תאוריית הכשל

אייבורי

New member
תאוריית הכשל

ויש דברים שבאמת באמת כדאי לקרוא אמנם זה רק תקציר, אבל שווה לקרוא קצת על תאוריית הכשל של כהנמן האם אתם חושבים שאתם מאוזנים, האם אתם חושבים שיש הלימה בין התפיסה העצמית למציאות ? האם אתם מעריכים את עצמכם ביתר או בחוסר ?

יערית

New member
כתבה מעניינת ביותר

נהנתי מכל שורה ואפילו כמה פעמים שמתי את עצמי ממש ליד הקיר או זו שמרימה את אלו שכבר התייאשו ועייפו, או שזו שמבחוץ מפגינה הרבה רוח והשיפוטיות לגביה חוגגת ועל כך היא נשרפת בכיכר העיר על המוקד! ויותר מכל, אני סמוכה ובטוחה בעצמי , ביתר ובחוסר, בטוב וברע מאפשרת רק לראויים להכיר אותי באמת, כל היתר זו פוזה חולפת. לרוב...מתרחקים מטיפוס שכמוני, האמיצים הולכים כל הדרך ורואים לי בלבן שבעיניים :))

יערית

New member
קראתי!

גם אני הייתי בטוחה בדברים מסויימים עד שהם התמסמסו לי מול העיניים, ולכן כתבתי שהכי ודאי זו האמונה שלי בעצמי

זה מזכיר לי

את ספרו הנהדר של דן אריאלי "לא רציונלי ולא במקרה" ועם כל הידע שאנחנו יודעים ולמדים כל פעם מחדש זה מדהים כמה שאנחנו ניפול ונטעה שוב ושוב באותם דברים. <מהיום לא מאמינה יותר לאנשים אסרטיביים ובטוחים! טוב נו כל עוד אני לא רואה הוכחות :))>

ismeralda100

New member
בדיוק קניתי למאמן שלי במתנה את הספר החדש

של דן אריאלי (לא רציונאלי אבל לא נורא). תמיד אני מספרת שראיתי אותו במקרה בהרצאה בחנות ספרים של אונ' הרווארד,ואחרי ההרצאה החלטתי שאני חייבת לקרוא את הספר. את הראשון קראתי, היה מאוד מעניין, השני גם מאוד מעניין וכתוב מעט יותר טוב לפי דעתי. התחלתי לקרוא ממה שעניין אותי במיוחד (לדוגמא: אתרי היכרויות) והמשכתי בדברים אחרים, לא בהכרח לפי סדר הפרקים. ממליצה.

אייבורי

New member
למיטב זכרוני

הוא היה תלמיד של כהנמן (אולי אני טועה) אבל אין ספק שיהללך זר ולא פיך זאת התחלה טובה במציאת מקצוען

אין לי שמץ

מי לימד את מי שם רק זיהיתי הרבה דברים ותיאוריות דומות ביניהם ובספר יש ניסויים מרתקים שנעשו ומוכיחים את כל הטענות בצורה הטובה ביותר

אז כדאי גם לא לפסוח על ברברה טוכמן

כתבה מעניינת ביותר.... ברברה טוכמן, היסטוריונית, העלתה השערה ובנתה מודל ובדקה אותה על כמה מקרים היסטוריים חשובים וגדולים (כגון יצירת והתפשטות הפרוטסטנטיות). טענתה (שלטעמה הוכחה) היא כי מנהיגים וחברות אנושיות פועלות בניגוד מוחלט לאינטרסים שלהן בנקודת המוצא ולמעשה בעצם עשייה לא נכונה מאבדות את האינטרסים שלהן. הספר (מעולה לדעתי) נקרא "מצעד האיוולת" ואם תזהו בו כמה דמויות מסיפור הגירושין האישי שלכם זה רק על אחריותכם. מומלץ בחום - אפשר ללמוד משהו על התנהלות.....

אדם אמיתי עם עצמו...

לרוב יעריך עצמו קצת בחסר הבעיה היא עם אלו שמעריכים עצמם ביתר בטחון עצמי רב מידי נובע לפעמים מחוסר בטחון מוחלט

Prince315

New member
כלכלה התנהגותית

כהנמן, המורה שלי כבר לא מעט שנים. לראשונה נתקלתי בו במסגרת הלימודים שלי, ומאז אני מרותקת. כאדם שהתחיל את שנותיו הראשונות כאימפולסיבי, מעט נרגן ולא מסוגלת לנצל נכון משאבים נפשיים, עם השנים גיליתי כי ככל שאני משקיעה פחות משאבים בלהוכיח מי אני, פחות עומדת על הרגליים האחוריות כשמשהו לא נעשה בדרך שלי, ויותר מגלה סבלנות למרות שבדרך זו לוקח לתוצאות הרבה יותר זמן...כלומר התגמול עבור ההשקעה. אבל כשהוא מגיע הוא מגיע בגדול. ולמעשה יותר מספק כי הדרך גם הייתה נכונה ולא רק התוצאה. יותר לעבד הנחות יסוד תוך ניסיון לנטרל חוויות אישיות. ניתוח "קר" למצבים....תחילה. לאחר שאתה מגיע למסקנה להוסיף לזה תכונות נעלות של דאגה, מוסר ואהבה. לעומת זאת גם אם הצלחות הן מקריות, איני רואה שום פסול בלאמץ זאת לעצמך...אם זה תורם לתחושת האושר שלך. כל מה שחשוב הוא תמיד לדעת, כי יכל להיות אחרת והכל מקרי. יום אתה למטה, יום אתה למעלה. איך אמר כהנמן? "עיוורים לעיוורונם". עם הזמן לומדים לקרוא אנשים לא ע"פ איך שהם נראים ולא ע"פ איך ומה שהם מדברים. יש לוודא, כמו שנאמר, שהאדם לא לכוד באשלייה. לא תמיד קל "לקרוא" וגם לא צריך לכעוס על עצמנו לכשטעינו בשיפוט של אדם מסויים. איזון- אני תמיד בעד להתחיל מתחת לקו המשווה....כדי לשמור על מתח עירנות ושיהיה תמיד לאן לשאוף. לא מסוגלת להעריך את עצמי.

למעלה