תאורת גינה

חנן אב

New member
תאורת גינה

שלום לכם. אני מעוניין להאיר את הגינה שלי, אבל אני מפחד משתי בעיות: לחות שתגרום לזליגת זרם לאדמה ועקב כך תפעיל את הפחת ותפסיק את החשמל בבית. הכלבים שעלולים לטפל בכבלי החשמל ולהתחשמל. יחד עם זאת אני מעוניין להשתמש בתאורה חסכונית, כלומר פלורוסנטית, על מנת שאני אוכל להאיר את כל הגינה נון-סטופ בלי לשלם על כך ביוקר בחשבון החשמל. האפשרויות שחשבתי עליהן הן: 1. שנאי מבדל ש"יציף" לי 220 לגינה, ואז אני מבטל את האפשרות של זליגה לאדמה והקפצת הפחת, וכן אני מפחית מאוד את הסכנה להתחשמלות. 2. הורדה ל12 וולט ושימוש בספוטים של לדים ( 15 לדים לכל ספוט , 35 ש"ח לספוט) . אני לא יודע עד כמה זה מאיר טוב. 3. עוד אפשרות פרועה היא להוריד ל12 וולט כך שבכבלים שמתרוצצים בגינה יהיה 12 וולט, ולהשתמש בפלורוסנטים שיכילו עוד שנאי, הפוך, שימיר את ה12 וולט חזרה ל220 וולט. דעתכם?

אל תמציא גלגלים מרובעים

ההצעות שהעלית מקוריות ומעניינות אך הן מניחות כי עבודת הביצוע של כיבול הגינה + תאורה תהיה כושלת כך שיהיו בעיות. בביצוע נכון של כיבול הגינה + תאורה לא יהיו לך בעיות עם כלבים, חפירות, זליגה, כלום. באופן ספיציפי, להפיץ 12V זה לא מעשי בגלל הפסדי המתח בכבל ולהשתמש בשנאי מבדל זה מסוכן מאוד, כיוון שמי שיגע בשני חוטים (נגיד יתפוס בידו את גוף המנורה) יתחשמל בכיף ללא הפסקה כיוון שהפחת לא יקפוץ. בכל מקרה, אין מקום לפתרונות יצירתיים כאלו אלא לביצוע זהיר ומוקפד של רשת החשמל לפי החוק והתקן הרלוונטים.

חנן אב

New member
המצאת גלגלים מרובעים זה השם השני של

בתור בעל תעודת (לא רשיון) חשמלאי מוסמך, ומהנדס חשמל שעוסק בפיתוח חומרה, המצאת גלגלים מרובעים זה השם השני שלי :)
סתם, אני צוחק. אין לי כוונה לחשמל מישהו. שנאי מבדל זו שיטה שרשומה בספר החשמל ומשמשת לשקעים במקלחות, עניין אותי לדעת אם משתמשים בשיטה הזו גם בגינה. מה לגבי השימוש בלדים? אני מבין שחד משמעית, אין פלורוסנטים שמקבלים מתח נמוך, כמקור מתח? תודה על התגובה.

תשובות

הבעיה במתח נמוך היא:תחשב מהי צריכת הזרם של כל הנורות במתח 12V, מהו שטח החתך של מוליך שנדרש כדי להעביר זרם כזה על מרחקים של עשרות מטרים לכל הגינה בהפסד מתח סביר. אם תסתפק בנורות חלשות של וואטים ספורים אולי אולי זה מעשי. נורות לדים אומנם יעילות מאוד אבל עדיין לד שנותן 3Wבנצילות 90% נותן תאורה מאוד חלשה (ויקרה). בתור חשמלאי מוסמך ומהנדס חשמל באמת שאין לך סיבה לא להרים מערכת חשמל מסודרת לפי החוק והתקנים הרלוונטים שתוכל להחזיק נורות, מערכת סטריאו, טלוויזיה, כלי עבודה, whatever. אם המערכת נבנית כמו שצריך היא בטוחה ואמינה. אגב, דומני שנהוג להתקין לה פחת נפרד כך שאינה מקפיצה את כל הבית.

חד משמעית?!

אם יש לך רכב בטוח שיש לך פנס שאמור לעזור לך כאשר אתה נתקע באמצע הלילה וצריך קצת תאורה לראות מה התקלה אם הפנס של הוא מהסוג הישן של נורות ליבון כדאי שתעבור לאופיס דיפו / הום סנטר / אייס הקרוב ותתעדכן בפנסים של שנות האלפיים פלורסנט בתוך שפופרת ובאופן מפתיע עובד על מתח המצבר שהוא כמדומני 12V ברוב כלי הרכב תאורת חירום יש לך בבית? אז חד משמעית? בטוח שלא!!

חנן אב

New member
טוב, לא להתעצבן.

טוב, לא להתעצבן. זו היתה שאלה, לא קביעה, ולכן היה בסופה סימן שאלה. שאלתי חשמלאי וזה מה שהוא אמר לי. עכשיו, לאחר כשכתבת, אני באמת נזכר שיש פלורוסנטים לרכבים, אבל לא טרחתי אף פעם לבדוק את צריכת החשמל שלהם, והאם הם יעילים מבחינת הספק/תאורה כמו פלורוסנטים ביתיים. הם מקבלים גם AC או רק DC ? כי לקבל 12 וולט DC מ220 AC זה קצת יותר קשה מלקבל 12AC . לא שזה בלתי אפשרי, רק יותר יקר. תודה. אני אבדוק את זה.

אני לא מתעצבן

אם לא מעצבנים אותי.... כמהנדס חשמל שעוסק בחומרה כפי שהצהרת על עצמך אתה יודע בוודאי שכדי לקבל 12VDC אתה צריך להוסיף רק עוד דיודה וקבל להגיד שזה קשה יותר או יקר יותר זה כבר מעצבן...

efratizv

New member
רוב מערכות התאורה לגינות

בבתים פרטיים הן של 12 וולט, וכן מתגברים על מפלי המתח עקב הזרם הגבוה ע"י הגדלת שטח החתך של המוליכים. הרווח הוא בבטיחות, בפשטות ההתקנה ובמבחר הדגמים והעיצובים. צביקה.

רשר

Well-known member
מנהל
שנאי מבדל למה? לבטיחות?

אם אכן לבטיחות אסור לחבר אליו יותר מנורה אחת. לכן תעזוב את נושא המבדל. אם בטיחות חפצך התקן ממסר פחת נפרד למעגל הגינה

חנן אב

New member
טוב, הסכמנו שלא מקמבנים.

טוב, הסכמנו שלא מקמבנים. נרכיב מפסק פחת נפרד ונעבוד עם 220 וולט. אז... איך עושים ובמה משתמשים? לוקחים כבל ירוק תלת גידי ומעבירים עמוק באדמה? איזה כבל? איך הוא נקרא? איזה עומק? בתוך צינור? איזה צינור? איך מבצעים את ההצטלבויות? עם אלו חומרים? בקיצור: תנו בבקשה מה שאתם יודעים, או הפנו אותי לקישור/ספר שמתארים את העניין.

מאגר

New member
בתור דבר ראשון אין בעיה של זליגה

ולא יורד הפחת של הראשי של הבית אם עובדים נכון לפי החוק והתקן החדש לתאורת גינה ורחובות יש להפרית את תאורת החוץ עם ממסר פחת ניפרד מהבית ולקוי זינה נפרדים דרך אותו ממסר פחת ואז כל הבעיות ניפתרות אם יש תקלה בחוץ היא לא מפריעה בבית וגם את תאורת הגינה יש לעות בצורת כוכב ולא בחיבור טורי מאחד לשני. אין צורך בשנאי מבדל ואין צורך ב-12V

מאגר

New member
נכון שצריך לחפור הרבה יותר אבל יותר

קל לאתר תקלות ויותר קל לעשות הפרדת הדלקות עונתיות ואם עושים את המרכזיות במקומות נכונים אז גם אין הרבה יותר חפירה מאשר בטורי וזה מנסיון צריך אולי קצת יותר צנרת וכבלים.

למעלה