תאומים

• פותח הנושא saral
  • פורסם בתאריך

saral

New member
תאומים

יש לי שאלה יש לי תאומים בני 5 בת ובן הבן לצערי כל הזמן חוזר על המשפטים אף אחד לא אוהב אותי לא רוצים אותי ואחרי דקה הוא מצטער ומבקש סליחה וחוזר לעצמו אבל הדבר קורה כל פעמ שיש בעיה מסויימת במשחק או במשהוא שהוא מבקש ואני לא כל כך יודעת מה לעשות אשמח לקבל תשובה

05 מיכל

New member
שלום לך וברוכה הבאה!

לא ממש הבנתי מה הביא אותך להפנות את שאלתך לפורום הזה: האם הילד סובל מהפרעת קשב? ועוד דבר שלא הבנתי: מדוע הוא מוצא לנכון לבקש סליחה על דבריו? ועיצה בלתי מקצועית בעליל: ראשית נראה לי שהייתי משוחחת איתו בזמן אחר, כשהוא רגוע, ומנסה להבין מדוע הוא מרגיש כך. הרגש הוא לגיטימי (תמיד!) אבל חשוב להבין מה עומד מאחוריו. כמו כן הייתי מציעה לו עוד דרכים להביע תסכול ואכזבה (אני מבינה שבמצבים כאלה הוא אומר את הדברים.) חוץ מזה, אולי את יכולה לצפות את המצבים רגע מראש ולתת לו איזה ביטוי של חום או אהבה רגע לפני. למשל, אם הוא מבקש משהו ואת צריכה לסרב לו, את יכולה לומר בחמימות, "חמוד, אני מצטערת שאני צריכה לאכזב אותך, אבל..." ואם זה עדיין לא מועיל - בהחלט שווה לקבל ייעוץ כדי לבדוק אם משהו מציק לו, אם הוא באמת מרגיש דחוי. ערנותך חשובה מאוד לדעתי.

שירZ

New member
די אופייני

שיש תאומים בבית,תמיד אחד מהם דומיננטי יותר ומקבל (בלי לשים לב) יותר תשומת לב, ההתבטאות הזו נובעת כנראה מקנאה שחש כלפי החצי השני שלו. שווה להתייעץ ולבקש דרכי התמודדות עם תאומים . כאמא לתאומים וגם משיחות של אמהות אחרות שיש להם תאומים תמיד יש חסך כל שהוא לחצי השני שהוא הפחות דומיננטי מהם. הייתי ממליצה לקבל כלים איך לנהוג ומה להגיד בזמן כזה. תוכלי להכנס גם לפורום של "תאומים ושלישיות". אני בטוחה שתקבלי הרבה הצעות גם שם,ולקרוא כמה מאמרים בנושא.

מלבד חיזוקים רגשיים

לאהבתכם אליו, ממליצה לכם אולי להתיעץ עם פסיכולוג? אולי תרצי לעבור בקישורי הפורום ולבדוק עם עצמך, האם ישנם סימנים שיכולים להעיד על הפרעת קשב וריכוז, אשר דימוי עצמי נמוך הוא סממן נלווה לתסכולים הנאגרים בעקבותיה אצל ילדינו. במקרה כזה, מומלץ לדעתי, לגשת לאבחון מסודר.

putmusicon

New member
הי saral

אני חושבת שזה לפעמים מאוד טבעי לילדים להגיד במצבי תסכול. יכול להיות שזה מבטא איזושהי השלכה - במקום להגיד "אני לא אוהב אותי - כי אני מפסיד" הוא אומר "אף אחד לא אוהב אותי.. או כמו שהוא כועס על עצמו שהוא לא ניצח הוא חושב שאולי כולם כועסים עליו. להיות תאום זה לפעמים קשה כי יש הרבה תחרות והשוואה - ואם אחד כל הזמן נכשל והשני מצליח זה עוד יותר קשה. בתאומות של בן - ובת - לפעמים בולט הפער בין ההתפתחות הרגשית של הבנות שהיא מהירה יחסית לעומת ההתפתחות של הבנים. בשורה התחתונה - כדאי לאפשר לו הרבה חוויות של הצלחה - ולמצוא לו את הדברים שהוא יותר טוב ולחזק אותו בהם. אם המצב נראה מאוד קיצוני - או ללא פרופורציות - אני מסכימה עם קודמי שהמליצו להתיעץ עם איש מקצוע. בהצלחה.

למעלה