תאילנד בספטמבר

תאילנד בספטמבר

היי

אשמח לקבל חוות דעת ממי שהיה בתאילנד בספטמבר-אוקטובר. עד כה נתקלתי בלא מעט תשובות סותרות בנושא, רבים אמרו שאין בעיה לטייל בתאילנד כל השנה, בעוד אחרים טענו שתקופת הקיץ והסתיו היא תקופה גרועה ובעייתית.

מנגד, מסתבר שדווקא בתקופות האלו יש טיסות ישירות לתאילנד כמעט כל יום, ובדרך כלל ביקוש לא מגיע ללא סיבה.

מי יוכל לסייע לבחורה מבולבלת שמנסה לתכנן חופשה חביבה ביעד אקזוטי וסימפטי?

kogawa

New member
אין כל סתירה במידע

כמו שכתבתי לך בפורום תרמילאים:
בממוצע 22 יום גשומים. 220 מילימטר בחודש זה (כמעט חצי מהגשם השנתי בתל אביב). טמפרטורה ממוצעת 30 מעלות, 5 שעות שמש ביום (כשלא מעונן). קו-סמוי אותה טמפרטורה וקצת יותר גשם. ספטמבר הוא כמובן החודש הגשום ביותר.
&nbsp
יש כאלה שזה סיוט עבורם ויש בפורום זה מי שאומר "כשגשום הפילים שמחים וכשהם שמחים גם בני האדם שמחים".
נושא זה עולה בפורומים כל שנה לקראת הקיץ, כשאנשים מחפשים חיזוק לבחירה שקיבלו מראש לבלות לפני הלימודים בתאילנד.
&nbsp
אכן אין כל בעיה לטייל כל השנה בתאילנד, רק שבספטמבר נרטבים יותר.
ריבוי הטיסות בתקופת הקיץ נובעת מהדרישה של אנשים לצאת לחופש כשנוח להם ויש חופש גדול המחובר לתקופת החגים ולא בגלל שזו תקופת השיא (שהיא בנובמבר עד פברואר).
מכיוון שלא אהבת את תשובותיי בפורום ההוא עשי בדיקה פשוטה: רשמי בגוגל weather bangkok september ותקבלי לא מה שהיה באופן מקרי למטייל זה או אחר אלא המומוצע הרב-שנתי שהוא הדבר הקרוב ביותר לצפי מה יהיה השנה.
ושוב, בהצלחה.

במידע שקיבלתי כן יש סתירה

כשעשרים אנשים ויותר אומרים שזו אחלה תקופה ואחלה מזג אוויר, ואחרים אומרים דברים אחרים, דומים למה שאתה אומר (רק בנימה נעימה, בניגוד אליך) - זו סתירה.

בכל מקרה, הספיקה לי המתקפה העזה שחטפתי ממך בפורום השני כשהעזתי בתומי לשאול על חיסונים ולשתף בכך שחשבתי לטוס בתאילנד בספטמבר, זה היה הדבר היחיד ש"לא אהבתי" בתשובות שלך. אני לא מבינה למה זה כל כך מכעיס אותך, אבל זה כבר עניין שלך.

jeshu

New member
יובל הציע איך לפתור את הבעיה
במקום לשאול עשרים אנשים שכנראה לא מבינים, קוראים על מזג האוויר ביעד ויודעים למה לצפות ויודעים איך להתכונן בהתאם. מעבר לזה, זו העונה שאנחנו באמת מקבלים מלא שאלות על תאילנד - כי ראנשים רוצים שיצדיקו את הבחירה שלהם לטיול. בכל מקרה, חבל, את כבר נוסעת ויש מקומות הרבה יותר מעניינים מתאילנד שם באזור. סרי לנקה שמע לי הרבה יותר אטקרטיבי.

אני לא רוצה להיכנס לויכוחים כאן

ובכל מקרה כפי שידוע לך, אני לא הולכת לטוס לתאילנד, אבל מן הסתם האנשים בהם מדובר הם לא סתם אנשים שמעולם לא היו בתאילנד ולא יודעים מה זה, שמעתי מכמה וכמה אנשים שהיו בתקופה הזאת בתאילנד עדויות שונות מזו של יובל וגם משל אנשים אחרים, אבל זה כבר לא משנה.
&nbsp
הייתי שמחה לקבל המלצות באופן כללי, ואם אפשר - בנימה נעימה. עוד לא סגרתי שום דבר, הכיוון הוא יעד אקזוטי - המטרה לנקות את הראש אחרי שנה קשה מאוד, להנות מאווירה שונה, להיחשף לתרבויות אחרות ו-אם אפשר לא להתכלב בטירוף, ולצד זאת לא להוציא ים של כסף על כלכלה שוטפת.
&nbsp
ועוד הערה אחת חשובה: בורמה זו לא אופציה

הכי בא לי לנסוע לשבדיה

אבל זה לא כל כך בתקציב שלי. חשבתי גם על תאילנד, וההמשך ידוע.
&nbsp
זה יפה מאוד להסביר לי שזו לא העונה לתאילנד, אבל כשאני מבקשת המלצות להגיב בצורה כזאת. זה לא קצת סותר את מטרת הפורום?
&nbsp
&nbsp

jeshu

New member
מארת הפורום היא שיתוף ודיון בנושא טיולי תרמילאים
אפשר קצת לייעץ וגם קצת להיות שירות מודיעין, אם המשתתפים משתפים פעולה.

אבל מטרת הפורום היא לא "לומר לשואלים את מה שבא להם לשמוע".

המלצות ליעדים לטיול="מה שבא לשואלים לשמוע"?

הגדרה מאוד מעניינת.
&nbsp
בכל מקרה - הבנתי. מתנצלת על כך שהטרדתי אתכם. ממליצה לך בחום לשנות את "אודות הפורום והנהלתו" - הכתוב שם לא תואם את מה שכתבת כאן בהודעה ומאוד מטעה בכללי.

natyh

New member
ברזיל

רק ברזיל למעשה הרבה הרבה יותר טוב כיעד בצפון בדרום אקזוטי וטרופי ישבה הכל וניתן לטייל בה כל השנה .בצפון בדרום בהרים שלא ממש מכירים בארץ בחופים שמכירים היטב , לקבל דוגמית לקרנבל בבהיה , לעבור בין האיים וללמוד שפה .

די בטוח שתהני שם מאד מאד .
כמובן שקיימים גם סיכונים , חובת חיסונים אגב דלקת קרום המוח .
די משוכנע כי במידה ותסעי לא תביני כלל איך חשבת על תאילנד וחוץ מברזיל ונצואלה קולומביה פנמה קוסטה ריקה גוטמלה ומחיקו אך האחרונה לא בסמפטבר אוקטובר כי זו תקופת הוריקנים .

לכל מדינה יתרונות וחסרונות לכל המדינות הללו מאד מומלץ להצטייד בידע בשפה ובתרבות המקומית מבעוד מועד .

הכנה יותר רצינית מאשר סתם עוד נסיעה אך המתגבלת ברבית דריבית.

למעלה