תאחלו לי בהצלחה!!!

bigi100

New member
תאחלו לי בהצלחה!!!

ממחר אני הולך לשיעורי גמרא פעם בשבוע

lady h

New member
תהנה ובהצלחה../images/Emo140.gif

ואתה בהחלט מוזמן לחלוק איתנו דברים שתלמד.

בהצלחה=]

אני בטוחה שתהנה וכפי שנאמר-אתה מוזמן לשתף אותנו! פרבולה

bigi100

New member
היה ממש חזק בשיעור!!ותודה לכל

המאחלים למדנו באבא קמה פרק ב...לא הכל חלק קטן לא זוכר את השם היה חזק!על אבדות והחזרתן

lady h

New member
שמחה שנהנית

פרט קצת על הנושא כי לי אין מושג בגמרא ובטח שלא ב-באבא קמה.. ד"א- באיזה מסגרת אתה לומד?.

masorti

New member
לא "באבא". בבא. (ולא "קמה" אלא קמא)

בבא קמא = שער ראשון בבא מציעא = שער אמצעי כל מי שיודע ערבית מכיר את המילה "באב" שמשמעותה דלת/שער. והמילה קמא מוכרת מהעברית במילה "קמאי" (רגש קמאי למשל) שמשמעה ראשוני.

bigi100

New member
בבא קמה מדברת על..

אבידות ומציאות למשל:בן אדם שמצא פרה אם היא נגנבת האם הוא חייב?כאלה שאלות ועוד הרבה אני חושב זה דיני ממונות אבל תקנו אותי במידה ואני טועה

masorti

New member
ואם כבר..לא נתעלם מ"שניים אוחזין"..

תחילת מסכת "בבא מציעא" היא: א. אחת ההלכות הבודדות שאותן לומדים בבתי ספר חילוניים (לפחות זה מה שהיה פעם). ב. הלכה מאוד שימושית בויכוחים פוליטיים. הנה תחילת הקטע... שנים אוחזין בטלית זה אומר אני מצאתיה וזה אומר אני מצאתיה זה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי זה ישבע שאין לו בה פחות מחציה וזה ישבע שאין לו בה פחות מחציה ויחלוקו זה אומר כולה שלי וזה אומר חציה שלי האומר כולה שלי ישבע שאין לו בה פחות משלשה חלקים והאומר חציה שלי ישבע שאין לו בה פחות מרביע זה נוטל שלשה חלקים וזה נוטל רביע נתחיל בלוגיקה של הפסיקה הזו: 1. כאשר כל צד טוען לבעלות מלאה - מחלקים לחצי. 2. כאשר צד אחד טוען לבעלות מלאה וצד שני טוען לבעלות חלקית: היות ושני הצדדים מסכימים שחצי מהטלית שייכת לצד א' - אזי הוא מקבל את החצי. לגבי החצי השני, שעליו הם חלוקים, חזרנו לבעיית "כולה שלי" מצד שניהם. לכן את החצי השני נחלק ביניהם בצורה שווה. יוצא שבסה"כ צד א' יקבל שלושה רבעים ואילו צד ב' יקבל רבע. יש כאן לכאורה "באג"... לכל צד יש תמריץ לשקר ולטעון "כולה שלי" גם אם הוא חושב ש"חלקה שלי", משום שכך יקבל יותר. התשובה היא שהגמרא מניחה כאן ששני הצדדים טוענים את טענותיהם בתום לב (מה גם שמעורבת כאן שבועה). ועכשיו לפוליטיקה... נחליף בכל מקום בקטע מהגמרא את המילה "טלית" במילה "ארץ ישראל", ונקבל את הסכסוך עם בני דודינו. השמאל תמיד מציג בצורה סלקטיבית את החצי הראשון של הקטע, וטוען שכאשר שני הצדדים טוענים לבעלות על הארץ אזי הפתרון הוא "ויחלוקו". מה שהשמאל שוכח בצורה נוחה הוא לקרוא את המשך הקטע. אם הערבים טוענים "כולה שלי" והיהודים טוענים "חלקה שלי", הרי שלפי הגמרא - שטחי יש"ע שייכים אוטומטית לערבים, וכעת יש לחלק בין הצדדים את השטח שבתוך הקו הירוק. יוצא שהעמדה הימנית היא הנכונה מנקודת מבט של מי ששואף להגיע להסדר בנוסח הפתרון של השמאל.

lady h

New member
תודה על ההסבר המעמיק

לדעתי, הדוגמא עם בני דודינו לא כ"כ מתאימה. אי אפשר לייחס לעמדה הימנית צדק כי היא לא מוכנה להחזיר שטחים בכלל. מאידך גיסא, בני דודינו רוצים לזרוק אותנו לים ולא מעוניינים בחלוקת השטח שווה בשווה. אז נגיד והצד השיראלי ימני יוותר ויחזיר שטחים, עדיין יש צד שלא מוכן לוותר על כלום...

lady h

New member
ועוד שאלה

למה אומרים שקשה מאוד ללמוד גמרא וצריכים להיות מאוד מבריקים?

masorti

New member
אין לי מושג...

אולי משום שזה דומה ללימודי משפטים, ודיון בסוגיה דורש ניתוח קשר לתקדימים ולבעיות אנלוגיות. מכיון שלימוד גמרא אינו כוס התה שלי, אז לא לי לשפוט.

cibamagli

New member
מי שלומד גמרא בעיון ...

הגמרא עושה לו פוליש למוח ומפתחת כישורי חשיבה.חכמי ישראל במשך הדורות לא היו סתם חכמים הם היו ה-חכמים.והנה סיפור קצר למוסר השכל: רב אחד ישב ברכבת עם גמרא והיה שקוע בלימוד.הגוי שישב לידו התעניין לפתע ונוצר ביניהם הדו שיח הבא: הגוי: מה זה הספר הזה? הרב: גמרא. הגוי: מה מסופר? הרב: אתה לא תבין,זה של יהודים וצריך להיות חכם כמו שיהודים יודעים להיות. הגוי: מה גם אני חכם! שאל שאלה. הרב: עזוב אותך,אל תסתבך,זה לא בשבילכם. הגוי: נו בחייך... הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: ברור שהשני. הרב: אתה רואה שאתה לא מבין,הרי השני יסתכל על הראשון יראה שהוא מלוכלך וילך גם להתנקות. הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: השני ילך! הרב: אתה רואה שאתה לא מבין,הרי הראשון מלוכלך מה הוא לא יראה? הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: אף אחד! הרב: אתה רואה שאתה לא מבין ,מה זה שניהם יראו אחד את השני וילכו להתנקות הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: שניהם! נו איך אני? הרב: אתה רואה שאתה לא מבין-מה כל ארובה הם יתחילו להתנקות? הם לא יספיקו לעבוד! הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה.שאל עוד שאלה! הרב: טוב.תקשיב טוב! שני מנקי ארובות הלכו לעבוד,שניהם נכנסו בארובה אחת אחד אחרי השני. הראשון יצא מלוכלך והשני נקי.מי ילך להתנקות? הגוי: די!!!!נשבר לי!!!הלכו לעבוד,הלכו להתנקות,ראשון,שני,מה זה? הרב: אתה רואה שזה לא בשבילכם ? הגוי: טוב מה העניין פה? הרב: תגיד לי יא כוּבּלי,נראה לך שיזמינו שני אנשים לנקות ארובה,הראשון יעבור בה ויצא מלוכלך והשני שיעבור בה יצא נקי? ראית פעם איך נראית ארובה מבפנים אחרי החורף? הגוי: ואללה צודק,לא חשבתי ככה. הרב: רוצה עוד שאלה?...

תודה על ההפניה

ממליצה להעמיק ולקרוא גם בשאר הקישורים,מאוד מענין! שלכם חנה גונן

למעלה