תאונת צלילה

yossin

New member
תאונת צלילה

מה ההגדרה של תאונת צלילה ? מתי זו תאונה ? מתי תקלה ? מתי "סתם" ארוע ? ואולי צלילה שהשתבשה ? יש הגדרות רשמיות ? מקובלות ?

שי רוט

New member
הגדרת תאונת צלילה בפוליסה

כל פגיעה גופנית בלתי צפויה מראש ואו מחלה הנגרמת כתוצאה מפעילות צלילה ואשר מהווה את הסיבה הישירה לצורך בתשלום בגין אישפוז חילוץ והצלה . מבחינתי תאונת צלילה היא גם האפשרות ש"הורידו" לך מיכל על כף הרגל ... כואב כנ"ל דייג מוצלח היורה את החץ בירך של בן זוגו וכ"ו לשרותך שי

קותי

New member
הגדרה מעניינת

זאת אומרת שבכל פעם שמישהו מזדעק על תאונת צלילה, אנחנו צריכים לשאול אותו מה היתה הפגיעה הגופנית. אם לא היתה פגיעה גופנית, זו אינה תאונת צלילה? נדמה לי שההגדרה קצת מצומצמת - ומיועדת לצרכי ביטוח בלבד. חוץ מזה מה עם אירוע צלילה שהסתיים בנזק לציוד בלבד? בכלי רכב גם זה נחשב לתאונה.

שי רוט

New member
תשובה לקותי

קותי , כל הפוליסות בעולם ! מכסות אובדן ציוד צלילה רק בציקרה והאובדן ניגרם במהלך תאונה שהצריכה אישפוז ! את ציוד הצלילה ניתן כמובן לכסות בביטוח כל הסיכונים במיסגרת פוליסת הדירה או במיסגרת פוליסה מיוחדת שנועדה לכך . לשאלתך , הכרחית פגיעה גופנית כלשהיא לצורך ההגדרה כתאונת צלילה . שי

אבי ע

New member
אכן ואכן ../images/Emo39.gif

אם לא היתה פגיעה גופנית, נראה לי שזה בפירוש נופל בקטגוריה של "כמעט תאונה". העניין הוא שאותנו מעניינות ה"כמעט תאונות" לא פחות ואולי אף יותר מהתאונות עצמן, ועליהן יש עוד פחות מידע מאשר על התאונות. פעם התחלנו נוהג מבורך של דיווח על כמעט תאונות, אבל לאחרונה לא נתקלתי בכאלו. שמא נחדש את המנהג?

yossin

New member
זה לא זה

שי נתן את ההגדרה הביטוחית, אני מחפש את הגדרת הצוללים מתי זה מפסיק להיות צלילה שהסתבכה ומתחיל להיות תאונה

אבי ע

New member
למה? ../images/Emo39.gif

אם ההסתבכות גררה פגיעה גופנית, זו תאונה. אם לא, זו כמעט תאונה. יש לי מכרה שאחרי זמן שלא צללה ירדה עם מכר שלה שאמור להיות מקצועי. בעומק 30 מ´ הוא הצחיק אותה, לא היתה מסוגלת להחזיק הוסת בפה, וקפצה למעלה. לא קרה לה כלום, אין לי מושג איך (שומר פתאים פוסידון...). אז זו לא תאונה, מה לעשות... אבל זו כמעט תאונה שבין הלקחים הרבים שלה המוכרים לנו, גם הלקח: אל תצחיק את בן זוגך בנסיבות שאינן מאפשרות עליה מהירה לפני המים...

קותי

New member
יכול להיות שמה שעזר לידידתך

היא העובדה שהיא צחקה. בפעולת הצחוק היא פלטה אויר בכמות הרבה יותר גדולה מאשר בנשימה רגילה, וזה כנראה מה שהציל אותה מקרע בריאות.

הנקאי

New member
על זה לא חשבנו... ../images/Emo39.gif

כנראה שאתה צודק... וכנראה גם שירדו מהר למטה ולא שהו זמן רב,ומכאן העדר הדקומפרסיה.

zorro

New member
בעצם נראה שזה בוצע

כמו תרגול עלית חירום תוך כדי הוצאת אויר רב. יצאה בזול.

סילבסטר

New member
ממה שהבנתי עד כה

בשביל תאונה צריך באמת "להשתדל " ולעבור על מספר כללי בטיחות בכל מקרה הרבה אנשים יוצאים בנס מה שאומר הטוב מזל משכל אך בכל מקרה לשמור על כמה כללים הגיוניים זה לא מזיק צלילה מהנה

קותי

New member
הבנת נכון סילבסטר

מכיון שספורט הצלילה הוא ספורט מסוכן יותר מאשר משחק ברידג´ פותחו עם השנים גם ציוד, וגם נוהלים המסייעים בשמירה על חיי הצוללים ובריאותם. דוגמאות בודדות הן מאזן הציפה, אבזמי שחרור מהיר, אוקטופוס (ווסט רזרבי) טבלאות צלילה, מחשבי צלילה, חובת בן זוג ועוד. כדי שתקרה תאונה אמיתית צריך לעבור על כללי בטיחות ועל כללי התנהגות. אין תאונה אמיתית (לפי הגדרתו של שי רוט - עם פגיעה גופנית) בלי מעבר על הכללים.

שרקי..

New member
ותי אתה לא מכיר אף תאונה שהצוללים

שמרו על הכללים והמצב התחרבש לכדי תאונה???

אבי ע

New member
למרות שבתיאוריה זה ייתכן ../images/Emo39.gif

גם אני מתקשה להזכר בתאונה שקרתה למרות שמירה על כל הכללים. למעשה, ברוב התאונות המוכרות לי נעברו כמה וכמה כללים בבת אחת, ולא איזה כללים אזוטריים אלא ממש כללי הבסיס. גם אם תמצא תאונה כזו, אין ספק שעדיין היא נדירה ביותר. ובכל זאת, מעניין: האם מישהו כאן יכול לתאר תאונת צלילה (שהסתיימה בנזק גופני) שקרתה למרות שמירה על הכללים? מפני שדווקא מתאונה כזו ניתן ללמוד משהו חדש ואולי אפילו לשנות או להוסיף כלל כלשהו.

קותי

New member
שאלה טובה שרקי

אם ההגדרה שלנו לתאונה היא נזק גופני, כולנו מכירים תאונה כזו: התאונה של קרן ודני, שפורסמה בפורום. הם צללו לפי המחשב, ולכאורה היו צריכים לסיים את צלילותיהם בשלום. אבל מבחינתי זהו היוצא מן הכלל המצביע על הכלל. אני לא מכיר אף תאונה (מחוץ לנ"ל) שנגרמה בלי שעברו על כללי בטיחות, או כללי טיפול בציוד, או כללי התנהגות בתקלת ציוד. מצד שני, אני בודאי לא מכיר אפילו 1/1000000 של כל התאונות שהיו.

הנקאי

New member
בהחלט חולק עליך, קותי! ../images/Emo19.gif ../images/Emo39.gif

כפי שאתה יכול לנחש, הם הדוגמא הראשונה שגם אני חשבתי עליה. אבל לא: זה רק עזר לנו לחדד כללים שכולנו ידענו ורק התרופפו אצלנו, היינו: שהמחשב אינו תחליף למספר כללים בתכנון סדרת צלילות. סדרת הצלילות שלהם היתה עמוסה מדי, קרובה מדי למגבלות (מה שאף פעם לא טוב, אבל בסדרת צלילות פשוט אסור). אילו הם ואנחנו היינו נוהגים במדוייק לפי הכתוב בספר ההדרכה של המחשב שלהם, זה לא היה קורה. במקרה זה קרה להם ראשונים, ועכשיו כולנו (טוב, לפחות אני, והם) נזהרים יותר. אבל בפירוש זה לא כח עליון או רשלנות צד שלישי (כמו, ניגד, צולל שעולה אל מצוף בטיחות ובדיוק אופנוע ים דורס אותו כי הוא בא לגנוב את המצוף, דברים כאלו...). אבי ע.

שי רוט

New member
קשה להתוכח עם סטאטיסטיקה

מתוך מאמר שהתבסס על תחקירי תאונות של DAN בארה"ב עולים הנתונים הבאים : סיבות המדווחות ע"י צוללים כסיבה הראשונית למעורבותם בתאונה : % 20 יציאה מהירה % 15 אי ביצוע חניית בטיחות % 10 בעיית ציוד כלשהיא % 5 גמר אויר לסיום תקין של הצלילה % 50 אחר !!! להערכתי המקרה שלנו , נופל בקטגוריה של אחר , ללא כל סיבה . אך שימו לב ש % 40 עדיין מיוחסים לאי עמידה כלשהיא בתיכנון הצלילה , הגורם האנושי , מזכיר לכם משהוא ? שי

דוקא קל מאוד

הבעיה הגדולה היא בפרשנות המושג "סיבה ראשונית" והקטגוריות, ואיך אלו שענו על השאלון (?) הבינו אותן. למשל - "עליה מהירה". לא בהכרח זה עניין של אי עמידה בתוכנית צלילה או התנהגות לא אחראית. אם למשל הצולל נקלע למצוקה ועלה במהירות זה יכול להכלל בקטגוריה זו. למה? מפני שהנזק (התאונה) נגרם מהעליה ולא מהמצוקה. כך גם לגבי חניית בטיחות. עוד דוגמא - אם הצולל הפיל בשוגג את חגורת המשקולות ו"עף" למעלה, זו אינה תקלת ציוד ובהחלט יתכן שנרשם בקטגוריה של עליה מהירה. איך היית מגדיר את המקרה של ההיא שעלתה מפני שלא יכלה להחזיק וסת בפה מרוב צחוק? ואל תנסה לשכנע אותי שלא כך היתה הסטטיסטיקה צריכה להתבצע ושאתה היית עונה אחרת. השאלה היא מה הנתונים שיש ביד, ונראה לי שלא אני ולא אתה יודעים לפרשם כראוי. הכל שאלה של מה שווה זה שעשה את הסטטיסטיקה ולאיזה צורך.

שי רוט

New member
יוביוב ידידי הירוק

כנראה שמעל עשרים שנה בחקר תאונות צלילה של DAN , אינו עושה רושם עלייך , וזאת זכותך , אך עדיף שלא תישמע את השטויות שפולטים צוללים לגבי הסיבות שבגינן נזקקו לטיפול רפואי , ולכן רק % 50 מופיעות בקטגורית "סיבות אחרות " להערותייך , מצופה מצולל מנוסה שכאשר הוא מאבד את חגורת המשקולות בשגגה , ידע מה עליו לעשות , באם אינו יודע כדאי שיתחיל לתרגל .... לא יזיק לאף אחד מאיתנו !!! לגביי הגב. שלא יכלה להחזיק וסת בפה , יש לי תשובה שובניסטית שכדאי להימנע ממנה , צולל רציני אינו מאבד וסת כתוצאה מצחוק ואם איבד גם לכך יש תירגולת , ראה הערתי הקודמת . מיומנות נרכשת בעבודה קשה , ורק מי שמתרגל הופך למיומן , וגם עדיין קיים סיכוי שיופתע . שי

למעלה