מי שלומד גמרא בעיון ...
הגמרא עושה לו פוליש למוח ומפתחת כישורי חשיבה.חכמי ישראל במשך הדורות לא היו סתם חכמים הם היו ה-חכמים.והנה סיפור קצר למוסר השכל: רב אחד ישב ברכבת עם גמרא והיה שקוע בלימוד.הגוי שישב לידו התעניין לפתע ונוצר ביניהם הדו שיח הבא: הגוי: מה זה הספר הזה? הרב: גמרא. הגוי: מה מסופר? הרב: אתה לא תבין,זה של יהודים וצריך להיות חכם כמו שיהודים יודעים להיות. הגוי: מה גם אני חכם! שאל שאלה. הרב: עזוב אותך,אל תסתבך,זה לא בשבילכם. הגוי: נו בחייך... הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: ברור שהשני. הרב: אתה רואה שאתה לא מבין,הרי השני יסתכל על הראשון יראה שהוא מלוכלך וילך גם להתנקות. הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: השני ילך! הרב: אתה רואה שאתה לא מבין,הרי הראשון מלוכלך מה הוא לא יראה? הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: אף אחד! הרב: אתה רואה שאתה לא מבין ,מה זה שניהם יראו אחד את השני וילכו להתנקות הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: שניהם! נו איך אני? הרב: אתה רואה שאתה לא מבין-מה כל ארובה הם יתחילו להתנקות? הם לא יספיקו לעבוד! הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: די!!!!נשבר לי!!!הלכו לעבוד,הלכו להתנקות,ראשון,שני,מה זה? הרב: אתה רואה שזה לא בשבילכם ? הגוי: טוב מה העניין פה? הרב: תגיד לי יא כוּבּלי,נראה לך שיזמינו שני אנשים לנקות ארובה,הראשון יעבור בה ויצא מלוכלך והשני שיעבור בה יצא נקי? ראית פעם איך נראית ארובה מבפנים אחרי החורף? הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה. הרב: רוצה עוד שאלה?...