תאורה מלכותית

vinbe

New member
תאורה מלכותית

האים מישהוא יכול להמליץ על חנות המתמחה בתאורה מלכותית לצמחים? הכוונה למקום שאפשר גם לקנות נורות וגם להתיעץ. עדיף באזור המרכז. תודה מאורו

tanei 1

New member
תאורה מלכותית ,או מלאכותית

צהרים טובים מאורו,לדעתי הטוב ביותר לשאול בסטודיו לצילום שאתה בקשר איתם ,גם ביעוץ וגם היכן לרכוש את הציוד המתאים. בהצלחה מכל הלב-איתן

udiraz1

New member
תאורה מלאכותית

שלום מאורו. במקרה זה נושא שקרוב לליבי (יש לי אקווריום עם צמחיה, שמחייב תאורה מלאכותית). מבחינה טכנית, הנורות שנותנות הכי הרבה אור תמורת החשמל, הן נורות HID - High Intensity Discharge, שכוללות בתוכן את נורות המטאל הלייד, נורות נל"ג (נתרן לחץ גבוה), ונורת כספית. מתוך הנחה שצבע האור לא משנה לך (באקווריום הוא מאוד משנה - אתה לא רוצה דגים וצמחים חיוורים או וורדרדים
), אני מניח שנורות נתרן יהיו המתאימות ביותר. ישנן גם נורות המיועדות ממש לצמחים (מבחינת ספקטרום, CRI וטמפ' הצבע), שנקראות נורות אגרו (אני יודע שפיליפס מייצרות כאלו), ואפשר למצוא אותן בחנויות שמתמחות בגידול עשבים בלתי חוקיים, גם באינטרנט... (מכל מלמדי השכלתי, מה שנקרא
). http://www.hydroshop.co.il את הציוד לא שווה בכלל לקנות בחנויות האינטרנט האלו. אפשר להשיג במחסני תאורה או בחנויות תאורה בכלל גופי תאורה HID זולים יותר, ולא פחות טובים. אפשר להשתמש גם בנורות פואורסצנטיות, אבל הן הרבה פחות יעילות, ויוצאות בסופו של דבר יותר יקרות לשימוש - גם בהחלפת נורות, וגם בתצרוכת חשמל. אמנם אני לא יכול למכור לך תאורה, כי אני לא עוסק בזה, אבל בכיף אני אשמח לייעץ. אתה מוזמן לפנות פה על דפי הפורום, או להתקשר אלי - 0523505711. נחמד שאפשר להעביר ידע מתחביב אחד לשני

vinbe

New member
תודה ועוד שאלה

קודם כל תודה, אני כבר מרגיש שאני יודע הרבה יותר. שאלה מעשית: אים אני רוצה לספק תאורה מלאכותית (לא מלכותית, כמובן) לאזור (מדף) של כ 1.5 מטר בו יושבים כ-3 עציצים כמה נורות ובאיזה עוצמה צריך בערך? מאורו

udiraz1

New member
תאורה למדף.

קשה לי לעונת לך על זה, משום שאני לא מכיר את התאורה בצמחים שאינם צמחי מים. מה שכן, הנורות האלו הן די נקודתיות - כלומר, בניגוד לפלואורסצנט, הן לא מאורכות, כך שפיזור האור הוא בצורת חרוט. לדעתי, שתי נורות של 150 וואט יכולות להספיק, אבל אל תתפוס אותי במילה, זה נושא שצריך קצת להעמיק בו לפני שעושים, משום שעלות התאורה היא לא זולה. יכול להיות גם ששלוש נורות של 70/150 וואט יעבדו (נורה מעל כל צמח). זה לדעתי ייתן פתרון הכי טוב לעניין, אבל כמובן, התקורה פה היא יקרה יותר, משום שלכל נורה צריך גם צ'וק (Ballast) וכו', שאגב, כשקונים גוף תאורה מושלם, הוא כולל גם צ'וק. מומלץ מאוד מאוד לחבר את הנורות לשעון שבת, ולא לגעת בהן, משום שכל כיבוי/הדלקה מקצר את חיי הנורה, וגם משום שלנורה לוקח זמן להתחמם ולהפיק את מלוא העוצמה, וגם, לפעמים, אחרי שמכבים אותה, צריך להמתין כרבע שעה עד להדלקה הבאה. נורה מסובכת קצת, אבל הכי טובה שיש לצרוך העניין הזה. עוד רעיון שעלה לי בזמן כתיבת התגובה, הוא להשתמש כמו שהצעתי למעלה בשתי נורות בלבד של 150 וואט, ומדי כמה ימים "להצריח" בין העציצים, כך שבממוצע, כל העציצים יהנו מאותו אור. בכל מקרה, זה מצריך חשיבה טובה לפני שקמים לעשות - סוף מעשה, במחשבה תחילה.

udiraz1

New member
חשבתי קצת

על העניין הזה במשך היום, ועלה לי רעיון ממש טוב בשבילך - יש נורות פלואורסנט דקות, שנקראות T5 (פלואורסנט רגיל נקרא T8), והן מספקות שטף אור גבוה יחסית לפלואורסנט רגיל, והן גם מחזיקות הרבה יותר זמן (5 שנים ל-T5 בערך, מול שנה בלבד ואפילו פחות ל T8), והיתרון הגדול שלהן הוא שהן מאורכות כמו פלואורסנט רגיל. שתי נורות של 80 וואט T5 הן קצת פחות מאחת של 150 וואט מטאל הלייד, והאורך שלהן הוא 1.449 מ' (לפי האתר של אוסראם), כך שזה יכול להתאים לך בול. יש גם ב T5 נורות ייעודיות לצמחיה, ואני יודע שבחממות ומשתלות משתמשים בנורות כאלו, אני מניח שזה יהיה טוב גם לעצים. הנורות האלו יקרות יחסית לפלואורסנט רגיל, ובעיקר, מצריכות צ'וק אלקטרוני לא זול... בכל מקרה, תאורה טובה זה סיפור יחסית יקר. לא פשוט לנסות לחקות את השמש...

vinbe

New member
תודה שוב ושאלה נוספת

קודם כל, נירא לי שאתה ממש מתיחס לנושא באופן רציני מאוד וזה טוב מאוד בשבילי. תודה על המחשבה שאתה משקיע. נירא לי שהפלואורסנטים האלה יכולים ליהות פיטרון טוב, גם בגלל שאני מבין שהנורות האחרות שהמלצת עליהם די מחממות, דבר שבארץ לא כל כך טוב, לא לצמחים ולא לבעל הצמחים. אני בסה"כ לא הולך לבנות חממה, אלא רוצה להוסיף תאורה מלאכותית בסלון, איפו שהטריסים סגורים חלק מהיום (ז"א, בכל מקרה מדובר לתוספת לאור השמש). שאלה: האים הנורות T5 האלה נמצאות בכל חנות רגילה או יש לך כתובת שאתה יכול להמליץ עליה? יום טוב מאורו

udiraz1

New member
תודה

מאורו, במיוחד כשמדובר בעצות לאנשים, ובמיוחד בדברים שעלולים לעלות כסף לא מבוטל, צריך להתייחס ברצינות... אני יכול להמליץ לך על אנשים שמוכרים תאורה שכזו לאקווריומים במחירים יחסית זולים. אחד מהחבר'ה יכול לארגן את הנורות האדומות (נורות ייעודיות לצמחיה), אבל אני לא יודע כמה זמן זה יכול לקחת, ואם בכלל יש לו אפשרות להשיג עוד כאלו (אלו נורות שדי קשה להשיג). בכל מקרה,אני בטוח שגם נורות Daylight או Cool wight יועילו לך. אגב - בנורות מטאל הלייד, מה שמחמם בעיקר זה הצ'וק (מנסיון...), וישנם גופי תאור (לי יש כאלו) שהצ'וק מורכב מחוץ לגוף, ואז אתה יכול לשים אותו רחוק מהצמחים, ולמנוע חלק גדול מההתחממות. לא שהנורה עצמה לא מחממת, אבל לא כמו הצ'וק. אגב - מבחינת הנורה עצמה, ככל שאני זוכר ויודע, פלואורסנט מחמם יותר, רק שהחום שלו מתפזר על הרבה אורך של נורה, ואילו במטאל הלייד החום מתפזר על נורה מאוד קצרה ונקודתית. אני אברר כמה טלפונים של חבר'ה שמתעסקים בזה, ואני ארשום לך טלפונים. עוד דבר חשוב - אל תוותר על רפלקטורים טובים לנורות ! זה מכפיל את כמות האור שמגיעה בסופו של דבר לכיוון הצמחים !

tanei 1

New member
תאורה../images/Emo52.gif

מאורו שלום: מסתבר שלא הבנתי נכון את כוונתך וחשבתי שאתה מתעניין בתאורה הקשורה לצילום. אני שמח שקיבלת תשובות מאנשים המתמצאים בנושא של תאורה מלאכותית לצמחים. כל -טוב -איתן

לידיעתך...

א. הידרו שופ אינה חנות אינטרנט אלא חנות קיימת בטשרניחובסקי 11 בת"א. ב. בחנויות האלו ניתן להשיג נורות ייעודיות לגידול צמחים, דבר שלא תוכל למצוא בחנויות חשמל למינהן.

peleg1977

New member
חנות מקצועית לגידול צמחים

הידרו-שופ אינה מתמחה בגידול עשבים לא חוקיים, אלא בגידול כל צמח באיכות הגבוהה ביותר. יש אתר אינטרנט וחנות בטשרניחובסקי 11 תל אביב

udiraz1

New member
חביבי

הידרו-שופ מתמחים בגידול הידרופוני. בסופו של יום, כל האוריינטציה שלהם היא לכיוון עשביה שבעבור גידולה אתה מגיע לחקירה בתחנה הקרובה למקום מגוריך. אתה יכול לקרוא את זה היטב היטב בין השורות. אין לי שום בעיה עם זה, בגלל שאתה צודק 100% - אתה יכול לקנות שם ציוד ייעודי לגידול הידרופוני, ולגידול לא הידרופוני איכותי ביותר (למשל, נורות האגרו שציינתי למעלה). הנורות הן חוקיות למהדרין שבמהדרין.

סן תאי

New member
בואו ננקוט משנה זהירות

חלילה לנו לטפול על עסק זה או אחר כבעל אוריינטצייה בלתי חוקית, גם אם נדמה לנו כי כך משתמע בין השורות.

udiraz1

New member
צודק - סן תאי

גם על זה חשבתי, ואתה בהחלט צודק. בכל זאת, מדובר כאן בפורום אינטרנטי, ואנחנו לא רוצים בעיות... אז אי לכך ובהתאם לכל האמור לעיל, החנות עוסקת בגידול צמחיה איכותית לסוגיה.

למעלה