תאוריות חודרות

תאוריות חודרות

השבוע, במסגרת קורס בפילוסופיה, דיבר המרצה (י´ - נראה לו) על ההבדלים בין גברים לנשים. מפה לשם, י´ אמר שאחד ההבדלים בתפיסה בין גברים לנשים הוא תפיסת המרחב. נשים תופסות מרחב כדו מימדי וקל להן יותר להגיע ממקום למקום ע"י חלוקה רצף של נקודות וקשרים (דו מימדי), בעוד גברים תופסים מרחב כתלת מימדי ומסתכלים עליו מבחוץ. "כשביקרתי אצל זוג חברים בחו"ל", הדגים י´ "ניסתה הבחורה להסביר לי איך להגיע מהבית שלהם למוזאון מסויים ע"י נקודות - קח ימינה, פנייה שלישית שמאלה, בכיכר ישר וכו´. לא הבנתי כלום ! אחרי שהגבר שירטט לי מפה ואמר - אתה צריך להגיע מפה לפה - ישר הבנתי". "לנשים מתחברות לפרטים ומסתכלות על מרחבים מבפנים" הוסיף י´ "בעוד גברים מסתכלים תמיד מבחוץ פנימה ומרשים לעצמם לחדור לעולם הנשים ולצאת בחזרה". מכאן, ההקשר להיבט ההומוסקסואלי היה קצר - "בגלל זה גברים סטרייטים מתרחקים מהומוסקסואליות - הפחד הזה מפני החדירה אליהם, זה מה שמניע אותם". ההקשר ההומוסקסואלי של התאוריה היה מעניין ומפתיע. יצא לכם להיתקל בהסבר הזה בעבר ? או בתאוריות מוזרות ומעניינות אחרות ? כל הארה
תתקבל בברכה.

Liroy25

New member
פילוסופיה זה לא התחום החזק שלי

(פלצנות עודפת עושה לי פריחה) אבל לדעתי המרצה שלך קצת יצא מפרופורציה עם עולם הדימויים הלא-ממש-קשור-לכלום שלו.

Liroy25

New member
בעצם כשחושבים על זה כן נתקלתי

בתאוריה מענינת למדי המשויכת לאחד מהפסיכולוגים שנשלחתי אליהם בעקבות היציאה מהארון. "הבן שלך הומו כי הוא בן יחיד ומפונק, ולכן הוא פשוט עושה לך דווקא בשביל לקבל תשומת לב". אין צורך להוסיף אני משער.

old crow

New member
mehekerut forumit bilvad

nir´e li she ha hatzi-idiot-zakuk-le´ishpuz kala bul baketa shel mefunak ve ani omer zot betor yeled yahid be´atzmi

Liroy25

New member
אז תרשה לי לתקן אותך

שיעידו על כל קרובי, מכרי ואוהבי (היית מאמין שיש כאלה?) שהרבה דברים אתה יכול להגיד עלי, אבל מפונק שהחליט לצאת מהארון מתוך דווקא להורים אינו אחד מהם!

old crow

New member
amarti mefunak amarti

lo amarti "sh hechlit lazet... " ve kol hash´ar. ze bullshit sug alef shel ha hatzi-idiot haze sh´ani bimkomcha hayiti matzi´a lo le´ashpez et atzmo. lachalufin hayiti machnis lo snokeret . aval ze lo lepo ve lo lepo . ani yode´a shhahorim sheli lo hayu lerega ma´alim al da´atam sh´ani ose davka beyachas le ken o lo homo. hem hayu maspik anshey ha´olam lada´at shhamatzav tiv´i. le´umat zot avi tamid haya meshuchna she´ani osse davka keshelo hiskamti lilmod et hamiktzoa shelo ba universita. yeladim yechidim ochlim ota mikol miney kivunim. aval ze lo omer she´ata lo mash´ir roshem shel mefunak (bli hadavka ) .

old crow

New member
ah ken

ani behechlet ma´amin sheyesh lecha ohavim. velerega lo amarti she´ani lo nimne aleyhem.

למעלה