תאונת דרכים

טלי144

New member
תאונת דרכים

עברתי אתמול תאונת אופניים נשברה לי השן הקידמית ואותו אוטו שעבר בדרך כמעט פגע בי האם אני יכולה לקבל דרך קופת חולים כללית את הכסף לטיפול השיניים, והאם אני יכולה לתבוע את אותו הנהג שבכלל לא עזר לי בכלום וכמעט דרס אותי למוות כשהייתי על הכביש והאופניים עלי?

זכויות נפגע תאונת דרכים

טלי שלום, אני רואה שאת אינה מכירה כלל את זכויותיך כנפגעת תאונת דרכים. חברת הביטוח של הרכב שלך חייבת בתשלום כל ההוצאות שנגרמו לך עקב פגיעת גוף שהיתה לך בתאונה, בלי קשר האם הטיפול כלול בסל הבריאות, ובלי קשר למי היה אשם בתאונה. את אינך חייבת לקבל את הטיפול בקופת החולים, אך אם תלכי למסגרת פרטית יש עליך חובת "הקטנת הנזק" דהיינו ללכת לרופא פרטי שתעריפיו סבירים או לחילופין לקבל את הטיפול בבית חולים ציבורי. אני מפנה אותך לאתר של אבנר על מנת להרחיב את המידע שלך בנדון וכמו כן לאתר המפרט מדריך לנפגעי תאונות דרכים.

תאונת דרכים - כן או לא

ראשית, יש לברר אם מדובר בתאונת דרכים: בניגוד לשמואל שבטוח מדבריך שמדובר בתאונת דרכים, אני אינני בטוחה. צריך לבדוק: פני לעורך דין העוסק בתחום, ספרי לו בפירוט רב כיצד אירעה התאונה ואז יוכל להחליט אם מדובר בתאונת דרכים או לא. האם יש לך את פרטי הרכב הפוגע? האם יש עוד עדים להתרחשות התאונה? במידה והאירוע הוא באמת תאונת דרכים- תוכלי לקבל פיצוי הולם כפי שהוסבר על ידי שמואל.

למעלה