תאוריית ההשלכות

Olympic Hero

New member
תאוריית ההשלכות

אין ספק, למשחק מול מול בית''ר ירושלים מחר ישר המון השלכות. קצת לפני שנדע מה התוצאה, בוא ננסה לחשב מה יקרה במצב של תיקו, ניצחון או אפילו הפסד חלילה. חיפה מפסידה לבית''ר תרחיש פסימי - ההפסד השלישי ברציפות גורם לנזק בלתי הפיך. חיפה מדרדרים ולאט לאט הופכים לחלק נכבד של תחתית הליגה. תרחיש ריאלי - חיפה משלימים באופן רשמי ומוצהר בהפסד האליפות, ועוברים למתכונת צעירים והכנה לקראת העונה הבאה. תרחיש אופטימי - באופן לא ברור ההפסד גורם לההפך הגמור. השחקנים סוף סוף קולטים שאין זמן לעשות שטויות, ונותנים סיבוב שלישי מהסרטים שנותן להם טיפה של כבוד בסוף העונה(ואולי גם סיכוי לאליפות). חיפה יוצאת תיקו עם בית''ר תרחיש פסימי - כל איבוד נקודות עבור רוני לוי עולה לחיפה ביוקר. הירוקים משלימים עם אובדן המאבק על האליפות ומתחילים להתרכז בגביע המדינה. תרחיש ריאלי - הכל נדחה לשבוע הבא. התיקו לא מגדיל את הפער ולא מקטין, ולחיפה יש עוד שבוע אחד של "חסד". תרחיש אופטימי - התיקו מזיק לבית''ר יותר ממה שהוא מועיל לירוקים. המערכת בירושלים מתחילה להתערער, ומכבי חיפה מתחילים לנצל את זה ולסגור פערים עד הסוף. חיפה מנצחת את בית''ר תרחיש פסימי - הניצחון, כמו על הפועל ת''א, לא גרם לשינוי ולא מוכיח שום דבר. חיפה ימשיכו לאבד נקודות לקבוצות קטנות. ריאלי - הניצחון יחזיר מוראל ויוקרה לירוקים, ויתן דחיפה רצינית לקראת ניסיון אחרון בהחלט לצמצם את הפער ולזכות באליפות. אופטימי - הניצחון הזה הוא תחילתו של רצף ניצחונות של הירוקים שנגמר רק במחזור האחרון, שם מכבי חיפה מבטיחה את האליפות על חודו של נקודה אחת בלבד. בואו נראה מה אתם חושבים על השלכות המשחק מול בית''ר...

yarivlevi

New member
אהבתי את ההזיה האחרונה

"רצף ניצחונות של הירוקים שנגמר רק במחזור האחרון" ,קודם שנחבר רצף של 3 נצחונות זה כבר יהיה טוב...

dios4

New member
אולי גם רצף

של 3 מסירות. מאמין..ורוצה ומקווה שהניצחון עם התרחיש האופטימי זה מה שיהיה!

TheWiseGuy

New member
אני לא רואה את חיפה מנצחת את המשחק

וכל תוצאה אחרת חוץ מניצחון גומרת סופית את המאבק לאליפות. ולמען האמת, גם אם חיפה תנצח בדרך כלשהי את בית"ר (מי אמר רימון עשן לשער של קורנפיין?) אז אני לא חושב שאנחנו מסוגלים לפתוח ברצף של נצחונות...

נִיסוֹ

New member
אני דווקא חושב שאנחנו מסוגלים לנצח

אבל במה שאני חושב כמוך, שגם אם ננצח לא נצליח לפתוח רצף של נצחונות והאליפות תהיה ביתרית בכל מקרה

אני חושב שמה שיקרה

זה התחזית הפסימית אחרי הניצחון על בית"ר.הבעייה של חיפה העונה היא לא המשחקים הגדולים.היא המשחקים הקטנים שבהם חיפה מזלזלת.

שי מילר

New member
מנהל
עוד משהו פסימי בנצחון:

הנצחון יעלה לשחקנים לראש והם יזלזלו במשחק שאחריו כפי שזלזלו בהכח, וכולם זוכרים למה זה הוביל. מבין כל התסריטים שציינת, הכי נראה לי כרגע שה-ריאלי בנצחון יתגשם.

Olympic Hero

New member
כתבתי את זה

שנאבד את הנקודות אצל הקטנות. יכול להיות שבלי שום קשר למשחק מחר זה פשוט ימשיך להיות ככה, כנראה החוסר פורפורציות במועדון גורם לזה, כי אין לי שום הסבר אחר לכך.

eran 89

New member
אוקיי

הפסד אופטימי: קורנפיין קופץ על הגדר של 6-8, נופל, שובר את הרגל וגומר ת'עונה. השוער השני של בית"ר מתגלה כמותח יותר טוב משוער, וסופג על ימין ועל שמאל. מנגד, מכבי חיפה מתחילה להתחבר, תומר חמד תופס את מקומו בהרכב בזכות, קינן הופך לקפטן הנבחרת ותוך כדי גם חותם על חוזה ללא סעיף יציאה לאירופה, ויחד עם שאר השחקנים מביאים אליפות (לא יכלתי למצוא משהו אופטימי אחר). ריאלי: משבר אמון בין הקהל לשחקנים. במשחק הבית הבא האוהדים עושים מחאה וגורמים להתפטרותו של רוני לוי. פסימי: ראה ריאלי. תיקו אופטימי: בחיפה מבינים שבית"ר לא כאלה גדולים ואפשר לקחת להם ת'אליפות, מתחילים לשחק טוב ולהלהיב את הקהל הירוק שמחזיר בתצוגות עידוד מדהימות. העונה מסתיימת בסופו של דבר ברבע גמר גביע אופ"א וגביע ראשון אחרי 8 שנים. ריאלי: "אם ננצח שבוע הבא זה יכול לרדת ל-2..." פסימי: אחרי שהובילה 2-0 בדקה ה-90 ספגה חיפה שני שערים בתוספת הזמן באשמתו של תום אלמדון. רוני לוי מחליט לתת לאלמדון לעמוד בשער עד סוף העונה כדי להחזיר לו את הביטחון, זה לא מצליח ובסוף העונה אלמדון עוזב להרצליה. ניצחון אופטימי: תוך כדי המשחק נפצעים לבית"ר לא פחות מ-5 שחקנים לטווח ארוך, ארקדי מחליט לעזוב את הקבוצה, בית"ר מתפרקת, יורדת לליגה א', ובגלל פרשת שחיטות של שאר קבוצות הליגה, מכבי חיפה זוכה באליפות סטייל אינטר. ריאלי: השחקנים אומרים שלא היה כדאי להספיד אותם, ושבוע אחרי זה מסיימים משחק בית מול מכבי ת"א בתיקו 0 משעמם. פסימי: אחרי הנצחון השחקנים לא מודים לקהל כמחאה אחרי מה שקרה מול הרצליה, ומכפישים אותו בכל מקום אפשרי. נוצר משבר אמון בין הקהל לשחקנים, שמחליטים לא לשחק במחצית הראשונה של המשחק הבא. אני לא טוב בשטויות האלה. אני לא יכול לראות תסריטים אופטימיים במקרה של הפסד או תיקו, ולכן השטויות שכתבתי. בכל מקרה נקווה שמחר נתעסק בדברים שמחים.

לצערי

אני מאמין שנצא עם נקודה...הלואי ואתבדה וננצח כרגע המילה ``אליפות`` בכלל לא בלקסיקון...

למעלה