תאומים שנה וחצי

merri4

New member
תאומים שנה וחצי

שלום

יש לי תאומים בני שנה וחצי
בן ובת
הבן כבר כמה חודשים מציק לבת

היום זה פשוט דאיג.מפחיד-הוא למשל לוקח את המשטח של פזל מעץ ((בו אמורים לשים צורות))
ונותן לבת מכה בראש

אם היא לוקחת משחק-לא משנה מה יש לו כרגע-הוא לוקח לה את המשחק
עכשיו הוא התחיל

לדחוף אותה

למשוך לה בשיער

היא תמיד בוכה

ואני לא יודעת מה לעשות

אני למשל לקחתי את המשטח של הפאזל אחרי שנתן לה מכה בראש

אבל מה לעשות?

הוא מבין שהוא מכאיב?

האם הוא מתנהג כך-כי חסרה לו אהבה ממני?
 

iameden

New member
גבולות ברורים בגיל הרך

שלום,

אכן סיטואציה לא פשוטה ועם תאומים זה אף מסובך יותר כי תמיד מפחדים שאולי אחד לא מקבל מספיק תשומת לב ולא יודעים איך לנהוג.
בגילו של בנך, הוא ככל הנראה עושה את זה משום שהוא מקבל מכך תשומת לב כזו או אחרת ולא בהכרח להכאיב לה.
האם הוא יודע שהוא מכאיב? אולי ברמה מסויימת אבל הוא עוד קטן ולא יכול לחשוב על ההשלכות להתנהגותו וככל הנראה שהוא עושה את הדברים מתוך דחף ולא מתוך כוונה להרע. כמובן שאין זה אומר שאת צריכה לאפשר זאת אלא להיפך- את צריכה להיות זו שמסירה לו מה מותר ומה אוסר ומה אפשר ומה אי אפשר.
למעשה, התפקיד שלנו כמבוגרים הוא להראות לו שהתנהגות זו אינה מקובלת עלינו. זה לא בגלל שהוא מכאיב או כי זו אחותו, אלא כי לא (!!!!) מרביצים!
במקרה שאת מתארת, אימרי לו בצורה ברורה, בטון אסרטיבי (אבל בלי להעלות טונים כי זה בעיקר מצחיק פעוטות) לא (!!!!) מרביצים! במקביל קחי ממנו את המשחק בו הוא היכה אותו בו.
באותה מידה, אם מושך בשיער, דוחף אותה וכדומה, עשי את אותו הדבר והרחיקי אותה ממנו או אותו ממנה.
זה כנראה לא יעזרו בצורה מיידית. ילדים בגילו צריכים תזכורות כאלו שוב ושוב ולעיתים רק אחרי עשרות פעמים הם מפחיתים את ההתנהגות האלימה. מה שחשוב זה הרבה הרבה התמדה ועיקביות.

במקביל, אם הוא ילד בעל אופי שובב במיוחד, נסי להוציא אותם יותר מחוץ לבית, שיוציא את האנרגיות שלו בחוץ ויהיה עזוק בדברים אחרים ולא בלהציק לאחותו.
באותה מידה, נסי להעסיק אותו במשחקים או פעילויות בבית, איתך או עם מישהו אחר.

עם הזמן ההתנהגות תפחת ותתמתן.
את כמובן מוזמנת להמשיך ולעדכן
דנה מרואלי
ביבליותרפיסטית, מטפלת במשחק ומדריכת הורים
0546139401
[email protected]
 
למעלה