תאורה בחלל כפול

offer24

New member
תאורה בחלל כפול

שלום רב,
בביתנו יש חלל כפול בגובה 6 מטר המיועד בעתיד לסגירת גלריה.
תחילה תכננו לעשות הנמכת גבס של 20-30 ס"מ לצורך תאורה שקועה בגבס וכו' אך כעת משיקולי תקציב וסיבוכיות של הביצוע אנחנו נוטים לוותר על כך.
חשבנו במקום הנמכה להתקין גופי תאורה שטוחים צמודים לתקרה ולפזר אותם מסביב לחלל בהיקף ולהוריד נברשות תלויות מעל המטבח סלון ופ"א.
ראיתי גופי תאורה ריבועיים לד עם עוצמה של 25W בגודל של 22X22 ס"מ או עגולים בקוטר 22 ס"מ.
האם יכול להתאים מבחינת העוצמה ומבחינת האסטתיקה?או שעדיף להתאמץ ולעשות גבס?הגבס יהיה יקר לפחות ב-15אלף ש"ח.
מצרף סקיצה שעשיתי ואת גוף התאורה המדובר.אשמח להמלצות גם לגופי תאורה אחרים.
http://www.aliexpress.com/item/No-C...e-panel-light-SMD-Ultra-thin/32264092228.html
תודה.

תאורה

היי עופר,
האם החלל הכפול הוא רק בסלון? או על כל הקומה?
מציעה ללכת לחנות תאורה שיעזרו לך בבחירת גוף ועוצמת התאורה. לא בטוחה שבחירה של גוף תאורה צמוד תקרה בגובה של 6 מ' זה נכון.

שיהיה בהצלחה,
עירית אוסמן

offer24

New member
הי עירית

החלל הכפול הוא רק בחלל הציבורי.סלון מטבח ופינת אוכל.

רוני ג10

New member
גם לנו יש תקרה גבוהה

התקרה אמנם משופעת,אבל מנסיון מועט בתאורה,בעקבות שיפוץ שעשינו לפני כשנה,אני יכולה רק להביע את אכזבתי מגופי הלד. הן השקועים והן הנורות לא מספקים את עוצמת האור הרצויה.
כמו שכתבה עירית, גופים בגובה זה צמודי תקרה לא יעזרו הרבה.
לא הייתי משקיעה סכום כזה בתקרת גבס רק כדי להשקיע בה גופים.
אנחנו עשינו בסלון ארבעה גופים,מעין יחידה של פרוזקטורים,שניים של שתי נורות ושניים של שלוש נורות.
השתמשנו בנורות לד הברגה רגילה של 16 ואט. כלומר,יש לנו עשר נורות, בחלל שהוא בערך 25 מ״ר.
אני לא יודעת מה החלל אצלכם,אולי אפשר למקם בהקף כמו שציינת .
אם תרצה אצלם לך מה התקנו.
ברוב החנויות שהיינו בהם,עם צילומים של החלל,לא נתנו פתרונות טובים וחלקם סתרו אחד את השני.
התאורה שהותקנה דומה ברעיון למה שהיה לפני השיפוץ,רק שאז היו ארבעה ספוטים עם נואות של 150-200 בכל פינה. השתמשו באותו חיווט לגופים החדשים.

רוני ג10

New member
גופי לד של 22/22 עשינו בפרוזדור עם תקרה רגילה.

אור לא חזק במיוחד,סביר למעבר,אין מצב שיאיר מגובה ששה מטרים.

offer24

New member
הי אשמח לראות תמונה

אני אוהב אור חזק בבית בגלל זה גם הבית מוצף בחלונות ענקיים.
על הקיר של הטלויזיה יש עוד שני גופי תאורה up down שגם לא יתנו יותר מדי אור.
מעל הויטרינה יציאה לגינה במרכז החלון יש עוד גוף תאורה תלוי על הקיר שיתן תאורה נמוכה,וכנ"ל לגבי החלון במטבח גם שם יש גוף תאורה על הקיר מעל החלון.
אין לי בעיה של חיווטים כי החשמלאי יוסיף לי כמה נקודות שצריך בתקרה כל עוד אנחנו לפני איטום הגג ואני רוצה לנצל זאת.
בגופי תאורה שקועים בגבס יש המון אופציות כולל QR מאוד חזקים וכו' אבל המחיר מאד מאד יקר..החלל אצלנו הוא בערך 55 מ"ר ומיקמתי בהיקף כל מטר וחצי בערך גוף תאורה כזה של 25W LED.

רוני ג10

New member
ראשית,מציעה לך לקנות גוף אחד לד מרובע לנסיון

אני קניתי בארכה ברחובות,שירות מעולה ויחס מקצועי. תמיד אפשר להחיף ולהחזיר בלי שום בעיות והם גם ידגימו לך בתצוגה.
אני אצלם לך גוף כזה בפרוזדור,נותן מגובה רגיל של 260 סמ ,אולי שווה ערך לששים ואט.

אני מקוה שהתמונות יצאו ברור.

yosiisrael9

New member
offer24 - תפסיק להתייחס למושג וואט בהקשר לנורות לד

במנורות לד מה שקובע הוא:
&nbsp
1. עוצמת התאורה הנמדד ביחידות לומן
2. סוג התאורה (צהוב, לבן יום וכו') הנמדדת ביחידת K (קלווין)
&nbsp
דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא סוג ההברגה (מנורת להט סטנדרטית מתברגת בהברגה הקרוייה E27)
&nbsp
עוצמת תאורה חזקה היא של 1000 ויותר לומן (לדוגמא מנורת להט של 75 וואט מהסוג הישן מספקת תאורה של 1350 וואט. אם אתה קונה מספר נורות הקרובות אחת לשניה, כמו בנברשת למשל, אפשר לרדת לעוצמה של כל נורה מ-800 לומן ומעלה)
&nbsp
לגבי סוג תאורה, הרי על מנת לקבל תאורה חזקה יש לבחור 5000K-6000K
&nbsp
לגבי הברגה, אני ממליץ לקנות הברגה מסוג E27 כי זה יהיה קיים עוד הרבה שנים. יש כל מיני שיטות הברגה בשוק ולקנות משהו שאתה לא יודע אם הוא יתקיים עוד שנה שנתיים זה סתם הרפתקאה או הימור.
&nbsp
כשאתה קונה תצאורת לד תבדוק היטב שאתה מקבל מה שרצית.
&nbsp
&nbsp

רוני ג10

New member
נכון! לא מודדים בואט אלא בלומן,אבל...

לא תמיד אנחנו זוכרים כמה לומן היה כתוב על האריזה והואט תקוע לנו בראש....

offer24

New member
הי תודה על ההערה

לפי תיאור המוצר 6000-6500K ללבן קר ו1580LUMENS למה שמתואר כ25W.

לד לא מתאים להארה ממרחק 6 מטר

כדי לקבל עוצמת אור במרחק כזה צריך QR למשל
מציעה לעשות כמה כאלה - כי אם הכוונה לסגור גלריה בעתיד כדאי שתהיה בתקרה תשתית לתאורה, ולתגבר במנורות קיר ומנורות עומדות בגובה הקומה הראשונה, על פי תכנית הריהוט.
&nbsp
רק כדי לסבר את האוזן, בארצות הברית כלל לא מקובל להתקין תאורה בתקרה בחדרי מגורים ובבתים רבים כל התאורה מתבססת על מנורות עומדות ומנורות שולחן שמאירות בדיוק את הפינה שצריך להאיר.
&nbsp

הסתייגות - אפשר אם תתקין פרוז'קטור לד

אבל אני מניחה שזה לא מתאים לעיצוב בבית, אלא אם במקרה הלכתם על הסגנון התעשייתי.
&nbsp
&nbsp

רוני ג10

New member
גם על פרוזקטור לד יש לי השגות.....

בכל מקרה אצלנו בחוץ התקנו פרוזקטור לד של 50 ואט. לא האיר שביל קטן...

Iris Design

New member
מבלי להתייחס לתכנית עצמה - לתאורה שטוחה אין כמעט משמעות

בגובה כזה.

הפתרון הוא מנורות תלויות שיורדות 6 מטר למטה לפחות. יש גם פלורסנטיות ולדים כאלו הנותנים פיזור טוב.

בהצלחה.

offer24

New member
הי איריס,יהיו בחלל הזה 4 גופי תאורה תלויים

מעל מבואת הכניסה,סלון ,אי במטבח ופינת אוכל.
בנוסף יהיו גם צמודי קיר,אחד במטבח ו3 בסלון.
לפי מה שאני מבין התאורה בגובה תהיה לא יותר מתאורת אוירה לא כך?
כל לד צמוד תקרה כזה מוציא 1580LUMENS.

שמחה שירדתם מעניין הגבס, היה ממש מכער

גם אצלי היתה תקרה כזו ולפני כשנה סגרתי את הגלריה
באמת היתה בעית תאורה קשה, תלכו על צמודי קיר חזקים!
תראי למשל מה עשיתי בפרויקט הזה עם ״בעיה״ דומה

למעלה