תאונת דרכים - שאלה.

זיו25

New member
תאונת דרכים - שאלה.

שלום, נסעתי היום אחר הצהריים ברחוב מרכזי בעיר, במהירות חוקית (40 ק"מ) . לפני נסע רכב. שמרתי מרחק מספיק מהרכב כל זמן הנסיעה. הרמזור התחלף לאדום , והוא עצר בפתאומיות. בלמתי בלימת חרום מיד, ותוך כדי הבלימה חששתי כי אפגע בו, אז ביצעתי סטיה קלה אל עבר הנתיב השני. לבסוף נעצרתי במרחק בטוח ממנו, תוך כדי שאני נמצא על גבי שני נתיבים. לאחר כשניה (אולי פחות) כאשר הייתי במצב עצירה מלא, שמעתי חריקת בלמים מאחוריי ולאחר מכן נכנס בי רכב ב 2 דלתות הצד של הנהג. יצאתי מהרכב. הוא יצא גם. ניגשתי אליו אך הוא דחף אותי ואץ לבדוק את מצב הרכב שלו. כשראה שהנזק שנגרם לו ממש מועט, נכנס חזרה לרכב. גם אני נכנסתי חזרה כדי לקחת עט ולהחליף פרטים, אך הרמזור התחלף לירוק והוא נסע. הספקתי לרשום את מספר הרכב שלו, כמו כן את מספר הרכב שהיה לפניי ובו לא פגעתי. מה דעתכם? מה עליי לעשות? מי האשם העיקרי בתאונה? האם להגיש תלונה במשטרה? תודה , זיו.

ThEEdgE

New member
לפי דעתי הוא האשם כי הוא נכנס בך...

היית במצב של חוסר אונים מכוון שפחדת מפגיעה שבמכונית שלפנייך רק מה שחסר זה שלא רשמת איזה מרחק היה בינך לבין הרכב שפגע בך כי אם המרחק אינו מספק אז אין מה להגיש תלונה כי זה נחשב כמו "חתיכת" נתיבים בצורה מוגזמת מה שעשית.....

זיו25

New member
לאחר הפגיעה

הוא נעצר כאשר מכסה המנוע שלו מקביל לחלון שלי. והוא היה מספיק רחוק ממני - עובדה שפתחתי את הדלת שלי ויצאתי ללא כל בעיות - מקום היה שם.

ThEEdgE

New member
לא הבנת אותי

התכוונתי באיזה מרחק הייתם לפני הפגיעה כלומר שסטית לנתיב השני כי אם לא היה ביניכם מרחק אז אןי בסיס לתלונה כאילו הוא לא אמור לשמור מרחק גם מרכב שבנתיב השני

ישראל26

New member
קודם כל - אם הוא לא החליף איתך

מילה על התאונה ונעלם - יש לך סמכות לדווח ישירות ל100 על תאונה "פגע וברח " וגם אם הוא לא נתפס -אתה מגיש תלונה בתחנה שלך או באגף התנועה המחוזי - בתא - דרור 6 ביפו ושם כבר יזמנו אותו לחקירה וינסו לאתרו ואז כבר תדע גם את מי לתבוע . לגבי פגיעה מאחור - בדרך כלל - פגיעה מאחור - הנהג שפגע אשם - אי שמירת מרחק . אלא אם כן הוא יצליח להוכיח שהבלימה של הרכב לפניו היתה שלא לצורך -כמו - עצר לנופף למישהו לשלום בכביש של 80 90 או נתן ברקס בלי סיבה מוחשית -נראית לעין - קורה (ויסלחו לי ) להרבה נהגים חדשים , מבוגרים , שלוחצים על הברקס בלי סוף מעכבים את כל התנועה -בלי סיבה .

חד וחלק, אתה ל-א אשם!

ב"ה יפה שהפסקת לבלום ולברוח מלפגוע. פגוע בך מאחורה, ולא משנה הנסיבות אתה לא אשם! בשביל זה צריך לשמור מרחק!! אי שמירת מרחק, היא כל הצרות! ולגבי זה שהוא נסע, כמו שכתב ישראל. תגיש תלונה על פגע וברח. Kיציק

ohad747

New member
אתה לא אשם

לדעתי אתה לא אשם כי עצרת עצירת פתע לא סתם אלא בגלל שהרכב לפניך עצר! אתה צריך לפנות למשטרה עם מספר הרכב הפוגע ואולי עם מספר הרכב שהיה לפנייך שיתן עדות או משהו כזה אבל אתה לא אשם!!!

מתנדב

New member
לגבי תאונות דרכים.....

החוק היבש אומר, שאם משהו נכנס בך מאחור, הוא אשם, עד שמגיע בוחן תנועה, ומאשר את זה בצורה כזאת או אחרת. וברגע שהרכב ברח, ואין לך פרטים של הנהג, (שכמובן אתה צריך את זה בשביל הביטוח), וברשותך, נמצא רק מספר הרכב הפוגע, אתה יכול לגשת ללשכת התנועה, (לא לתחנת משטרה, כי הם בד"כ לא מטפלים בזה, רק אם יש נפגעים, לכן זה טיפול של לשכת התנועה), ולבקש מהם פרטים של בעל הרכב.

זיו25

New member
אנא שימו לב לפרטים...

הוא לא נכנס בי מאחורה, אלא בצד. אני הייתי טיפ טיפה בנתיב שלו, והוא התקרב אליי כאשר הרמזור היה אדום לחלוטין. מה דעתכם כעת? עדיין הוא אשם?

מתנדב

New member
זיו, ברגע שהוא נכנס בך

גם אם זה היה מהצד, והרכב ברח, הצעתי אליך, לגשת ללשכת התנועה ולדווח להם על כל הפרטים, ורק בוחן תנועה יוכל לקבוע מי אשם.

rafi39198

New member
זיו - זו היא התשובה הנכונה../images/Emo45.gif

כל מי שבלבל לך את המוח בתשובות הקודמות, החטיא את המטרה. מאחר ויש כאן ספק אשמה, התשובה האחרונה שקיבלת, ללכת ללשכת התנועה ולדווח להם על כל פירטי המקרה, היא התשובה הנכונה והיחידה. עם כל הכבוד והערכה, אף אחד מבין משתתפי הפורום שענו לך (למעט "מתנדב") אינו מסוגל וגם לא רשאי "לקבוע" באם אתה אשם או לא. דעתי (מתוך ניסיון בשטח של שנים רבות) כדעתו של זיו. שיהיה לך רק טוב וחג שמח...

למעלה