תאילנדי פורץ לרכב

AVIL055

New member
תאילנדי פורץ לרכב

אז ככה , בערב כששבתי ממשרד המשא"ז אני ועוד חבר שהוא חייל קלטנו תאילנדי מנסה לפרוץ לרכב , דבר ראשון שמנו טיל לכיוונו ותפסנו אותו , ובזמן שהזמנו ניידת שתגיע למקום לעצור אותו הוא פתח בריצה , ואני אחריו הגעתי לרחוב הראשי והצלחתי לתפוס אותו , הושבתי אותו על המדרכה והתקשרתי עוד פעם ל 100 לראות מה קורה עם הניידת , איך שהוא קלט שאני מדבר עם המשטרה הוא דפק לי רייס לתוך פרדס חשוך . יצרתי קשר עם משרד המשא"ז באזור שלי ודיווחתי על כך ומסרתי את תאורו . האם פעלתי נכון ואם לא איך אתם הייתם פועלים במצב כזה (כשאתם לא במשמרת)

מתנדב

New member
פעלת נכון מאוד....

אך שאלה לי אליך, איך הוא הצליח להתחמק ממך פעמיים? והאם בסופו של דבר הוא נתפס?

AVIL055

New member
תגובה למתנדב לגבי העניין

כי הוא התיישב על הרצפה ואיך כשהרמתי את הטלפון לחייג למרד"מ הוא התרומם ודפק ספרינט , חוץ מזה שהוא סוסון והוא גם דימם בברך ובמרפק ולך תדע מה יש לו (אם הוא חולה או לא ) מה גם שהאזיקים לא היו עליי באותו כי אם הם היו עליי הייתי כובל אותו לגדר או אלי ואז אין סיכוי שהוא הייה מתחמק , גם אם זה הייה עולה לי בתלונה על מעצר שווא .

AVIL055

New member
תוספת

מה גם שכשרדפתי אחריו נשארתי רק אני והוא ואף אחד מהאזרחים לא סייע לי ככה שהרבה לא יכלתי לעשות ואת מה שכן יכולתי לעשות עשיתי .

פוגלר

New member
היית חתום ביומן?

היית חתום ביומן? אם כן, כמה זמן אחרי שסיימת את הפעילות זה קרה?

AVIL055

New member
לגבי חתימה ביומן

הייתי חתום ביומן עד סיום הפעילות , וזה קרה כ10 - 15 דקות מרגע יציאתי מהמשרד הביתה . ואחרי שהוא הבריז לי הודעתי למשרד שאיבדתי אותו וגם נתתי תאור של הבחור והכוונתי אותם לאזור שאליו הוא ברח. אני מאמין שאחרי שהוא ראה שלא יעברו לו בשקט על דבר כזה , הוא לא יחזור על זה . אני מאמין שבבוקר או אחרי צהרים יהיה לי תשובה לגבי האם נתפס או לא .

פוגלר

New member
אם זה היה...

אם זה היה עשרד דקות, רבע שעה אחרי שיצאת מהתחנה אתה עדיין בתפקיד למשך חצי שעה, היה בסמכותך לעכב אותו.

AVIL055

New member
יופי , עיכבתי אותו והוא ברח

אז מה עשינו בזה ? חוץ מזה שבדרך כלל כשאני הולך למשא"ז אני הולך מצוייד קומפלט נשק פרטי + אזיקים ופנס והפעם הזאת משום מה לא יצאתי עם הציוד . אל תגאד פוגלר , אם יעשה את הטעות של לחזור על המעשה אני אתפוס אותו הפעם , והפעם בלי כפפות של משי (אני לא אוותר עד שאביא אותו לדין.

ברח פעמים?

ב"ה א. פעלת כשורה, כל הכבוד. ב. לאיפה נעלם החייל? למה הוא לא בא לסייע לך? ג. לי היה פורץ ערבי שברח פעם אחת. דלקתי אחריו עם הרכב (הוא נכנס לרכב והתחיל לברוח) אני אחריו דולק. הוא ניסה להכניס אותי בקיר. מפה לשם הזעקתי חבר, שחסם לו את היציאה של המושב עם גי'פ. תפסנו אותו. ועד שבאו ניידות (שהזנקתי בפלא') הוא הושכב על הכביש. והרגל שלי על הגרון שלו. ככה שמרתי עליו עד שבאו חברה ועזרו. הוא היה זז, הייתי חונק אותו. תלמד את השיטה: תשכיב את החשוד על הכביש. פנים לאדמה. ידיים מאחורי הגב. ורגל על הצוואר. שינסה לזוז. תפעיל טיפה לחץ מידי פעם הוא ירגיש שאתה 'רציני'. במידה והוא אכן פושע. אין סיבה שיעשו לך משהו על צורת העיכוב הזו. מה גם, שכשאני עשיתי את זה. מסתבר שהערבי הפורץ (עם שותפו שנלכד מאוחר יותר ע"י צוות מג"ב שלנו) ניסו לפרוץ למחסן נשק שלנו, הם הורידו את הגג רעפים. ומתחת הם נתקלו בגג בטון.. כך שבכלל זה היה הצלחה אדירה. בכל מקרה. לפני שאתה מתקשר למשטרה. תמיד תוכל להוריד לו את השרוכים בנעלים לקשור לו את הרגלים עם זה, או לחלוץ לו נעלים שירוץ יחף.. או כל מיני שיטות שתמציא במקום. תפעיל ראש, אתה תצליח בהצלחה!

AVIL055

New member
תסלח לי על התגובה אבל אני לא ממג"ב

ואני לא פועל בשיטות כאלה , אני פועל בשיטה של פשוט לאזוק ולהודיע לבחור שהוא עצור וכן שבמידה והוא יסרב לשתף פעולה וינסה להתנגד בכוח יש לי את הסמכות להפעיל כוח סביר , ולגבי החייל כנראה שהוא לא בכושר (חייל קרבי שלא בכושר - אוי ואבוי למדינתנו ) , או שפשוט חיפש לא להסתבך עם העניין . וחוץ מזה אני סה"כ קלאסי שדי וותיק במערכת ויודע שהמערכת לא תגן עלי במקרה וישתבש משהו וחוץ מזה אם הייתי עושה מה שאתה מציע במקרה הזה אז הייו קורעים אותי על דבר כזה כי מספיק שהוא יגיד שתקפתי אותו וחבל על הזמן שלי , כי מה שקורה זה שאף אחד לא יעיד לטובתך . חוץ מזה במקרה שלך אם הייתי בנעליך הייתי פותח בנוהל מעצר חשוד - הצהל"י ובמידה והוא לא נשמע להוראות מבצע ירי , במיוחד לאור העובדה שהם ניסו לפרוץ למחסן נשק ובנוסף לזה שהוא ניסה להרוג אותך .

רק מאוחר יותר

ב"ה רק מאוחר יותר גילינו את הניסיון פריצה למחסן הנשק. ואם היה עלי אקדח נראה לך שהוא היה יוצא חי? חזרתי מאירוע עם עניבה וחליפה, וקלטתי 2 ערבים מסתובבים ליד המתנ"ס / בית-ספר / חדר נשק. בשעה 2:00 בלילה. היה נראה לי מוזר, החלטתי לדלוק אחריהם.

ראםJarasMan

New member
תשמע אחי, מה אני יכול להגיד לך

יצאת כלי אחו שרמוטה. אבל אם הוא פרץ לאוטו יקר של באבילן- אז יצאת סתם מניאק.

למעלה