תאומים-יחס שווה

Meiravi10

New member
תאומים-יחס שווה

אני אמא לתאומים בני 4

הבת -כשאני אומרת לה שאני אוהבת אותה אומרת לי "לא נכון את אוהבת רק את הבן ואומרת את שמו"

כשאני מרדימה אותו-היא אומרת לי מתי תבואי אלי -אני אומרת לה כשירדם ..או עוד כמה דקות ואז היא משתוללת

מה לעשות?

איך את מגיבה לה בסיטואציות האלה?
מהמעט שתיארת, נשמע לי שהיא בנתה לעצמה "טקסים" קטנים שאם ננסה לראות מה עומד מאחוריהם נראה שהדבר העיקרי הוא להשיג תשומת לב שלך.
לכן, חשובה בעיני התגובה שלך. כי אפשר לשנות את הריטואלים האלה - והדרך לעשות את זה תלויה בתגובה שלך לסיטואציה.

Meiravi10

New member
הי

תודה על התגובה-אני לפעמים מסבירה לה שעוד כמה דקות אבוא ולפעמים חסרת סבלנות -וצועקת עליה שהיא מעירה אותו ולא מאפשרת לו להירדם בכך שהיא מתלוננת בקול רם ובצרחות

מה דעתך לשנות את טקס השינה?
בעצם מה שהיא עושה כשאת מרדימה את אחיה, הוא לייצר אינטראקציה (שלילית או חיובית) איתך - כי היא נמצאת במצב שבו הוא מקבל תשומת לב עכשיו והיא לא, וגם היא רוצה תשומת לב עכשיו (גם צעקות זה סוג של תשומת לב).
אולי, אפשר לשנות את טקס ההרדמה כך שהוא יתחיל במשהו שמשותף לשניהם, ואז, במידת הצורך להרדים כל אחד מהם בנפרד (אגב, מה את עושה כשאת "מרדימה" ? למה בכלל זה צריך להיות בנפרד?).
אולי אפשר לייצר איזשהו מנגנון של תור שבו יום אחד את קודם כל איתה ויום למחרת את קודם כל עם אחיה, ואז אולי יהיה לה קל יותר להתמודד כיוון שהיא תדע שלמחרת יגיע תורה?
מה דעתך?

*מבקשת את סליחתך על התגובה המאוחרת...

CoolDaddy

New member
גם שלנו בדיוק ככה

גם אצלנו הבת כל הזמן מקנאה בתשומת לב שהבן מקבל

למעלה