תאילנד-עזרה

מתוקק

New member
תאילנד-עזרה

שלום,אני מקווה שהגעתי למקום הנכון ואם לא תכוונו אותי.. אז ככה,אני ועוד חבר(22 וחצי) טסים לתאילנד לטיול של אחרי צבא(קצת באיחור)באזור ינואר-אמצע למשך חודש. חשבנו להיות בצ'אנג מאי ,פוקט והאיים,בנקוק ופטיה. השאלה שלי היא באיזה סדר כדי לעשות את זה,סת'ומרת הבנתי שיש טיסות פנים שצריך לקחת בכל מיני מקומות,ואנחנו לא רוצים שיצא מצב שנעבור פעמיים באותו מקום,מה גם מבחינת הקניות להשאיר לסוף-איזה מקום. ובאילו מקומות מומלץ לבקר בכל עיר-כפר ואילו אטרקציות יש שם, ומקומות חשובים שכדי ודברים חשובים שצריכים לדעת,כמו מלונות זולים וקורובים למקומות בילוי..,מקומות עם אוכל כשר,ממה להיזהר, דרכי תחבורה וכו'.. אודה לכל מי שינסה לעזור ואפילו אם זה משהו קטן..

אולי אני טועה אבל זה נשמע

כאילו שמעתם על כמה מקומות אמרתם ייאלה נלך... לגבי אטרקציות בעיר/כפר תעשו קצת שיעורי בית תפתחו ספר, קחו מפה תראו פחות או יותר היכן נמצאים המקומות. ומה זאת אומרת הבנתי שצריך לקחת טיסות פנים? השאלה היא אם אתה רוצה אולי תרצו לחסוך ולעשות את הכל באוטובוסים? רכבות? בגדול מה שהרבה עושים וגם אני ביניהם זה להשאיר את הקניות לסוף לקחת כמה ימים בבנקוק ולהתחיל בזבוזים וקניות בכיף (וגם עוד תיק כי לא תמיד יש מקום לכל הדברים בתיק שהבאתם מהארץ :)) מה שאני עשיתי בפעם האחרונה שהייתי בתאילנד זה לקחת טיסה משדה התעופה לצפון, משם לאיים ולבסוף בנקוק. אבל אני ממליץ ובעיקר זה טוב עבורכם, לקפוץ לחנות המטיילים הקרובה לביתכם לקחת ספר להתחיל לקרוא ולקבל קצת רקע על המקומות אליהם אתם רוצים ללכת לראות היכן הם בפה ולתכנן פחות או יותר את המסלול., כמו כן אתם יכולים לחפש גם בפורום, יש פה את כל המידע שתצטרכו והרבה יותר מזה. אם אתם טסים לחודש אז אני מניח שתרצו לטוס ולא לנסוע באוטובוסים והייתי ממליץ על הזמנת טיסות מראש. יש כמה חברות תעופה ולי יש נסיון ממש טוב עם אייר אסיה בהצלחה

מתוקק

New member
תודה רבה

לוקח הכל לתשומת ליבי.. באמת ד"א עדיף לקח לנסיעה תרמיל כזה ענק ..-אתם יודעים למה אני מתכוון(מקווה) או מזוודה.. יש לי תחושה שתבחר ואת הראשון ולכן אומר,ואם אין לי תרמיל כזה ,אז כדי להסחב עם מזוודה ישנה ובתאילנד ניתן למצוא משהו..? תודה

sailor

New member
עדיף תרמיל הכי קטן שאפשר

תרמיל גדול מתמלא בהתאם לגדלו ולא בהתאם לצרכים האמיתיים של בעליו.

קרלטון

New member
רק נקודה קטנה

לא ברור לי איך פאטאייה משתלבת פה יחד עם צפון, דרום, איים וכו'. אם המטרה היא טיול, חופים יפים ואטרקציות, אז אפשר לוותר עליה לגמרי. אם המטרה היא להנות ממה שיש לפאטאייה להציע, אז פשוט תגיעו לשם ואם תרגישו צורך להמשיך הלאה, תמשיכו...

treksale

New member
מקווה שאוכל לעזור

תאילנד היא מדינה ענקית גם בגודל וגם בכלל , לכן לטיול של חודש וחצי הייתי מעדיף כן להסתייע בטיסות פנים ולוותר על חווית האוטובוס כיוון שמדובר בפערי זמנים משמעותיים בין השניים ויש לקחת בחשבון גם שנסיעה באוטובוס של 16 שעות שלאחריה מעבורת של שעתיים שמובילה אותך למונית של 20 דקות (הדרך מבנקוק לקופנגן בהנחה שכלום לא השתבש ) זה מסע שמצריך זמן התאוששות ומאריך את תקופת ההתאקלמות . האמת שלתקופה של חודש אני הייתי מעדיף לבחור בין מרכז דרום ל מרכז צפון ולא לנסות לעשות הכל (בפעם ראשונה שלי בתאילנד הייתי בקופנגן כמעט 3 חודשים ) אם הייתי הולך על מרכז דרום הייתי נוחת באיים מטייל בהם שלושה וחצי שבועות קופנגן קוסמיי קופיפי קוטאו ומגדיש לבנקוק 4-3 ימים אחלה טיול של איים חופים אופנועים מסיבות צלילות טיולים בטבע במידה והייתי בוחר בטיול של מרכז צפון הייתי מתחיל בצאנגמאי יש שם מלא אטרקציות גיפים פילים טרקים וכו ופאי משם אפשר להמשיך ללאוס או לזרום לטיול באגן המקונג משולש הזהב בורמה הייתי מגדיש לאזור שבועיים וחצי שלוש ואז קנצנבורי 4-5 ימים בנקןק 2-3 טיול של נופים ירוקים טבע פיראי מקדשים (המזרח הרחוק כמו בסרטים ) . לגביי פטייה לא הייתי שם אז אני לא בדיוק יודע מה הולך שם אך לפי מיטב הבנתי נאמר בלשון המעטה שזה לא היעד לטיול זוגי

זוגי? לא נראה שזה טיול זוגי

הוא כתב בפרוש, אני ועוד חבר אבל אולי אני טועה. שוב תלוי מה הם יאהבו יותר אולי את האיים והמסיבות ויעשיפו את רוב הזמן לבלות שם. אולי יותר צפון וירוק ויעדיפו להיות שם יותר. בלי קשר לעצות ולעזרה של כולם עדיין הם צריכים לדעתי קודם כל לפתוח ספר ומפה לראות מה קורה ומשם להמשיך הלאה. המון הצלחה

למעלה