תאורה לתקרת מטבח

תאורה לתקרת מטבח

קצת מיושן. מחפש ריון צפציפי לתקרה. בבקשה לא להסתפק במשהו כללי כמו תאורת לד צמודת תקרה לשלוח תמונה / לינק. גודל המטבח 2.5*6

מרי פופ

New member
גובה תקרה? סוג התקרה? במטבח חובה תאורת הצפה רציפה

ולא ספוטים או מנורות שנותנות תאורה עם הצללות.

סביון1

New member
מה זה תאורת הצפה רציפה?

אני ממש סובלת במטבח מהתאורה. יש פלורוסנט חזק באמצע המטבח, אבל זה לא מספיק. בסופו של דבר רק האי מואר וכל משטחי העבודה והכיור די חשוכים. יש גם תאורה מעל הארונות העליונים, אבל היא רק ליופי (לא אני עשיתי..). חשבתי להוסיף תאורה מתחת לארונות, אבל לא יודעת איך לעשות זאת בלי להתחיל לשבור את הקרמיקה ולהעביר חוטי חשמל?

מרי פופ

New member
את צודקת לכן התאורה צריכה להיות מותאמת לגודל ולאו דווקא

במרכז.
רצוי תאורה שעוקבת אחרי משטחי העבודה.
את יכולה להחליף את הפלורסנט המיושן בפרופיל לד על הטיח באורך שתרצי.
כך יוארו עוד איזורים במטבח, ובתכלס תאורת הצפה טובה מייתרת הארת משטחים מתחת לקלאפות שהם מאוד יפים אבל אם יש תאורה מצויינת במטבח אז לא חובה.
במטבח שצרפתי השתמשתי בנק' אחת בלבד עבור ה "ר", יש פה תאורה מתחת לארונות אבל תראי שהיא לא ממש קריטית, אם כי זה יפה...
תבדקי באיקאה, יש להם כל מיני אופציות למנורות עם הדלקה חיצונית שאולי לא ידרשו המון חציבות, אם בכלל (אולי אפשר להוריד חשמל מהמנורות מלמעלה (קרניז?).

סביון1

New member
אז את אומרת שאם נחליף ל-'ר' (אצלנו למעשה צריך 'ח' ) כך שגוף

התאורה יהיה יותר מעל לשיש, זה יפתור את הבעיה?
מה שבתמונה זה פרופיל לד? משום מה תמיד נדמה לי שתאורת לד היא ממוקדת ולא מתפזרת על שטח רחב, כמו תאורת חדר ניתוח. אני טועה?

מרי פופ

New member
תראי גם כאן המטבח בצורת "ח" או למעשה "ט"... אבל "ר" מספיק

(יצא מצחיק המשפט הראשון).
&nbsp
פעם תאורת לד סבלה ממסירת צבע גרועה! כלומר אחוזים נמוכים של מסירת צבע אמיתי נאמן למציאות והלדים גרמו למראה עכור קר ולמי שרגיש לזה (לי) גם מדכא.
היום ה CRI השתפר באחוזים רבים ובלד איכותי מגיע למעל 90 אחוז והתאורה נפלאה.

למעלה