תאטרון חיפה נסגר

תאטרון חיפה נסגר

למעשה הוא לא נסגר לגמרי. התאטרון מעסיק עדין כ 12 פקידים אשר ימשיכו לנהל את התאטרון כאולם מופעים להצגות של תאטראות אחרים עד לכיסוי הגרעון העצום. המנהל האומנותי נתן דטנר אומר שלתאטרון מותר להיכשל, ויותר מכך הוא צריך להיכשל כחלק מחיפוש דרך תמידי וחדשנות. האם לתאטרון מותר להכשל? האם הוא צריך לשאת בתוצאות? האם תאטרון צריך לקבל מימון מהמדינה? אם כן, האם הוא צריך להתחייב על משהו בתמורה למימון (מלבד מספר מסוים של הצגות חדשות בכל שנה כפי שקובע החוק)? ומי צריך לקבוע מי יהיה המנהל האומנותי במידה ונעשה שימוש בכספי ציבור? שרשור עצוב עם מבט אופטימי לעתיד...

חבל,

הכרתי וראיתי כמה הצגות שהוצגו ע"י התיאטרון הזה והן היו מצוינות {השתיקה למשל , מחזה מאת ניב כהן} אני שמעתי רבות על הבעיות של התיאטרון הזה וקיוותי שהוא לא יסגר אבל שאין ברירה אין ברירה. אין לי דעה החלטית בעניין בקשר לתקציב מהמדינה אבל, אני חושבת שתיאטרון כן צריך לקבל מימון מהמדינה למה לא? קצת תרבות לא תזיק לאף אחד במדינתו הקטנה אני לא אומרת תקציב ענק אבל כן צריך לדעתי, לא תמיד יש כסף לתיאטרון ובכלל -ידוע שכיום השכר של שחקן הוא לא בשמיים בכלל, העבודה של שחקן בהפקה כלשהי היא מעל ומעבר, הוא לא מקבל המון חוץ מהערכה מקסימלית מצד הקהל כי כסף הוא לא רואה בכמויות. בתי התיאטרון בישראל מעלים הצגות מצוינות מתקציב דל ביותר וזה רק מראה על המקצועיות וההתמדה - לדעתי לפחות. אני מאוד מקווה שתיאטרון חיפה יפתח שוב וישגשג וכמו שהמנהל האומנותי נתן דטנר אמר והתיאטרון הזה ימצא דרך חדשנית.

שגיא ק

New member
דטנר הוא המנהל של ב"ש, לא של חיפה

ראיתי לפני שבוע את "פיגמליון" של חיפה בת"א, אחת משתי ההצגות הבודדות שעוד מציגות. לפי מה שהבנתי דווקא הוציאו צווי מניעה שמנעו את הפיטורים של רוב העובדים והשחקנים, נראה מה יהיה בהמשך...

אני אשם.

צ"ל להיות נתן דטנר, המנהל האומנותי של תאטרון ב"ש אמר.... הציטוט נכון. לא יודע מה עבר לי בראש... בעצם יודע אבל לא נעים לכתוב...
סליחה. טעות. טעיתי. טועים.

איזה חמוד, לא היית צריך לרשום את זה

הרוב יודעים את העובדות האלה . אני מקווה שתרגיש יותר טוב בקרוב {: " בעצם יודע אבל לא נעים לכתוב" }

למעלה