תאחלו בהצלחה

marish1

New member
תאחלו בהצלחה

מחר מתחילים לקחת ריטלין.די,די,די!לאחר המון התלבתויות אני הולכת על זה.

zivadina

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo27.gif../images/Emo50.gif../images/Emo160.gif../images/Emo23.gif

marish1

New member
היום,בשעה טובה,התחלנו

עד עכשיו כל תרופה שהיא לקחה זה היה בסירופ,ריטלין בא בכדור,היתה לה בעיה לבלוע את הכדור.ריסקתי אותו בכפית ונתתי לה,כמוון אחרי היא אכלה מעדן,לא על כיבה ריקה.האם עשיתי נכון?

amitexc

New member
לכדור אין הגבלה

שאלתי את הרופא והוא אמר לי שזה לא משפיע. אבל ממולץ לתת אחרי ארוחה בגלל שהרטלין מדכא את התאבון, אם לא יהיה תאבון אז יהיה קשה לאכול בלי,במיוחד אצל ילדים.

marish1

New member
בשיעור הראשון היתה לה בחילה,המחנכת

לא היתה היום,כך שאין את מי לשאול,איך היה.הבת שלי אמרה שהיה רגיל.בצהרים היתה קצת עייפה,הלכה לנוח.כך היה היום הראשון.

marish1

New member
האם זה בסדר שאני הרסק לה את הכדור

שיהיה לה יותר קל לקחת?איך אלמד אותה לבלוע כדור?מישהו נתקל בבעיה כזאת?

zivadina

New member
רק אם זה "ריטלין רגיל" (10 מ"ג)

את שאר הסוגים אסור לרסק. חוץ מזה, אפשר לתרגל בליעת כדור שלם בעזרת סוכריות ג'ל או עדשים, וכן לנסות לבלוע את הכדור עם משקה אהוב או בתוך מעדן. אצלנו, לאחר שבועיים של נסיונות, הבן מצא שרק בליעה עם מים נקיים עוזרת לכדור לגלוש פנימה...

zivadina

New member
סוגי ריטלין

ריטלין 10 מ"ג הוא ריטלין "רגיל", ורק אותו אפשר לרסק. הוא משפיע ל-4 שעות. ריטלין 20 מ"ג הוא ריטלין SR או LA, ואותו לא כדאי לרסק. משפיעים עד 8 שעות. ישנה גם קונסרטה, שהיא ריטלין ל-12 שעות, ואותה אסור בשום פנים לרסק. הריטלין ה"רגיל" הוא החומר בצורתו המקורית. שאר הכדורים הם אריזה שונה של החומר, כדי לאפשר לו להתפרק במשך זמן יותר ארוך.

marish1

New member
על הכדורים כתוב16 וחלקciba

אני נותנת כדור בבוקר בלי להיתיחס לזה או יש לזה חשיבות?

meivari

New member
המון חשיבות

רטאלין SR לא מרוסק נותן מנה של 8 מ"ג רטאלין ל8 שעות אחרי שריסקת אותו הוא נעשה 16 מ"ג ל4 שעות. הציפוי לפני הריסוק משחרר לאט חלק מהחומר, כלומר חצי (8 מ"ג) משתחרר מיד וחצי (8) מ"ג משתחרר לאחר כ4 שעות. אם יש קושי לבלוע רצוי לנסות רטאלין רגיל (אף הוא באותו מחיר) או רטאלין LA (הרבה יותר יקר). בכל מקרה תתיעצי עם הרופא לראות מה המינון אליו הוא התכוון ואך להתגבר על ענין הבליעה.

spidergirl

New member
את יכולה לקנות לי גם?../images/Emo8.gif

לי זה עולה 128 ש"ח... וברצינות - זה מסובסד ולכן זה כל כך זול

zivadina

New member
לא לרסק ריטלין SR 20 מ"ג בשום אופן!

זה הופך אותו למנה של 20 מ"ג. (כאשר בולעים אותו בשלמות זאת מנה של 8 מ"ג). אם הילדה שוקלת מעט, היא עלולה להראות תופעות של מינון יתר, כמו חוסר רכוז, רעד, דופק מהיר מאוד. זה לא מסוכן, אבל כמובן לא רצוי. חבל שהרופא לא הסביר לך את זה.

AdiDaS012

New member
../images/Emo26.gif ואם

ואם מסניפים ת'ריטלין

zivadina

New member
אנחנו עוסקים כאן רק בטיפול רפואי

זאת אומרת: נטילת ריטלין דרך הפה ובמנה שהרופא רשם. כל שימוש אחר הוא בגדר עבירה על החוק.

AdiDaS012

New member
חחחחחח

אני צוחקת צוחקת הכל בצחוק
גם ככה דרך הפה אני עוד שניה מתה איץו אז להסניף אותו איפ אני יגמור
חחחח

למעלה