תאורה לסלון

Nevoss

New member
תאורה לסלון

אני עובר לדירה חדשה (שכורה) ואני מעוניין לקנות תאורה שמצד אחד תשרה אווירה נעימה, ולא תהיה חזקה מידי.
האתגר בדירה הזאת היא התקרה הנמוכה (2.20).
ברור לי שאני צריך פה מנורות צמודות תקרה, אך השאלה מה ההספק/עוצמת אור שאני צריך.
המטבח הוא 5X5 בערך, וקניתי גוף תאורה ל-5 ספוטים (מה שקניתי כרגע זה נורות לד 6W 2700K 400lm)
גודל הסלון 7X4
לסלון קניתי מנורה עומדת בנוסף לזאת שתהיה בתקרה, למנורה העומדת יש נורת לד 2700K 1000lm 14.2W
השאלה שלי למנורת תקרה שתהיה באמצע הסלון, מה עוצמת האור הנדרשת כדי שמצד אחד לא יהיה חשוך מידי, אך מצד שני לא יסנוור.

תודה.

רשר

Well-known member
מנהל
מקור אור נמוך שמכסה שטח גדול יסנוור

לכן מצא פתרון אחר ובמרכז התקן מנורה לאווירה,
הדרך למנוע סינוור מתקרה נמוכה היא הארה מלמטה בגוף נסתר כך מקור האור לא יראה בעיניים להתקרב תואר על כל השטח ע''י מספר גופי תאורה

Nevoss

New member
תוכל לעזור לי עם פרטים?

מה עוצמת האור שאצתרך לתקרה? כמו שאמרתי יש לי מנורה אחת עומדת עם 1000lm. מה עוצמת האור שאני צריך לתקרה? וכמה תאורה עוד חסרה לדעתך כדי לקבל מראה מואר לסלון?

רשר

Well-known member
מנהל
לסלון רצוי כמה מצבי תאורה 300-500 לוקס

אם המנורה שלך נמצאת במרחק 1 מטר מהתקרה היא תאיר את התקרה בעוצמה של 1000 לוקס, שינוי המרחק גורם לשינוי האור בריבוע,
לכן האור שהמנורה תפיץ בחדר כשהוא מוחזר מהתקרה יהיה כ 700 לוקס לידה ופחות כשמתרחקים, כדי לכסות בצורה סבירה את כל האורך צריך 2 עד 3 מנורות כאלו,
לגבי המקרה הפרטי - אין לי מושג על ההחזרה של המבנה (תקרה, קירות, רצפה, ריהוט, פיזור האור של גוף התאורה,,,) למשל אם בפינה יש אזור עציצים הוא כמובן יחזיר פחות אור מקיר לבן אך בעצם גם יזדקק לפחות אור כי לא יושבים בעציץ לקרוא

Nevoss

New member
לא ניראה לי שהבנתי

קודם כל תודה על התשובות וההעינות.
השאלה הכללית שלי - ביחס למידות שנתתי, כמה סה"כ לומן צריך לדעתך לסלון?
ציינתי שיש לי מנורה אחת שעומדת עם נורה של 1000lm.
בנוסף יש נקודה אחת בתקרה במרכז הסלון, שעליה אני רוצה לדעת איזה נורות לקנות. המנורה תהיה מנורה אשר צמודה לתקרה. השאלה מה צריך להיות כמות הלומן שהיא (מנורת תקרה) תיתן שמצד אחד תעזור להאיר את הסלון טוב, ומצד שני שלא תסנוור.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר..

רשר

Well-known member
מנהל
עד 800 לומן בגוף שמאיר את התקרה לא יהיה סינוור קשה

צריך גוף שלא גורם לצל של עצמו על התקרה כך שהאור יתפזר מסביב ולכן יפחית סינוור,
ברור שכמות כזו קטנה לחלל באורך 7 מטר ולכן מומלץ עד תאורה מלמטה כלפי התקרה,
אתה כותב 3 פעמים על המנורה העומדת ומתיחס רק לעוצמתה ולא שם לב שהתיחסתי לצורת ההארה שלה - 1000 לומן לנורה מתחת לכסוי אטום לאור שווה אפס - חשופה לחלוטין שווה סינוור מעצבן

Nevoss

New member
מצוין.. קיבלתי את התשובה שלי

מזכיר רק שהתקרה נמוכה (2.20)
אם תוכל להמליץ על גוף ספציפי יעזור לי.

בכל מקרה תודה על העזרה.

רשר

Well-known member
מנהל
ממש לא, אך יש ברשת קטלוגי של יצרנים וכמובן חנויות

למעלה