תאומים עם IUGR

IFUSH

New member
תאומים עם IUGR

הי בנות,
טוב אני חדשה בפורום ועדיין הריונית...
אני עם תאומים ועובר אחד קטן משמעותית, הרופאים לא כל כך אופטימיים...
האם יש למישהי המלצות לגבי בית חולים? בשבוע הבא רוצים להכניס אותי לשמירה באשפוז

תודה

naamayesh

New member
שלום לך

יעזרו לנו עוד פרטים.. באיזה שבוע את עכשיו?, מה הערכות המשקל?
וגם- באיזה אזור אתם גרים.

אין לי נסיון עם IUGR, אבל איתי בהיי-ריסק היתה מאושפזת חברה עם תאומים IUGR (היינו חודש יחד).
אז יש לי כמה מסקנות:
1- כל הפגיות בארץ טובות. נכון שיש כאלו שטובות יותר, אבל כולן טובות. לדעתי, כשאת בוחרת איפה להתאשפז, הכי חשוב לחשוב על נוחות, כלומר-קרבה לבית!
כי מעבר לאשפוז, יש סיכוי לפגייה, ואין לדעת כמה זמן זה יקח. מאד מאד חשוב שהפגייה תהיה קרובה צמקום המגורים.
2- אמנם כדאי להיות ריאלים, אבל כדאי גם לדעת שרופאים הם פסימיים מטבעם (אצלנו היו מאד פסימיים וטעו בגדול),.
3-להאמין להאמין להאמין שיהיה טוב

בהצלחה
ואנחנו כאן לתמיכה

נעמה

hope30

New member
הי

ברוכה הבאה בצל קורתינו...
רק על עצמי לספר ידעתי,
יש לי תאומים, לא זהים ויותר חשוב לעניין עם שליות נפרדות. היום בני שנה ושבעה חודשים.
אחד היה מעוכב גדילה קיצוני מאד, ראו הפרשי גדלים כבר בשבוע ם18
בשבוע 21 כבר סתם עליו מנהל מחלקה ידוע מאד, שבאתי אליו לייעוץ פרטי, את הגולל והודיע שיש 0% סיכוי שהוא ישרוד את ההריון.
הרופא שעשה לי את סקירת המערכות השניה בשבוע 22 סיים אותה במילים שהוא משתתף בצערי.
במחלקה שהייתי מטופלת בא הודיע מנהל המרפאה להריון בסיכון בשבוע 26 שסיכויו קלושים וקצת אחר כך רצה ליילד.
אני סירבתי.
העיכוב היה כל כך קיצוני שבשבוע 34 אורך עצם הירך שלו התאימה לשבוע 26, שמונה שבועות אחורה
בנוסף לשמחה הזאת בשש! סקירות המערכות שהוא עבר נמצאו כמה מומים חלולים.
בסוף אני מצאתי בית במחלקה להריון בסיכון של מאיר, שהיו מדהימים וסופר מקצועיים.
השאלה הגדולה בעיכובי גדילה היא איפה הבעייה, האם הבעיה ששיליית (אמהית) או שמא חלילה בעייה גנטית בעובר.
הם עשו את האנליזה הנכונה ושאלו את השאלות הנכונות. הם לא היו היסטרים. הם לא סתמו את הגולל ובמקביל הם לא הסתירו ממני כמה המצב מסובך. אין לי מספיק מילים לתאר לך כמה אני מעריכה את הטיפול המקצועי, האוזן הקשבת ואת העובדה שהם הצליחו למשוך אותי לשבוע מתקדם בהריון בו לא היה סיבוך עליו לא סימנתי וי.
הם נולדו במשקלים של שני קילו וקילו בשבוע 34.
היינו 11 יום ו-43 יום בפגייה של כרמל בהתאמה.
הריון עם iugr , בוודאי קיצוני, זה סיוט בלתי ניתן לתיאור.
אני פה אם את רוצה להתייעץ
שולחת לך גם את הנייד שלי במסר.
הופ

IFUSH

New member
תודה על התמיכה

הי,
וואו הסיפור שלך מדהים, זה בן ובת? בני כמה הם היום והאם הכל כרגיל כאילו לא היו דברים מעולם מבחינת בריאות, התפתחות וכו'?

אני ממש במצב דומה לשלך, תאומים לא זהים שבוע 27, הבת מקדימה ומתפתחת בהתאם והבן קטן ממנה ב 50% בעקביות משבוע 22

בשבוע הבא מאשפזים אותי לשמירה בבי"ח - יש למישהי המלצות מה לקחת, חוץ מהרבה אופטימיות...?
התכנית הנוכחית היא ליילד אותי בשבוע 32, ואני כמובן אמרתי לרופא שאין מצב שאני יולדת לפני שבוע 34...אני מקווה שאמשוך עד אז

hope30

New member
בן ובן

שנה ואוטוטו שמונה חודשים
מפותחים בסדר גמור (טפו טפו)
דווקא הקטן תמיד מוביל בהתפתחות בכל תחום
הוא גם חזק פיזית ואתלט בצורה קיצונית (יעידו חברות הפורום שחברות שלי בפייסבוק)
ובכל זאת לא הייתי אומרת כאילו לא היו דברים מעולם
הוא עדיין מיניאטורה רצינית ולא עלה על עקומות אורך ומשקל
סבל מריפלוקס
יש קצת שאריות אבל הן זניחות שום דבר שלא הייתי חותמת עליו בשתי ידיים וברצון רב במהלך ההריון
לגבי האישפוז
אני הייתי רוב הזמן כל כך מוטרפת שלא הצלחתי לעשות הרבה ובכל זאת ספרים ואיי פאד עזרו להפיג את השיממון
לגבי שאלת המתי ליילד, זאת שאלת מיליון הדולר. אחת מהרופאות שטיפלה בי אמרה לי שעיכוב גדילה. בתאומים זאת אחת מהדילמות הקשות של הרפואה המיילדותית, קצת משפט שלמה, מי מהתאומים ישלם את המחיר. אין לזה תשובה חד משמעית. אצלי לדוגמא ניטרו המון ועשו הערכות משקל כל שבועיים. סחבנו לשבוע 34+4. האם זה היה המועד הנכון ביותר? אין לי תשובה. אולי שבועיים קודם היו מיטיבים עם הקטן. אולי מזיקים לגדול . לכי תדעי. לא בהכל אפשר לשלוט. בעיקר צריך רופא/ה שסומכים עליהם וניטור אינטנסיבי.

באיזה שבוע את?

מה הערכות המשקל ולאיזה שבוע הן תואמות?
מדובר בתאומי אחווה או בתאומים זהים?

למעלה