תאורה לחדר אמבטיה

Lanni

New member
תאורה לחדר אמבטיה

איזו תאורה כדאי להתאים לחדר אמבטיה בגודל 140X230 ס"מ, קירות ורצפה בגוון חום זהוב וריהוט כהה ברובו (וונגה)? נורת ליבון 100W בעלת כיסוי פלסטיק מט לבן שהיתה קודם לא האירה בצורה הולמת. האם נורת הלוגן 150W בעלת כיסוי פלסטיק זהה תתן הארה מספקת? בנוסף, נורת ליבון 150W נותנת עוצמת הארה זהה, פחות או שווה לנורת הלוגן 150W?

Lanni

New member
דבר נוסף -

האם נורת ההלוגן לא תחמם את החדר (הלא גדול מדי הזה) יותר מדי?

lekner

New member
נורות הלוגן (ספוטים/דקרויקות)

של 50 וואט 12 וולט בחלוקה נכונה בהחלט יאירו את המקום ויהיו בטיחותיים עקב המתח הנמוך כמובן במידה והשנאים יהיו מוגנים ולא ליד מקור המים האם יש לך תקרה מונמכת? בהקשר לתאורה נורות הלוגן נותנות יותר לומן לוואט מנורות ליבון לכן רמת ההארה שלהם טובה יותר לי יש חדר מקלחת קצת גדולה יותר 4 נורות 50 וואט בתקרה + 2 נורות בקרניז של המראה והאור מספיק בהחלט

Lanni

New member
אוקי.. אז ככה

התקרה לא מונמכת, והתשתית בחדר מתאימה ל220V. בהשוואה לנורת ליבון, 100W הלוגן תיתן עוצמת הארה זהה לכמה וואט של ליבון? יהיו עוד 2 נורות הלוגן קטנות מעל המראה, אבל הן לא נדלקות בו זמנית עם התאורה הראשית ולכן לא קשורות לדיון הזה
מה לגבי החימום? מנסיון קודם, הרגישו את חום נורות ההולגן הקטנות הקודמות שהיו מעל המראה. מה לגבי נורת הלוגן בעוצמה של 100W? לא תחמם יתר על המידה?

lekner

New member
בהספקים כאלה נורות

הלוגן וליבון נותנות כמעט אותה עוצמת הארה אך סקטרום ההארה של ההלוגן טובה יותר (הכי קרוב לאור השמש)לכן התאורה נראת הרבה יותר טוב בקשר לחימום החדר נורות בעלות אותו הספק מחממות אותו הדבר כלפי השטח המואר אך עקב שטח הפנים הקטן של נורות הלוגן התחממות נקודתית הרבה יותר גבוהה ולכן גם סכנת שריפה מוגברת ובמידה והנורות נמוכות אכן תרגיש את הטמפרטורה של מנורות ההלוגן יותר ממנורות ליבון בכל מקרה אני ממליץ על נורות הלוגן של לא יותר מ 50 וואט ואם יש לך אפשרות להוסיף שנאי ל 12 וולט אשריך.

Lanni

New member
יש נקודת חשמל מרכזית בתקרה

(הלא מונמכת כאמור) האם נורת הלוגן בעלת כיסוי פלסטיק מט של 100W תספיק לדעתך או רצויה נורה של 150W? אין אפשרות כרגע להוספת שנאים או פיצול נקודות החשמל. מאוחר מדי

lekner

New member
במידה ויש רק נקודה אחת

לא הייתי ממליץ על הלוגן? אולי על גוף תאורה בעל 2 נורות pl 26 וואט תקבל רמת הארה של 200 וואט ליבון בערך הספק צריכה 52 וואט +5 וואט על המשנק סה"כ 60 וואט בערך התחממות אפסית נראה לי פתרון אידיאלי בשבילך

Lanni

New member
למה בעצם לא היית ממליץ הלוגן?

המנורה (והנורה) נמכרות בתור גוף הלוגן במיוחד לחדרי אמבטיה.

lekner

New member
בד"כ כששמים גוף תאורה הלוגן

שמים מספר גופים ובעלי הספק קטן יותר עקב סוג הפיזור של גוף התאורה בד"כ פיזור ישיר ולא פיזור צף נורות הלוגן בהספקים האלה יוצרות חום גבוה על שטח קטן מאוד במידה והתקרה נמוכה כאשר תעמוד מתחת לגוף יתבשל לך המוח
(בהלצה) לכן אני אישית לא ממליץ על הנורה הזאת לכן המלצתי על גוף תאורה בעל נורות פלורסנטיות pl גם תקבל רמת הארה טובה יותר גם פחות חשמל וגם פחות חום יש לציין שנורות הלוגן טובות יותר כדי להבליט מוצרים וכדי לקבל תחושות צבע טובות יותר כמו שציינתי קודם עקב ספקטרום ההארה אך לא יותר מכך בסופו של דבר אתה אמור להתקלח שם אז תעשה מה שנכון בראות עיניך אני ממליץ את דעתי האישית בלבד

פפו

New member
בפרוש לא הייתי ממליץ על PL

לחדר אמבטיה והטעון העיקרי שלי הוא שמנורות אלו לא נותנות מלא האור מייד עם הדלקתן וכניסות לחדר אמבטיה (במיוחד אם הן משולבות) אקראיות ובשכיחות לא מעטה כלומר כיבוי והדלקה שאינם מוסיפים אורך חיים והמנורה לא מספיקה להגיע למלא תפוקתה. ההמלצה שלי מנסיון היא תאורה פלורסנטית כללית עם ספוטים הלוגן ממוקדים באזור המראה לצרכי טיפול אישי ואותם ניתן להפעיל בניפרד בנוסף

lekner

New member
לא יודע איך הגעת לזה אבל

חצי מהמלונות בארץ עובדים על גופים כאלה 13*2 ללא חרום ובחיים לא ניתקלתי בכאלה בעיות

פפו

New member
מצטער אך זה לא מדד מתאים

לפני שנים רבות אנשים רבים קנו מחשב אישי קומודור והסיבה היית שאם משרד החינוך קונה משמע זה טוב.....

למעלה