תאומי מס...

נפנפ100

New member
תאומי מס... ../images/Emo2.gif

שלום לכולם! רק עכשיו סיימתי את לימודי (במזל טוב!!) ויש לי שאלה בסיסית בנוגע למס הכנסה: הבנתי שצריך וכדאי לעשות תיאום מס אם עובדים במספר עבודות, וכדאי לעשות את התיאום טרם קבלת המשכורות הראשונות כדי שלא יורידו 40% מהן (לא שגם ככה זה יוצא כ"כ הרבה...)- בשביל זה אני לא צריכה תלושי משכורת של העבודות? אני פשוט אומרת להם שעובדת במספר עבודות?צריכה להגיד כמה בדיוק אני מקבלת בכל עבודה? איכשהו זה נשמע לי לא הגיוני ומאחר ואין לי כח ללכת סתם למס הכנסה קוויתי שתעזרו לי לעשות קצר סדר בבלאגן... תודה!!!

כן,

את נותנת הערכה לגבי השכר. בכל מקרה תקפידי לעשות גם דוח שנתי בסוף השנה כשמקרבלים את טופסי 106 ואז לרוב תקבלי החזרים.

ועוד משהו

אם לא השתנה משהו בשנים האחרונות- את יכולה לעשות הכל דרך הדואר! מס הכנסה הפכו להיות מאוד יעילים.

א ל י ו ש

New member
תיאום מס

גם אם מורידים לך מהמשכורת, את יכולה לפנות מיד ולקבל החזר בחודש הבא לאחר שאת עושה תיאום. אם את רוצה לעשות מראש וכך גם עדיף אז צריך לפנות לכח אדם במקום עבודתך ולבקש מס' תיק ניכויים + הערכת שכר חודשית (או שתעריכי בעצמך. זה לא חייב להיות מדויק) ועם זה את מגיעה למס הכנסה או ממלאה טופס מתאים. אני העדפתי ללכת לשם ולעשות על המקום כי היה לי קרוב לבית, זה לוקח דקה וחצי ואפילו לא היה תור.. בהצלחה

ADIDOSH311

New member
ניסיון לתשובה

רואה החשבון שלי אמר לי שבטפסים שנותנים לי למלא בעת קבלה לעבודה יש מקום לכתוב האם את עובדת בעוד מקומות - אז במקום הראשון לכתוב שלא ורק במקום עבודה השני תסמני כן. אח"כ שולחים העתקים של תלושי משכורת לביטוח לאומי בכל מקרה אם לא עבדת עד לאחרונה. בכל אופן בשאר הרואה חשבון שלי יטפל בבוא הזמן ככה שאין לי תשובה אחרת בשבילך. בלי קשר כמתחילה בידיוק כמוך אני לא רואה שאני אגיע למדרגת מס כלשהי אז אין מה לדאוג (יש גם חיובי במשכורות הרעב
). בהצלחה!

נפנפ100

New member
תודה על התשובות !!!

המון תודה, איכשהו כל הסידורים נשמעים עכשיו פחות מאיימים...

למעלה