תאונה קלה

D a v i d o f f

New member
תאונה קלה

לפני כחצי שעה, בצאתי מהחניה ממועדון ברעננה על גבי האופנוע (KLE), לפתע הרגשתי -בום- מאחור. מסתבר שמרצדס ישנה שנסעה רברס נישקה אותי קלות בצמיג האחורי. מייד עצרתי בצד, בדקתי נזק, וחוץ ממספר שהתעקם קלות (שגם ככה היה עקום) לא נראה כל נזק לעין. לכל מקרה, רציתי להחליף פרטים עם המרצדס אבל הוא מצידו אמר לי "כלום לא קרה, לא רוצה להחליף פרטים. תרשום את המספר של האוטו אם תצתרך" (אם זה מעניין מישהו - זה היה ערבי-ישראלי). הבנתי אם מי יש לי עסק, ולא רציתי להתחיל להתווכח איתו (זמן מיותר) אז רק רשמתי את המספר. במבט חטוף לעין, ובנסיעה של כ10ק"מ לא ראיתי ולא הרגשתי הבדל. אבל מחר על הבוקר לוקח את האופנוע למוסך לבדיקה. השאלה אם זה נחוץ? אם וקרה משהו - למה יש לצפות ?

C O L T

New member
לא להלחץ, אבל נזקים יכולים להיות

קראתי פעם סיפור על איזה ER שקיבל נגיעה באחורי וזה גרר די הרבה בעיות, שחיקת צמיגים לא אחידה כתוצאה מפגיעה בסימטריה של משהו בשלדה\זרוע. אבל זה מקרה קיצוני ונדיר, מה גם ה-KLE קצת חזק יותר לדעתי. אבל זה נותן נקודות חשובות לבדיקה: סימטריה של האחורי, תבדוק שהגלגל עומד ישר, יש בצידי הזרוע ליד ציר הגלגל את הסימנים למתיחת שרשרת, קל לראות אם משהו זז. מדידות מדוייקות יותר אפשריות במוסך.

tygger

New member
מניסיון רע אני יכול לומר לך,

נגיעה קלה מאחור באופנוע ע"י רכב יכולה לגרום בקלות לאי סימטריה בגלגלים. דבר שמוביל לבלאי מהיר של השרשרת, הצמיגים. למרות שאתה לא מרגיש כלום בנושא. גש על הבוקר לתחנת המשטרה ותדווח על זה. תוסיף את העובדה שהוא סירב לתת לך פרטים, אחרת פשוט אתה יכול לחפש מי ינענע אותך כאשר תגלה שיש נזק באופנוע (אם יש). אם הוא יגיש תלונה עליך כי נשרט לו הפגוש ואתה אחר כך מגיש תלונה אז פשוט אכלת אותה. למה? כי אתה על אופנוע... למוסך קדימה, ובהצלחה.

raanansh

New member
אולי לא קרה כלום

אבל לא יזיק להגיש נגדו תלונה ולתבוע אותו על הדבר הכי קטן (גם מספר עולה 40 ש"ח להחליף)

למעלה