תאונה עם קטנוע 50

or987

New member
תאונה עם קטנוע 50

שלום לכולם, חדשה פה :)
יש בבעלותי קטנוע 50 נהדר שקניתי לפני כחודשיים.
לצערי (ולא באשמתי) עשיתי תאונה עם הקטנוע לפני מספר ימים. הפלסטיקה שלו ספגה את הרוב, ולוח השעונים נשבר. אבל ככל הנראה הוא לא צפוי להיות מאובחן עם נזק במנוע או בשלדה.

מכיוון שהערך של קטנוע 50 סמ"ק ישן הוא נמוך, אני חוששת שהשמאי יגדיר אותו כטוטאל. קטנוע כזה יהיה לי מאוד קשה להשיג ואני ממש לא רוצה לוותר עליו.

אז השאלות שלי הן:
1. מנסיונכם, מה צפוי לקרות בהערכת שמאי במצב כזה?
2. במידה והוא יוגדר כטוטאל, האם יש לי דרך להגיע להסדר שבו אשלם מכיסי את ההפרש מהסכום חברת הביטוח נותנת ולהשאיר אותו על הכביש?
3. שלא אצטרך, אבל הקטנוע שלי הוא ניו ג'ט 2005, אני אוהבת אותו כי הוא גדול והוא מרגיש לי כבד ויציב, רכבתי על אחרים והם לא היו קרובים אליו מהבחינה הזו. יכולים להמליץ על קטנוע 50 שיתן תחושה דומה? (מראש אומר, שאני לא מעוניינת בקטנוע מעל 50 סמ"ק)

תודה רבה אנשים

אם פי 3

New member
יש לך ביטוח מקיף???

אם לא, כל השאלות לא רלוונטיות. לכי למוסך, בקשי הצעת מחיר ותחליטי אם ומה לתקן (לא תמיד שווה לתקן פלסטיקה. היא יקרה, וסביר שתספוג עוד מכות בהמשך).
&nbsp
אפשר לדעת למה ההתעקשות על קטנועי 50 סמ"ק?

ch561

New member
אני חושב שהיא מדברת על עירוב של צד ג'

של הנהג הפוגע.

or987

New member
כן, על זה אני מדברת

ממה שהבנתי מחברת הביטוח, הביטוח שלי לא יופעל ככל הנראה כי האשמה לא עליי. הנהג הודה במקום והתנצל שוב ושוב, מה גם שזה מקרה מובהק.

ch561

New member
על איזה ביטוח שלך את מדברת?

אני מניח שאת לא מבטחת ביטוח מקיף קטנוע 50 סמ"ק ישן.
אני אנסה לעשות לך סדר בדברים, על סמך מה שאני מבין, אם הבנתי משהו לא נכון אז תקני אותי.

נתחיל מהכי חשוב, בריאות:
ביטוח שלך, אני מבין שזה ביטוח חובה. והוא מופעל במידה והיתה מעורבת משטרה, פינוי באמבונלס (משטרה מעורבת), או שאת מחליטה לערב אותו גם לאחר המקרה. אין בו את מרכיב האשמה ולכן לא קשור לזה שהיית אשמה או לא.
אם יופעל, זה יהיה הביטוח שלך.

עכשו כסף:
אם אין לך ביטוח מקיף על הקטנוע, את בעצם פונה לנהג הפוגע, נניח שהכל עובד כמו שעון והוא אומר לחברת הביטוח שלו שהוא אשם (והם מסכימים).
לחברת הביטוח שלו אכפת הכסף, מכיוון שהקטנוע שלך לא שווה הרבה והם לא ישימו שקל אחד מעל ל 50% מערכו (כי אז הוא מוגדר כ טוטל לוס), אל תצפי להרבה.
השמאי יעריך את ערכו, תחלקי ב 2 וזה מה שחברת הביטוח תשלם לך. את רוצה להשמיש אותו? תעשי חשבון אם שווה לך ותפני לחברת הביטוח של הנהג הפוגע.
האם יסכימו או לא? תלוי עד כמה ישתלם להם.

אם הייתי צריך להמר על מה יהיה, את תקני לבסוף קטנוע אחר.

or987

New member
ועוד משהו

האם באמת אתה חושב שישלמו לי חצי ממה שהקטנוע שווה? זה נשמע לי קיצוני פשוט

פרארי1

New member
לא כזה קיצוני

קטנוע 50 בן 10 שווה אולי 1500 שקל, גם זה לא בטוח (ואין קשר לכמה שילמת עליו בקניה).
כמו שכבר צוין, נזק של מעל משהו כמו 54% נחשב לאובדן גמור, כלומר ב-800 שקל (שוב, זה בהגזמה, יש מצב שפחות), חברת הביטוח של הנהג משביתה את הכלי, זורקת אותו לפח ושלום על ישראל.
במצב שמשלמים לך על אובדן גמור, הכלי שלהם והוא מורד מהכביש, הוא לא יכול לחזור להיות שלך.
&nbsp
דבר ראשון והכי חשוב - אני מקווה שיש לך תיעוד (בחתימה, הקלטה, וואטאבר) של הנהג שמודה באשמה, או שכבר יש אישור של הביטוח שלו על ההודאה, כי אחרת הוא יכול לשנות גרסה.
לצערי, אני מדבר מנסיון

אם אין לך תיעוד כזה, שווה לעשות איתו שיחה נוספת, ידידותית ככל האפשר, להקליט אותה ולהביא אותו להודות שוב באשמה.
&nbsp
אחרי שתסגרי את הפינה הזאת ותקבלי (בשאיפה) את הכסף מהביטוח שלו, ולאור העובדה שאת מתעקשת על 50 סמ"ק, הייתי מחפש פיאג'ו טייפון, קימקו טופ בוי או ויטליטי, שלושתם יחסית גדולים, אמינים למדי ואפשר למצוא משנתונים יותר מתקדמים ממה שהיה לך, משהו סביב 2007/8.
חפשי כלי עם כמה שפחות קילומטרים ואם אפשר, עם טיפולים מתועדים.
השוק של ה-50, כמו שאת בודאי מכירה כבר, מצומצם מאד, מקווה שתמצאי משהו מתאים.
&nbsp

or987

New member
תודה פרארי

הסיבה שזה הרגיש לי קיצוני, זה כי מה אני אעשה עם 750 ש"ח? איך אקנה כלי בסכום הזה כשרק לפני חודשיים שילמתי על שלי 1500 ש"ח (ואני ממש לא מתחרטת על הסכום הזה, הוא נשמע לי הוגן). אז לחשוב שבעקבות תאונה, שלא נגרמה באשמתי, יקחו לי את הכלי וישאירו לי 750 ש"ח, זה נשמע לי קיצוני. אולי אני לא צריכה לצפות ליותר מזה בארץ...
&nbsp
בכל אופן, תודה על ההמלצות. מה דעתך/ם על מאסק? ממה ששמעתי, הוא סוג של ג'ט או שג'ט סוג שלו, אז אני יכולה לצפות למשקל, התנהגות ומבנה דומים?

פרארי1

New member
סליחה, אני חושש שהטעיתי אותך

מעל 50 וקצת אחוז משביתים את הכלי, אבל משלמים לך את מחיר המחירון, לא חצי ממנו, אולי כמה אחוזים פחות.
השאלה אם בכלל יש מחירון לקטנוע 50 בן 10, לא בטוח, ואז השמאי יקבע כמה ישלמו לך.
&nbsp
האמת שאת הג'ט אני לא מכיר מקרוב, אבל הסאן יאנג מאסק מאד דומה לקימקו ויטליטי, שהיה לי, אז נראה לי שכן, אפשר לשייך אותו לקבוצה של ה-50 הקצת יותר מסיביים, להבדיל מהננסים בסגנון הסופר פיור, DJ וכולי.

or987

New member
נהדר

זה קטע שציינת את הסופר פיור, כי לפני שקניתי את הג'ט, נסעתי על סופר פיור וזו היתה לי חוויה נוראית, הוא הרגיש לי כל כך... קל, וזה ממש לא התאים לי. אני לא בגיל שאני צריכה איזה טיל קטן, אלא משהו אמין, יציב ומסיבי. אבדוק את הדגמים שכתבת, המון תודה!
&nbsp
רק דיוק קטן, אחרי שקראתי פה דברים, דיברתי עם סוכנות של שמאות - זה 60%, סתם שתדע :)
&nbsp

or987

New member
ועוד משהו

יש אולי עוד דגמים שכדאי לבדוק מבחינת המאפיינים שאני מחפשת? פשוט לא מוצאת ויטאליטי ומאסק באזור ביד 2...

פרארי1

New member
יש טייפונים?

הטייפון המשיך להימכר כמה שנים אחרי שרוב הדגמים נעלמו מהשוק וגם מדובר בכלי טוב ואמין, אז הכי סביר לחפש אחד נורמלי.

or987

New member
האמת ש

טייפונים ראיתי לא מעט. מתמונות הם נראים די קטנים אבל אולי זו אשליה. עוד משהו שראיתי מהמלאי הקיים ביד 2, זה קינקו דינק, והוא נראה די מאסיבי, מה אתה חושב עליו?

פרארי1

New member
הדינק אכן מסיבי למדי

השאלה אם לא מסיבי מדי למנוע 50, זה מה שאמרו לי בזמנו, כשחיפשתי קטנוע 50 להתחלת דרכי הדו גלגלית.
&nbsp
קחי סיבוב על הטייפון, הדבר הכי גרוע שיכול לקרות הוא שתחליטי שהוא לא בשבילך.

or987

New member
פרארי

המון תודה, עזרת לי מאוד.
אתמול הלכתי לראות דינק, כי זה מה שהצלחתי לקבוע אליו, והוא היה די סבבה. המראות מבאסות גם בלוקיישן המוזר שלהן, גם בזה שהן מרחיבות את שטח הקטנוע, וגם בזה שהן לא כל כך אפקטיביות. יש לדינק עוד כמה חסרונות כמו פתיחה איטית יחסית למה שהתרגלתי. אז אני עדיין קצת מתלבטת.
בעקבות מה שכתבת ניסיתי ליצור קשר עם בעלי טייפונים אבל לא הצלחתי, אולי אנסה היום.
&nbsp
אבל הדבר הכי חשוב שקרה מהתכתובת הזו היא שהצלחתי להשתחרר מהרעיון של לשמר את הקטנוע שלי בכל מחיר, כי הבנתי שיש מצב שיהיו כלים אחרים שירגישו לי מספיק בטוחים, אז תודה רבה :)
&nbsp
ותודה גם לשאר העונים

פרארי1

New member
בשמחה

חשבת אולי בכל זאת ללכת על 125?
התעקשת על 50, אז ניסיתי לעזור בכיוון הזה, אבל תכלס, הרשיון שלך מאפשר לך עד 125, המבחר אינסופי לעומת המצב בשוק ה-50, הם חזקים יותר, חלקם מאד נוחים, אין התעסקות עם מילוי שמן (מנוע 4 פעימות) ועוד יתרונות.
החסרון הכי משמעותי הוא הביטוח היקר יותר, לא רואה חסרונות אחרים.
&nbsp
לא מנסה לשכנע, רק מעלה רעיון לשיקולך.
בהצלחה ומוזמנת להישאר בסביבה

or987

New member
הבנתי שגם טיפולים שלהם יקרים יותר

ושכשהם מתקלקלים יקר יותר לתקן אותם
&nbsp
מה הניסיון שלך עם העניין הזה? כי נראה שהתנסת בשני הסוגים

פרארי1

New member
האמת שלא יודע

הנסיון האישי שלי על 50 סמ"ק, מתמצה ב-9 חודשים על קימקו ויטליטי, שהיה די חדש ולכן לא נזקק לשום דבר מלבד שני טיפולים שוטפים שעבר אצלי.
זה היה מזמן, כך שאני לא באמת זוכר כמה זה עלה וגם לא בטוח שהמחירים רלוונטיים להיום.
בגלל שזה שוק נכחד, יכול להיות ששווה ללכת לכיוון של הטייפון, שיהיה הכי קל למצוא עבורו חלפים.
הדינק 50 לא היה נפוץ במיוחד, אז הוא עלול להיות בעייתי בתחום הזה.

למעלה