תאומים ודילול?

מיטשהו

New member
תאומים ודילול?

אהלן כולם.

מצטרף חדש לפורום.
אשתי ואני גילינו להפתעתנו שאנחנו בהריון עם תאומים זהים. מונו קוריוני דיאמניונים.
המומחה מאיים עלינו שצפוי לה הריון קשה, עם שמירת הריון ארוכה וסיכון גבוה ללידה מוקדמת, איומים על פגמים כתוצאה מלידה מוקדמת ועוד שמח. מן הסתם, שני השיקולים: מצב העוברים, ועד כמה טראומטי יהיה ההיריון על שיקולים חשובים עבורנו.
כרגע אנחנו בשלב של חיפוש מידע, ואף שוקלים דילול משני עוברים לעובר אחד.

מספר שאלות לנו אליכם:
1. נשמח לשמוע על רופאים מומחים להתייעץ איתם. אנחנו גרים בשפלה.
2. נשמח לשמוע מהפורום המכובד על הדילול והסיכונים בו מחד, ועל הסיכונים הכרוכים בהשארת התאומים מאידך.

תודה רבה!

אנחנו היינו בהריון דומה והיום יש שתי נפלאות

בנות 8 וחצי חודשים. אני ממליצה קודם להתייעץ עם מישהו מהמומחים לתאומים, גם לנו בתחילה הרופא מיהר להגיד שזה "הריון שלא יסתיים בידיים מלאות ואושר..."
אנחנו היינו מטופלים ביחידה לרפואת העובר בתל השומר ובהתחלה אצל ירון צלאל.
אגב ההריון עבר יחסית קל והלידה היתה לידה יזומה בשבוע 36 אחרי שהקטנות לא הביעו רצון לצאת...

צימפקית

New member
ממליצה להתייעץ עם פרופסור בליקשטיין

במרפאת הריון בסיכון גבוה בבית חולים קפלן.יש כאן זוגות תאומים זהים ואולי ההורים שלהם יוכלו לספק לכם תשובות.הרופא הנל הוא יו"ר העמותה/האגודה הלאומית לתאומים ורופא של אימהות רבות מהפורום הזה ומהפורום השכן- הריון מרובה עוברים ומלבד שהוא נחמד בצורה יוצאת דופן, הוא רופא נהדו ומקצועי ויכול לספק לכם זוויות ראייה רבות לפני שתחליטו לאן פניכם מועדות. אימהות רבות עברו כאן דילול אבל משלישיה לתאומים ופחות מתאומים לעובר יחיד.לקרוא לגבי דילול תוכלו בפורום השכן ב-"מדריך למדללת" שכתבה אחת האימהות והוא מאוד מפורט. הרופא הבכיר וששמו חוזר הכי הרבה פעמים כמומלץ לפעולה הוא דוקטור/פרופסור ליפיץ שעובד באסותא רמת החיל ובתל השומר.מאחלת לכם הצלחה והריון קל ובריא.

southern women

New member
קודם כל שיהיה מזל טוב

התאומים שלי לא זהים ובכל זאת זוכרת מבנות פה שהיו בהריון עם תאומיםזהים כמה הרופאים ממהרים להפחיד ונכון שזה נקרא הריון בסיכון (גם תאומים לא זהים) אבל רוב ההריונות מסתיימים בידיים מלאות ומאושרות.

מממליצה להכנס לפורום הריון מרובה עוברים ולהתייעץ גם שם

זה היה הבית שלי במהלך ההריון, בטוחה שתקבלו שם חיבוק אוהב ואת כל העיצות שאתם צריכים.

המון המון בהצלחה

אותו דבר היה אצלנו..

תאומות זהות, מונו כריוניות ביאמניוטיות. מה שאומר שכל אחת בשק משלה, ושתיהן חולקות שיליה אחת. הסיכון העיקרי בהריון כזה הוא - TTTS. מעבר של דם מעובר אחד דרך השיליה המשותפת לעובר השני - מה שעלול לגרום בשלב מסוים לעודף אצל האחד וחוסר אצל השני. אני מכירה הריונות כאלה שהגיעו עד לניתוחים תוך רחמיים בבלגיה כדי לנסות לטפל במצב הזה - אם הוא קורה (נדמה לי שאפילו פה בפורום היה סיפור כזה...). אנחנו היינו במעקב משבוע מסויים כדי לראות אם מתפתח מצב כזה, ועד הרעלת - בשבוע 27, זה לא קרה. גם אם חלילה מתחיל תהליך של מעבר דם - יש 4 דרגות, שלפיהן מחליטים על יילוד, דילול או טיפול אחר. הרבה פעמים זה לא קורה או מתחיל ונשאר ברמה שאפשר למשוך...
הרופאים "לא אוהבים" הריונות כאלה. לגבי דילול אני לא יודעת אבל אין יותר סיכון כאשר זו שיליה אחת לשניהם? צריך לבדוק.
אין ספק שלגדל תאומים זו חוויה, תאומים זהים זה סרט..........
בהצלחה!

מזל טוב

מצטרפת להמלצה של צימפקית להתייעץ עם פרופסור בליקשטיין בקפלן. מומחה גדול שיכול לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.
מעבר לזה לנו יש תאומים לא זהים אמנם אבל גם התחלנו עם הרבה אזהרות ונולדו בשבוע 38 אחרי 2 זירוזים...
יש הרבה מאד הורים מאושרים לתאומים זהים כך שלא הייתי נלחצת מייד מדברי הרופא.
שיהי המון מזל טוב ובהצלחה

אפשר בכלל לדלל בהצלחה כששניהם בשיליה אחת?

לי יש תאומים (לא זהים) שנולדו פגים קטנטנים והם מקסימים, חכמים ובריאים!

MamaHen

New member
ממליצה להתייעץ עם רופאים שלא ממהרים לאיים

פרטים על רופאים - קיבלת בהודועת הקודמות.

רק אספר לך, שחברה שלי עם תאומים זהים, היום בני 8, לידה בשבוע 36+4, אחד אומנם היה בפגייה, אבל שניהם מקסימים, חכמים.

תמר 84

New member
יש לי 2 אחייניות

תאומות זהות נולדו בניתוח קיסרי שבוע 35 או 36 לא בטוחה כיום הן בנות 13 וחצי נחשבות עילוי ממש!
חקום ראשון בכל המבחנים בבית ספר - בגלל הלידה המוקדמת סבלו בילדות מאסטמה אבל יש ילדים שגם בהריון יחיד סובלים מזה...
בקיצור כיף!
לי יש שתי בובות לא זהות 7.5 חודשים
בהצלחה

סוגמינג

New member
מסוכן מאד לדלל מתאומים זהים

והסיכון בדילול גדול פי כמה וכמה מההריון עצמו.
אני אמא לתאומים זהים שההריון איתם עבר חלק וללא בעיות מלבד הקושי הרגיל שבנשיאת שניים. אני דיללתי משלושה לשניים והובהר לי היטב שאי אפשר לדלל מהזהים - הם תלויים בשליה משותפת וכל שינוי במצבו של אחד מהם עשוי להשליך על השני.
אל תלחצו מהרופאים. סביר להניח שדיברתם עם רופא נשים שלא מכיר ולא ליווה מקרוב הריונות כאלו, שרובם מסתיימים בשמחה גדולה...

sprite4

New member
אני לא מבינה על מה הוא מדבר

רוב מוחץ של ההריונות הללו מסתיימים בידיים מלאות ללא סיבוכים.

גם אצלנו נולדו תאומים מונו בי ללא שום סיבוך בקיסרי יזום 38+0.
צריך לעקוב שאחד לא מתפתח יותר מדי על חשבון השני.
מעבר לזה זה הריון תאומים רגיל, עד כמה שהריון תאומים יכול להיות רגיל...
רופאים לא אוהבים שמסבכים אותם עם סיכונים גם אם הם קלים ביותר.
לא ידוע לי על אפשרות לדלל במקרה של תאומים זהים ללא פגיע בשני העוברים בסבירות גבוהה.
תאומים זהים זו חוויה מיוחדת עבורכם ועבורם.

שיהיה בהצלחה

למיטב ידיעתי לא נהוג לדלל תאומים זהים

כי הסיכון עולה על התועלת.
יצא לי לקרוא הרבה את השאלה שלך בנוסח זה או אחר בפורום השכן, וכנראה המקור להמלצה הינו בעיקר כסת"ח של רופאים.
נשמע לי ממש הזוי שרופא ממליץ על הפסקת הריון במקרה של תאומים כי הם תאומים, באותה מידה ניתן להמליץ לכל אישה בהריון לבצע הפסקת הריון כי ללדת זה מסוכן.
יש כמה סוגים של תאומים זהים(בשליה אחת ושק אחד, בשליה אחת ושני שקים, בשתי שליות ושני שקים) ויש סיכונים שונים אבל לרוב הריון תאומים דורש מעקב צמוד יותר, זה הכל.
מה גם שהיום כשיש הרבה יותר לידות תאומים, יש הרבה יותר ידע ויכולת להתמודד עם סיכונים שונים.
בקיצור, חפשו רופא אחר.

ממני אמא לתאומות זהות ומקסימות
שנולדו בשבוע 26
היום בנות כמעט שנה
בריאות ושלימות, ללא פגמים
לילה טוב

אמילי110

New member
המלצה על רופא מדהים

הייי
אני ילדתי לפניי חודש תאומים מונוכוריונים ביאמניוטים, עם התפתחות של TTTS שלב 3, למזלי לא הייתי צריכה התערבות תוך רחמית... אך הייתי ממש על הסף לביצוע הניתוח עד שהגעתי לשבוע 27, למרות שבסוף ילדתי בשבוע 34 בשל רעלת הריון, אין ספק הריון קשה ועם המון המון "הפתעות" לאורך כל הדרך...
אך בדרך הפתלתלה הזו טופלתי ע"י רופא מדהים, אישיות מקסימה וסבלנית שנתן לי המון כוח וגב חזק להישען גם ברגעים הקשים ולא היו חסרים כאלה, הרופא הזה היה זמין לנו טלפונית יומם וליל וזה גם מה שבסופו של דבר הציל אותי, קוראים לרופא ד"ר יובל גיאלצ'ינסקי הוא נמצא בהדסה עין כרם והוא בעל ניסיון רב בכל הקשור לתאומים הזהים, שדרך אגב היום לא צריך לנסוע עד לבלגיה בשביל התערבות של לייזר ברחם להפרדת כליי דם אלא היום הוא אחד המובילים בתחום...
אז בהצלחה והמון המון בריאות

מו של מו

New member
לי יש תאומות זהות

הייתי בהריון כמו שלכם (מונו-בי). זה היה הריון ראשון ספונטני וממש לא רציתי תאומים. היום אני מאד שמחה שזה מה שקרה, ומרגישה שיש לי יותר מזל משכל.
יש רופאים ששמחים להפחיד, לא ברור למה. נכון שיש סיכונים בהריון, אבל רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר, בייחוד אם עוקבים כמו שצריך. ההריון עצמו קשה ולא נוח, אבל לדעתי זה שווה את זה.
אני ילדתי בלידה רגילה בשבוע 37 בזירוז, והבנות המקסימות שלי בנות 7 שבועות עכשיו. אני בחלק הקשה של הגידול שלהן, לפי מה שאומרים פה, ועדיין אני יכולה להגיד לך בלב שלם שזה נפלא!

גם אני אמא לתאומות זהות

מתוקות!!! בנות 4 חודשים.

ההריון עבר חלק ב"ה. מעקב צפוף משבוע 32 ובשבוע 37 לידה כי לא מושכים יותר עם תאומים זהים

בהצלחה

טשטש83

New member
לא מכירה רופאים באיזור שלכם

אבל אני יכולה לספר שילדתי בשבוע 40 מונו בי.
ולא היו בעיות בהריון מעבר לקושי הגדול בלסחוב הריון תאומים.

המון בהצלחה

רופא נפלא שעוסק במיוחד בתאומים זהים ובכל הסיבוכים
שיכולים להיות במצב זה הוא דר׳ יובל גיאלצ׳נסקי מהדסה עין כרם.
מןמלץ עוד היום לחפש אותו ולהגיע אליו, קודם כל אדם מקסים
וגם רופא מקצועי ביותר!!!
בהצלחה

כל מי שנמצאת פה לא דיללה מתאומים לאחד

אין ספק שנכונה לכם תקופה מאתגרת, אבל במילה אחת - שווה את המאמץ!
אם יש לכם ילדים נוספים הלוגיסטיקה תהיה טיפה מורכבת (אבל גם אפשרית, לי היו שתיים בבית כשהתאומות הגיעו), אם הם ראשונים - פחות לוגיסטיקה, לא פחות קשיים.
מאסף הרופא יש את ד"ר ויינר - מנהלת מחלקת הריון בסיכון, אנושית, מדהימה ומקצועית.

לגבי הסיכונים בהריון כזה - עשו פה בפורום כבר כמה סטטיסטיקות לגבי שבוע הלידה של תאומים, נסה לחפש.

הריון תקין ומשעמם!

למעלה