תאורה בכלוב

solet

New member
תאורה בכלוב

שלום לכולם, יש לי כלוב בגודל 1.5 מ' על 1.5 מ' על 65 ס"מ (עומק). לכלוב עצמו יש כיסוי ברזנט שתפרתי להם במיוחד וכן מדף פנימי עליו הנחתי את תאי ההטלה. בימים אלה אני מחליף להם את הרשת לרשת יותר טובה ויותר חזקה וכן אני סוגר את הגב של הכלוב באמצעות משטחי פח מגולוון. מה שריצי לשאול הוא - אני מעוניין להתקין בכלוב תאורה (רצוי צבעונית) שתי מנורות בוואט נמוך כדי שגם יאירו על התוכים בערבים - ויהיה להם אור, וגם יוכלו לחמם אותם קצת. מה הדרך הכי טובה לעשות את זה? אני לא רוצה שהתוכים ינזקו. למישהו יש הצעות בשבילי? תודה. נ.ב - אני מצרף תמונה של חלק מהילדים שלי!!

sameeh

New member
תאורה

שלום אצלי קר בחורף אני לא משתמש בחמום לתוכים וזה לא מזיק להם אתה צריך לוודא שאין רוח בכלוב ושמים לא מרטיבים את התוכים קור לא מזיק לבד שילוב של קור רוח ומים מזיק מאד תאורה לא נחוצה אבל יהיה נחמד לראות את התוכים בכלוב בערבים מקווה שעזרתי סמיח

אני חולק עליך../images/Emo128.gif

חלק מהתוכים כן יכולים לישון בתאורה וחלק לא, בתוך שבהתחלה אם לא יהיו רגילים ואחרי זה כן. חוץ מזה אתה בעצמך אמרת וואט נמוך, אז איך זה יחמם?
ולמה צריך לראות את התוכים בלילה? אתה לא ישן? לדעתי סתם מבזבז כסף על החשמל ועל התאורה בשביל סתם, זה לא הכי נחוץ אפשר לוותר על זה ביי ביי

היי solet

כמו שכתב סמיח, תוכים לא צריכים חימום !! אבל רוח מאד מסוכנת (זה ממש לא משנה עם זו רוח חורפית או קיצית). בקשר לתאורה, לדעתי לא צריך. אבל אם אתה רוצה בכל אופן להתקין תאורה חשוב מאד שלא יהיה בתוך הכלוב שום חוטי חשמל... הכל חייב להיות חיצוני ובתוך תעלות/צינורות, כמובן שגם בית המנורה צריך להיות סגור. אוהד

solet

New member
נושא התאורה...

היי, כפי שהבנתם הכלוב שלי מכוסה והתוכים לא חשופים לרוחות כלל וכלל יש להם כיסוי ברזנט עבה שמגן עליהם מכל כיוון - ובימים סוערים הם נשארים מכוסים כל היום. מה שאני רוצה זה די פשוט - לקחת זוג מנורות להכין לו תעלה כמו שאמרתם - כמובן שאף חוט לא יהיה גלוי ולתוכים לא תיהיה נגשיות למנורה - היא תיהיה בתוך רשת - היתרון הוא שיהיה להם אופציית חימום וגם תאורה בשבילי לליות אם ארצה לבדוק מה שלומם כי כיום אני לא רואה כלום בערבים.

לדעתי לא נחוץ (לדעתי בלבד)

לדעתי זה סתם, חבל על המאמץ. אמרת שהם מכוסים זה מספיק... אתה רוצה לראות מה שלומם בשביל זה יש פנס
בכל מקרה תאורה חלשה אולי יהיה טוב, אבל לא יחמם. ותאורה חזקה אולי תחמם אבל לא תתן להם לישון... ביי ביי

תאורה בכלוב

תאורה בכלוב? בשביל מה? התוכים כמו בני אדם צריכים לישון!!! וברגע שתשים להם תאורה הם היו עצבנים ואולי זה יפגע ברבייה שלהם!!! וחוץ מזה אם תשים תאורה צבעונית זה יפגע בסדר היום הטבעי שלהם !!!

למעלה