תאורה בחדר מדרגות

שחיין

New member
תאורה בחדר מדרגות

שלום לכולם אציג את התופעה ואח"כ מספר שאלות ברשותכם. נכנסנו לגור בבנין חדש לגמרי. בחדר המדרגות התקין הקבלן נורות מסוג PL שתי נורות בכל גוף תאורה. זמן ההדלקה כוון ל1.5 ד'. לאחר כשבועיים התחילו הנורות להבהב ואח"כ להישרף. וכך קומה אחר קומה נשרפו כל הנורות בחדר המדרגות. חשבנו שאולי הנורות אינן מתאימות להדלקה וכיבוי כמו בחדר מדרגות. לכן העברנו את הבורר למצב קבוע אבל הנורות המשיכו להישרף עוד ועוד (אם כי לא כולן). החשמלאי של הבניין בדק ואמר שמבחינתו הכל תקין, כנ"ל נציג חברת החשמל שאמר שהמתח תקין לגמרי. שאלות: 1. האם אכן נורות PL נפגעות מהדלקה וכיבוי תכופים כמו בחדר מדרגות ? 2. מה יכולה להיות הבעיה כאן ? מה ומי צריך לבדוק ? 3. האם עדיף להשאיר אותן דלוקות פרק זמן ארוך יותר למשל, 5-7 דקות ? 4. או אולי להשאירן דלוקות כל הזמן ? 5. ואולי בכלל כדאי להחליף בתי מנורה ולעבור לנורות ליבון רגילות נניח 40W ? (אלא שאז חדר המדרגות יהי מאוד חשוך ? לתשובותיכם ועצתכם אודה

asher40

New member
תגובה

שלום לך , תאורת P.L לחדר מדרגות ,אמורה לשרת אותך הרבה זמן ,הן בעוצמת ההארה והן באורך חיי הנורה ,שהוא למיטב זכרוני ,8000 שעות הדלקה. נראה לי סביר ,שהקבלן רכש נורות באיכות לא טובה ,שהם זולים מנורות P.L מסוג פיליפס ,או אוזרם. בדוק את שם החברה ,שמצויין על הנורה ויתכן שנוכל לאמר זאת בוודאות. אפשרות שניה ,שהנורות נרכשו מסדרה אחת שנפגמה ביצור וזאת לא תוכל לדעת. לשאלתך לגבי מס' הדלקות ,לא צריכה להיות שום בעיה בהדלקות ובכמותן ,אם לא עומד דייר ומדליק בלי הפסקה ,שלא נשמע סביר. זמן כיוון הטרמיון/אוטומט המדרגות ,צריך להיות בהתאם לזמן של עליה לקומה האחרונה. אשר.

שחיין

New member
הפתעה

קניתי נורות אוסרם לחדר המדרגות. התקנתי וגיליתי להפתעתי שהן מאירות בצבע הצהוב ולא הלבן - אור יום שבדרך כלל בנורות PL. לא היה שום כיתוב על הנורה שהיא לא אור יום. זו פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה הזו. האם משהו כאן לא בסדר?

asher40

New member
יש מס' סוגי נורות...

day light ,cool light ,worm light ,אתה רכשת worm light ,היית צריך לקנות את ה day light ,שהוא אור יום לבן. אשר.

fireman

New member
כמו שאשר כתב....

תנסו לשים מנורות PL של יצרן מכובד ולא איזה זבל של שלושה שקלים שהקבלן חשמל שביצע את העבודה בטח התקין שם. אצלנו בכניסה הייתה בעיה עם מנורות ליבון שהיו נשרפות בלי סוף בקצב של מנורה בשבועיים....בדיקות של חשמלאים העלו חרס, הכל תקין, רכשנו מנורות PL וכבר חצי שנה עובדות בלי שום בעיה. המנורות האלה אמורות להיות הרבה יותר עמידות מנורות הליבון בנוגע לקפיצות במתח. אז עלתה לנו כל מנורה 20-25 שקל אבל בחשבון לטווח ארוך כבר כיסינו את העלות....היינו קונים מנורות ליבון בסיטונאות.

שחיין

New member
במענה לשניכם

ראשית תודה על תשובותיכם. 1. החשמלאי אמר לי שהוא רכש נורות של פיליפס. אני מכיר אותו אישית והוא אדם אמין וישר וגם מיקצועי. 2. אכן יש מצבים בהם הנורה נכבת ומיד מדליקים אותה שוב. זה קורה הן כאשר דייר לא הספיק להגיע לדירתו (דיבר עם חבר במדרגות) והן כאשר מישהו אחר הדליק את האור ודייר התחיל לעלות ואז נכבה לו האור באמצע העליה ואולי בעוד מצבים דומים. השאלה היא האם זה יכול להיות מקור הבעיה או שצריך ממש אבל ממש הרבה פעמים כדי שזה יהרוס את הנורות. אין אפשרות להעריך כמה פעמים זה קורה ביום. בכל מקרה חשוב לי לברר שוב האם באמת נורות PL לא נפגמות מכיבוי והדלקה מידיים.

fireman

New member
לא אמורות להיפגם.....

כמו שכתבתי קודם לכן, אני מצאתי את המנורות הללו מאוד מאוד מאוד עמידות לקפיצות מתח שהיו שורפות לנו מנורות על ימין ועל שמאל, החלפנו את האוטומט ואת החיווט של כל החדר מדרגות, אין ספק שמדובר אך ורק בקפיצות מתח שהיו גומרות למנורות ליבון את הצורה.... הPL עובדות בלי שום בעיה.....אני יכול לשבת ליד המפסק להדליק ולכבות אותה מעכשיו עד שבוע הבא והיא לא תישרף.... מאוד מוזר לי הסיפור הזה.

בבניין שלי יש בעייה דומה מאד

אם כי הנורות לא נשרפות בקצב כ"כ תכוף. במעלית אצלנו יש 4 נורות PL, וברור שהן נדלקות פעמים רבות ביום, לזמן קצר של כמה דקות. בערך פעם בחודש נשרפת שם נורה. בכניסה, לעומת זאת, יש נורת PL שנדלקת אוטומטית עם רדת החשכה ונשארת דלוקה עד אור הבוקר. את הנורה הזו אנו מחליפים בערך אחת ל- 3 שנים, וחשוב לציין שההדלקה והכיבוי שלה אוטומטיים לחלוטין (כלומר אין אפילו לילה אחד במשך החיים שלה, שהיא לא דלוקה בו). את המסקנות אני הסקתי מזמן...

מאגר

New member
אורך חיי המנורה תלוי במספר ההדלקות

שלה שנית במקרים כאלה יש לעשות חישוב אם לא כדאי להפעיל את התאורה בצורה רצופה שעשויה להיות הרבה יותר חסכונית בהדלקה רצופה לפי שעות היום מאשר כיבוי והדלקה ע"י טרמיון או כל אוטומט מדרגות אחר נכון שלאיכות הנורות יש גם קשר ישיר לעינין. אאם ברצונך בהסברים נוספים אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני לטלפון 050-5271788 ואשמח לעזור לך ולהסביר לך את הנושא בפרוט רב יותר. ולהסביר לך כיצד ניתן לחשב את זה יש לזה טבלאות מסודרות.

שחיין

New member
זה מה שעשינו

תודה על תשובתך. אכן, לאחר שבועיים של הפעלה בהם ראינו שהנורות מתחילות להישרף, העברנו, כאמור לעיל, למוד קבוע. אבל הנורות המשיכו להישרף !! ההשערה היא שהן היו כבר במצב "לא טוב" כתוצאה מהשלב הראשון. אבל, לפי מה אומרים לי כאן לא צריכה להיות בעיה גם בשלב הראשון..... אני צריך כנראה לבדוק עוד הפעם את עניין איכות הנורות. השאלה המעניינת היא אם אוכל לתבוע מהקבלן להחליף את הנורות (אם נניח שהוא התקין נורות מחברה לא איכותית). יש למישהו ניסיון בעניין ?

asher40

New member
ע"מ לתבוע ,צריכים אסמכתה כתובה...

שוב שלום , גם אם יתברר כי הקבלן התקין ,כפי שעלה על דעתי ,נורות מאיכות ירודה או מליין פגום ,עדיין אין צורך בתביעות למינהן. אתה אמרת כי אתם ביחסים טובים ,אז מן הסתם ,אתם יכולים להסתדר. תתאר לעצמך כי תזדקק לקבלן שוב (בהנחה שהיית מרוצה ממנו) ,הרי שתעמוד בפני בעיה ,או אי נעימות. בקש ממנו לפתור את הבעיה ומשם תמשיך. לא אחת קבלנים טובים נפלו עם חומר פגום שלא באשמתם ונאלצו לשאת בתוצאות. המשך יום נעים , אשר.

שחיין

New member
אתה גדול !

כל מה כתבת נכון. אגב אני התייחסתי לחשמלאי אבל גם עם הקבלן אני ביחסים טובים וזה כמובן קצת בעיה כי כשלא מרוצים אז לא נעים לתבוע. באשר לנורות. בדקתי ומתברר שאלו נורות של יורולוקס. מה אתם אומרים על זה?

כאשר אני הייתי ילד . והורי קנו

מנורות . או מנורת פלורוצנט . היא דלקה 10 שנים או פחות . זה הייה ליפני 45 שנה . אז בנו טוב מעולה לפי תקן . היום מיצרים מוצרים זולים ופגומים . שיספיקו ליפעול כמה ימים . גם אני קניתי לחנייה של הבניין מנורות ליבון.10 מנורות אחרי חודש . הם דלקו מ6 בערב רצוף עש 6 בבוקר . ונישרפו כולם . מה אתם רוצים מנורת ליבון ב3 שקל . צריכה ליפעול לא יותר מחודש . אים הנורה הייתה עולה 40 שקל היא הייתה בוערת 5 שנים . גם "החשמלאים " משחילים חוטי אנטנה בביניינים סוג של חוט שלא שווה ליקשור בו חבילות . ואיכות העברת סיגנל זה על הפנים . אבל זול. חבילה של 100 מטר עולה 40 שקל בימקום 100 שקל לחבילה טובה . מה לעשות העולם מוצף במוצרים זולים . שעובדים מס' חודשים .

אגב "פילפס " גם פילפיס נעלמה מהולנד

נישארה רק מדבקה בסין . בשנות ה50-60 מי שהחזיק מוצר פילפיס החזיק ביד אוצר . היום אפילו אין מישרדים של פילפיס בהולנד . רק מוצר עים מדבקה פיליפס

topt1

New member
כל כך נכון.

אני עובד בהגברה, עכשיו יש לנו כ200 פרוג'קטורים פשוטים o.w. של ה40 שקל שיש בכל בית המנורות אפילו נורות של Osram הולכות על ימין ועל שמאל לעומת זאת לפני 10 שנים קנינו לבית 4 נורות כאלו אותו דבר בדיוק גם של Osram עד עכשיו בלי עין הרע לא החלפתי אחת. והם דולקות בערך פי 100 ממה שהנורות בחברה אצלנו הולכות.

shoulhadida

New member
פרוגקטורים וחיבורם.

מתוך נסיון,יש חשיבות לאיכות. הכוונה כאשר רוכשים פרוזקטור שעלותו היא 19.90 ש"ח כולל מנורה מצורפת. יש להשקיע כמה אגורות ולא להשתמש במהדקים של הספק .אני אישית זורק אותם ושם מהדקים מחרסינה העומדים בחום. כמו כן יש חשיבות למנורה אני מחליף אותה לאוזרם. דבר נוסף כדאי לא לטלטל מנורות כאלה כאשר הם עובדות וחמות. לכן בביתך הם מאריכות ימים. הם קבועות לא מיטלטלות.

אצ3

New member
תבדוק את האוטומט מדרגות

שמותקן יכול להיות שהאוטומט מדרגות לא מתאים לנורות PL מומלץ להתקין אוטומט מדרגות של הגר הוא מתאים לנורות PL

שחיין

New member
התוכל להוסיף הסבר?

מה הכוונה מתאימה לPL? מדליק כשלוחצים ומכבה אחרי הזמן שקובעים, ומה זה משנה איזה נורה דולקת? אודה להסבר.

כניראה שהוא היבואן של החלק הזה

רוצה לימכור . כול אוטומט עושה מגע ואחרי כמה דקות ניתוק אז מה זה משנה איזה?

למעלה