותקות ואחרות אומרות בבהירות: "אני לא פמיניסטית, חס וחלילה".

על החס וחלילה האלו שמענו

אחר כך הן יושבות ומזדעזעות ממקרה האונס האחרון או מרציחת אישה על מה שהם קוראים בחדשות רקע כבוד המשפחה כאילו למשפחה שבה נרצחת אישה נשאר כבוד. הן כל כך מזועזעות שהן אפילו לא רואות את ההטרדות המינית שהן חוות יום יום. החושף פעם היה נשוי לאחת כזאת. המפקד שלה בצבא (לפני שהחושף הכיר אותה) דרש ממנה לספר לו כל בוקר מה מידת החרמנות שלה. שנה וחצי היא היתה מדרגת מידי בוקר את מידת החרמנות שלה בסולם של אחד עד עשר. עד היום היא לא רואה בזה הטרדה מינית. גם החושף לא חושב שזו הטרדה מינית זה אונס. אבל תאים יכולים לעזור לשנות את העניין.

aaa123

Member
אני חושב שאין לחושף או לשום אדם

זכות לקבוע שמישהיא אחרת כן הוטרדה מינית אם היא לא סבורה שההתנהגות פגעה בה. אני חושב שהחושף מגזים לחלוטין כשהוא רואה אונס בהתנהגות המגונה שתוארה. ההתנהגות מגונה לא בגלל שאני טוען שמדובר בהטרדה מינית(את זה רק היא יכולה לקבוע) אלא בגלל שהמפקד חייב להמנע מהטרדה מינית ,והוא לא יכל לדעת מראש שההתנהגות שלו היא לא הטרדה מינית כלפיה.

יש הרבה התנהגויות שהן בתחום האפור

ושקשה לדעת אם הן הטרדה או לא, אבל מד חרמנות? לא יודעת...

aaa123

Member
הקביעה אם מדובר בהטרדה היא של

הקורבן. מה שהחושף תאר בהחלט נשמע לי כהטרדה אבל אני לא מוסמך לקבוע כי אני לא הקורבן. אם מישהיא מספרת לי משהו שקרה לה,ולא מגדירה את עצמה כקורבן אין לי שום זכות להגדיר אותה כקורבן. אפשר לנסות להתווכח אם היא מגדירה את עצמה כקורבן ,ובכל זאת מגדירה את מה שהוא עשה כלגיטימי. אני נגד זלזול ברגשות הצד השני. המקרה הגרוע של זלזול ברגשות הצד השני זה התכחשות לעובדה שיש קורבן אבל אני גם נגד האפשרות של החלטה שיש קורבן כאשר אין קורבן. הקביעה "את קורבן אבל את לא רואה את זה" נראית לי קביעה מרגיזה כי אף אחד לא אמור להגיד לה איך להרגיש. הדברים נכתבו בלשון נקבה אבל מיועדים ל2 המינים.

מסכימה איתך בקשר להגדרת הקורבן.

אין לאף אחד זכות להגיד למישהו שהוא קורבן אבל הוא לא רואה את זה. יש בזה משהו מתנשא. מצד שני, לפעמים אנשים כל כך רגילים להיות דפוקים שכשמשתינים עליהם, הם עדיין מתעקשים להאמין שזה גשם, וצריך להעיר אותם כדי שלא יפגעו עוד. אז זה בעייתי. אבל בקשר לזה שעשה את זה? איך הוא יכול שלא להבין שזו הטרדה, גם אם היא לא אמרה כלום?

aaa123

Member
מסכים עם הביקורת על זה שעשה את זה

עם זאת הצעד הראשון שהייתי עושה במקרה של מישהיא שטוענת שמה שהיה זה לא הטרדה מינית זה לנסות לדבר איתה על איך שהיא הרגישה עם ההתנהגות הזאת ,ולא הייתי מתחיל להתווכח איתה אם מדובר בהטרדה מינית במיוחד שאין הסכמה באוכלוסיה על הגדרת המושג הטרדה מינית.

קראתי, ואני איתך לחלוטין.

העניין היחידי הוא שיש צורך לפעול באופן אפקטיבי ושלא ידעך - קרי - הדרגתי. אני בהחלט רואה לנגד עיני, נניח, חקיקה שמאלצת כל חברה עם למעלה מ- X עובדות ועובדים, ליצור תא כזה מתוך ועד העובדות (ולא מההנהלה). כמו שעל פי חוק ההטרדה המינית יש לקיים נוהל מסודר ומי שתפקח עליו. אבל זה רחוק עדיין. אולי מאוד. אלא אם כן ירים / תרים מישהו/י את הכפפה ויקדישו מאמצים רק לזה.

למעלה