תאונה ב SKYDIVE EILAT

תאונה ב SKYDIVE EILAT

היום יום שבת נפגע קשה צנחן מתחיל ( סטודנט ) פרטי הארוע הידועים הם : מצנח ראשי לא יצא מהתיק לאחר ניתוק ופתיחת רזרבי מיתר על הרזרבי . הצנחן פגע בקרקע ונפגע קשה מי שיודע עוד פרטים בבקשה לעדכן שמים כחולים ובטוחים

ארזירון

New member
שמועות שווא

לאחר ברור קל, לא היה ולא נברא. היה סטודנט, שנחת נחיתה לא נעימה. השטח עצמו הוא לא נעים (שטח מדברי מלא אבנים) ולכן נחיתה לא נעימה גוררת חבלות קלות, שפשופים וסימנים שישיארו מזכרות אולי... לא תאונה קשה, לא פצוע קשה, והשאלה שיש לי היא למה להשמיץ? ולמה לספר בצורה כזו אם אין לך פרטים? מהיכן המידע הלוקה בחסר שיש לך? ארז

Ron Miasnikov

New member
עובדות מהשטח ../images/Emo70.gif

סיגל היחידה! מי שמתעסק בצניחה יודע מה פירוש "נפגע קשה" - לא עלינו.. שברת רגל או יד? יצאת בזול.. צנחן נפגע קשה? לא שבר עצם אחת בגוף!! ולהלן הפרטים: (הייתי במועדון - לא שמועות - עדות!) אכן חניך יצא בגובה נמוך, פתח ראשי והיתה תקלה של bag lock. הוא ניתק והיה לו Line over על הרזרבי. (הרזרבי יש לציין החזיק אויר ולא קרס, זה לא שלא היה לו מצנח מעל הראש!) הנחיתה נראתה מאד מהירה ומאד קשה, במיוחד לצופים מרחוק שרק רואים ולא יכולים לעשות כלום. מיד יצא אליו רכב וניתן לו טיפול במקום. החניך קובע לקרש ולצווארון מחמת הספק והזהירות. מי שראה אותו על הקרש, אכן לא מחזה מלבב. אבל כפי הנראה - רק שריטות. אין שברים או חבלות פנימיות. אמבולנס הגיע למקום ופינה אותו לבדיקות נוספות. וכפי שכתב ארז - למה? למה? למה? למה? למה לדבר סתם? שמועות כגון אלו רק מסבות נזק לספורט ובטח לא משכנעות חדשים להצטרף. נכון, צניחה ספורט מסוכן, ונכון יש תאונות (בכל מקום!) אבל אם החניך יצא בריא ושלם, למה לשלוח אותו לטיפול נמרץ? שמיים כחולים נטולי רכילות צהובה רון (שהצליחה להתאפק חודשיים ולא להציק פה, אבל נשברה..)

oferbar

New member
עובדות ומסקנות

לפי הפרטים שמסר רוי בהמשך, העובדות שמסרת (מן השטח!) גם כן אינן נכונות. הוא קודם פתח רזרבי לפני ניתוק, והראשי נתפס במיתרים וגרם לסחרור החופה. כדי לקבל line over צריך להתאמץ במיוחד או שהקיפול פגום. כמו כן ציינת שהחניך פונה לבדיקות נוספות אבל לא ברור מה קרה אחר כך. אני מעריך שהיה פה טלפון שבור ומישהו שראה מהצד הרים טלפון והשמועה התגלגלה. נראה לי שזה נעשה בתום לב, מבלי לדעת פרטים נוספים. דברים כאלו קורים (לצערנו) גם בכלי התקשורת הנפוצים יותר. אז קודם כל איחולי החלמה לחניך הפגוע. לגבי תפעול התקלה אז ככה: אם באמת היה לו bag lock (זרק פיילוט שוט אבל שום דבר לא יצא מהתיק) אז הפעולה שלו הייתה נכונה במשיכת הרזרבי תחילה, אבל הוא לא היה צריך לנתק ראשי. בדרך כלל מצב כזה יכול להסתיים בשתי חופות מעל הראש (בגלל ירידת הלחץ על תיק ראשי) ואז יש להחליט על פי מצב החופות (down plane - לנתק מיידית). כפי הנראה ניתוק הראשי תוך כדי יציאת הרזרבי (או מיידית אחריו) גרמה לסיבוך הנ"ל ולפגיעה בקרקע. זו תקלה קשה, שתפעולה אינו קל, בעיקר לצנחן עם כל כך מעט צניחות. זה יכול לפגוע (וכבר פגע בעבר) גם בצנחנים מנוסים. מצד שני, אם התיק הראשי כבר יצא החוצה, אבל החופה לא נפתחה (יכול לקרות אם הגומיות נועלות את המיתרים), אז הפעולה הייתה צריכה להיות: 1. ניתוק ראשי 2. ניתוק רזרבי מן הסתם, ניתוק ראשי היה גורם לפתיחת רזרבי מיידית בגלל RSL שהוא חובה בציוד חניכים. לא ברור גם באיזה גובה הוא היה בזמן תפעול התקלה, אבל מן הסתם היה כאן מצב לחץ לא קטן. הלקח הוא שיש ללמוד את המקרה ולהעביר את הידע לצנחנים אחרים כדי שידעו להבא כיצד לנהוג במצבים השונים. שמיים כחולים עופר

עופר BagLock זה כשהתיק בחוץ ואין

פתיחה של המצנח מהתיק למרות שאותנו לימדו שהתפעול הוא לפי התקלה, ז"א במידה ואין פתיחה מספיק לפתוח את הרזרבי. יש תאוריה שתמיד רצוי לנתק ראשי ואח"כ רזרבי ללא תלות בתקלה. היתרון הוא שחניך לא צריך לזכור תפעול מיוחד גם לתקלה של אי יציאת התיק, ויותר חשוב נוסף, במידה והתיק הראשי יוצא כתוצאה מירידת לחץ של הרזרבי לא תהיה לו פתיחה של 2 חופות, הראשי פשוט יפול למטה. בברכת שמיים כחולים אורי

oferbar

New member
הכוונה הייתה ל- pilot chute in tow

אבל בגלל ערפול הפרטים ציינתי את שני המקרים. התאוריה שציינת אינה נכונה, ולכן הבלבול במקרי קצה כאילו. כמו כן ירידת הלחץ בתיק ראשי היא מיד עם יציאת הרזרבי, וכן יש עדיין מהירות מספיק גבוהה שעלולה לגרום לפתיחת שתי חופות. הכלל אומר: יש משהו מעל הראש - נתק אותו. אכן הערתך במקום ו bag lock זה תיק ראשי שיצא אבל לא נפתח. במקרה זה יש לנתק ראשי ורזרבי לפי סדר זה, לכן פעולת החניך במקרה הנ"ל הייתה שגויה. מתיאור המקרה גם לא ברור אם הראשי היה מסובך עם הרזרבי עד לפגיעה בקרקע, או שמא הוא רק גרם לסיבוך ולאחר מכן ניתק... שמיים כחולים עופר

noamk

New member
סליחה על הבורות, אבל....

"יש תאוריה שתמיד רצוי לנתק ראשי ואח"כ רזרבי ללא תלות בתקלה". איפה בדיוק התאוריה הזאת ישנה ?

ארזירון

New member
זה מה שלימדו אותי פעם מזמן

עוד בימים הראשונים שלי ב-sky club לימדו אותי שיש תקלה, מנתקים ראשי ואח"כ פותחים רזרבי. לא משנה מה התקלה, זה מה שלימדו אותי. כשעברתי רענון באילת למדתי שזה לא תמיד נכון. אבל בדיוק כמו ה-rsl, הדעות חלוקות בעולם... ארז

e mordi

New member
תאוריות

זאת אכן תאוריה קיימת שנלמדת בחלק מהמועדונים בעולם, המשתמשים בתאוריה זו מציגים טיעונים הגיוניים מדוע תאוריה זו עדיפה. מצד שני גם למשתמשים בתאוריה השניה יש טיעונים הגיוניים לא פחות, בפרדייב התאוריה הנלמדת היא השניה: לא מוצא או לא מצליח למשוך ידית/מצנחון לאחר שני נסיונות עובר לפתיחת רזרבי ללא ניתוק. כל תקלה בה החל תהליך הפתיחה של המצנח הראשי יש לבצע ניתוק ולאחר מכן פתיחת רזרבי. אחת התקלות הבעיתיות היא מצנחון בחוץ, פין הסגירה לא יוצא, הדעות חלוקות, יש האומרים לפתוח מיד רזרבי, ואחרים אומרים לנתק קודם. אשמח לקבל טיענים בעד ונגד לגבי תקלה זו. נכון לעכשיו המלצתי לגבי תקלה זו היא פתיחת רזרבי מיד. תאוריה נוספת שבה חלוקות הדעות היא הדרך בה יש לנתק ולפתוח רזרבי, יש המלמדים יד על כל ידית, ניתוק ופתיחת רזרבי. ויש המלמדים שתי ידיים על כרית הניתוק, מבט לידית הרזרבי, ניתוק מצנח ראשי, ופתיחת רזרבי בשתי ידיים. אני מעדיף את השניה. מצורף מאמר מתורגם בנושא תקלות ארוע כפי שהיה באילת בשבת האחרונה יכול לקרות בכל מקום, פרסום לא נכון של העובדות פוגע ולא תורם לענף מבחינה מקצועית. שמיים כחולים עם קצת לבן מורדי

e mordi

New member
מנהלי הפורום

אשמח אם תוסיפו את הקובץ המצורף לרשימת המאמרים. תודה ושמיים לבנים עם הרבה כחול. מורדי

ארזירון

New member
דעות לרוב...

שתי יהודים, שלוש דעות... השאלה זה מה קורה בשטח? אותי לימדו שאם התחלתי תהליך פתיחה, לא משנה מה קרה אח"כ (יצא משהו או לא) אני קודם כל מנתק, ואח"כ פותח רזרבי. אם לא יצא כלום, לחבר את הראשי חזרה זה שטויות. ואם כן יצא, שלא יקרה מקרה שיש לי יותר מידי בלאגן מעל הראש, ואחד יסתבך בשני, או שתי חופות. באריזונה למשל, מלמדים את החניכים על ציוד עם ידית אחת (SOS system). אם יש בעיה, תנתקו. ה-RSL כבר יעשה את השאר. אחרי שהם מסיימים את הקורס, ואת הצניחות שאחרי עם Skydive U והם צריכים לדאוג לציוד בעצמם, ולא של הבי"ס מסבירים להם על שתי ידיות, קודם מנתקים (אותה ידית כמו קודם) ואח"כ יש עוד ידית, ליתר בטחון - שוב, ה-RSL אמור לעשות את העבודה. בקשר לידית עם שתי ידיים, זה עניין של הרגל. מישהו אמר לי פעם שעושים את זה כדי לתת לגוף את השנייה שצריך כדי להתייצב עד שתופסים את הידית של הרזרבי. מצד שני אמרו לי גם שככה מאבדים ידיות...לא שזה שיקול בכלל.
אני אישית עם הרגל של יד על כל ידית. ורק בזכות מה שלימדו אותי בסקי קלאב.
ארז

e mordi

New member
גם הגויים חלוקים בדעותיהם../images/Emo13.gif

אתה מטעה, מערכת SOS מבצעת שתי פעולות במשיכה אחת, שלב ראשון ניתוק רצועות עליונות מצנח ראשי, ובהמשך פתיחת מצנח רזרבי ללא קשר ל-RSL. זכור אסור בשום אופן לבנות על RSL גם כשהוא שם. שמיים...... מורדי

ארזירון

New member
לא ידעתי

לא בדקתי את נושא ה-SOS מעולם, אז לא ידעתי. ואני לא סומך על ה-RSL מהסיבה הפשוטה שהוא לא שם
ארז

royritter

New member
פרטים לכל המעוניין

1. החניך בצניחתו החמישית פתח מצנח ראשי, היה לו bag lock. 2.החניך נחת תוך סחרור קל עם חופת רזרבי ופונה לבדיקה בבית חולים ע"פ נוהל פינוי קבוע. בסיום הבדיקה מסתבר כי ייתכן ומתח גיד , אנו מאחלים לו החלמה מהירה. 3. מבדיקת הציוד עולה כי החניך פתח רזרבי ורק לאחר מכן ניתק את הראשי, דבר שגרם לאחת מרצועות הראשי להתפס בחלק ממיתרי הרזרבי וכתוצאה מכך נגרם הסיחרור. 4. מועדון סקאידייב אילת, ואני בטוח שגם פאראדייב, יודה לכל מי שטורח לפרסם פרטי "תאונות" בפורום אם יברר את הפרטים לפני כן. שמיים כחולים וצניחות בטוחות לכולנו. רוי ריטר

80s girl

New member
שאלה מסקרנות ...,../images/Emo42.gif

לא עדיף לפתוח רזרבי רק אחרי שמתנקים את הראשי, ולשאת בסיכון הנחיתה בסחרור מאשר לנתק ולחזור ל200 קמ"ש בגובה נמוך???

ארזירון

New member
סדר פעולות

קיים סדר פעולות שצריך לבצע בהתאם לתקלה. עדיף לנתק את החופה הראשית, לחזור למצב יציב - לא תגיעי למהירות כי את לא תיפלי שוב במשך דקה או אפילו 10 שניות, ואז לפתוח את הרזרבי, כשמצב הגוף יציב. ניתוק של הראשי בד"כ מתבצע בגלל תקלה, מה שמצביע על בעיה החופה, וטיסה לא יציבה. פתיחת רזרבי כאשר את במצב לא טוב יכול יגרום לתקלה גם בפתיחת הרזרבי או לעיתים גם למצב של הסתבכות שתי החופות אחת בשניה, ואז אין שום דבר מעל הראש שיציל אותך מפגיעה מהירה וקשה בקרקע. לא נעים. בקורס לומדים לפתור תקלות - אילו תקלות מצריכות ניתוק ואח"כ פתיחה, מה אפשר לפתור בלי לנתק, ואיך מנתקים. ובכלל באופן כללי, שלא נדע תקלות מהן...
ארז

noamk

New member
סתם שאלה....

הבחור נחת כשהראשי מסובך ברזרבי ? סחרור עד פגיעה בקרקע, או סחרור קל ? אני מבין שאם לא, אז הוא נחת אם ראשי פרוס כולו מעל הראש ללא כל בעיה, (ואז באמת אני לא מבין מה הסיפור...) בכל מקרה אני מבין שאין פה בעיית line over ברזרבי. לא עלינו. שיהיה בריא. (וכולם איתו)

למעלה