תאונת פגע וברח

גרשום

New member
תאונת פגע וברח

יום אחד רכב פגע ברכבי שחנה ע"י הבית. קורה. אלא שנהגו הניח על הווישר של רכבי פיסת נייר ריקה והסתלק מהמקום. את מס' הרכב הפוגע מסרו לי עדי ראיה. הגשתי תלונה במשטרה ושם מסרו לי שם ומס' טלפון של חברת ליסינג שעל שמה הרכב רשום.

תיקנתי את המכה, ופניתי במכתב רשום אל חב' הליסינג וביקשתי לדאוג לכיסוי הנזק. אך לא זכיתי מהם לשום התייחסות. בשיחות הטלפון שאני יזמתי אליהם כדי לחלץ מהם את פרטי הנהג, טירטרו אותי במשך ימים ארוכים ובסופו של דבר הסכימו לתת לי רק את שם הנהג ומס' טלפון שאינו זמין.

וכאן אני תקוע עם הסיפור. אשמח ואודה למי שיואיל לייעץ לי מה לעשות.

תודה רבה

אם יש לך ראיות, אפשר לתבוע את חברת הליסינג

לדוגמה, עדי ראיה שמוכנים לבוא איתך לבימ"ש, התכתבויות עם חברת הליסינג במסגרתן הם מודים באשמתם בפגיעה.

גרשום

New member
מה זאת אומרת: אם יש לי ראיות ואם הם מודים באשמתם?

מדובר בפגיעה ברכב חונה, ואיש טוב שנכח במקום, ראה את הפגיעה, וטרח לרשום את מס' הרישוי ולספר לי על כך. כל "ההתכתבות" עם חב' הליסינג היא במכתב רשום אחד ששלחתי אליהם, כפי שציינתי. ואף שחלפו מאז כמה שבועות לא קיבלתי מחב' הליסינג כל מענה. לא בכתב ולא בע"פ. וזה המצב בו אני עומד כעת.

מה עוד עלי לעשות לפני הגשת תביעה? ואל איזה בית משפט אני צריך להגיש את התביעה? ואגב, האם לא חלה חובה חוקית על חברת הליסינג להשיב על פנייתי?

תודה רבה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הודע להם במכתב רשום שאם אינך מקבל החזר

הוצאותייך תוך 30 יום תתבע אותם בתביעות קטנות
סדר הדין שם נוח יותר לאזרח מהשורה

בדיוק כמו שכתוב

איך תוכיח לבית המשפט שזה הרכב של חברת הליסינג שפגע?
יש מרחק גדול בין לכתוב מספר רישוי ולדווח לבעל הרכב, לבין להפסיד חצי יום עבודה ולנסוע בפקקים לבית המשפט, למצוא חניה, להמתין שיקראו לך להעיד, להיחקר על עדותך ע"י עו"ד והכל ללא תמורה שמכסה באופן ממשי את הוצאותיך כעד.
מצד שני יכול להיות שאכפת לו והוא יבוא להעיד. ואז, יש ראיה (עדות) שאפשר להציג בפני שופט.
&nbsp
כתבת שטירטרו אותך. איך טירטרו? טלפונית או בכתב?
אם הם השיבו לך בכתב (ואפילו באי מייל) את פרטי הנהג הפוגע ואפשר להבין באופן חד משמעי מדבריהם, שהם מודים בכך שהאירוע אכן קרה באופן שאתה מתאר אותו - מצוין. תוכל להראות לבית המשפט את ההתכתבות הזו.
&nbsp
לא חלה חובה חוקית על חברת ליסינג לענות למכתב פניה מאזרח. זו חברה פרטית שאינה כפופה לפיקוח ממשלתי.

למעלה