תאבון בריא???????

נמשית

New member
תאבון בריא???????

שלום לכולם. אני פעם ראשונה פה ויש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן. בתי בת ה-3 ילדה עם תאבון בריא.היא פשוט אוהבת לאכול,אבל לא שטויות וממתקים אלא אוכל פסטה,עוף,ביצים,פירות וכו.למשל היום בבוקר היא אכלה גחנון וחצי+ביצה בצהריים רבע עוף עם תפ"א ובערב צלחת קורנפלקס.היא ביקשה עוד גחנון וביצה אבל אני אמרתי שלא צריך להגזים.אנחנו לא הורים שמנים ואין לנו נטיה משפחתית להשמנה. השאלה????????.:האם צריך להגביל את הילדה באוכל או לא?????? אשמח לתשובות רציניות. תודה,נמשית.

לא להגביל.

האם היא סובלת מהשמנה? אם לא אז לא הייתי מתייחסת לזה בכלל. אם היא שמנה הייתי מוסיפה לתפריט שלה ושלכם הרבה ירקות ומורידה דברים משמינים, גם אם זה אומר שתצטרכו לוותר על ג´חנון. אני חושבת שכדדאי שתטפלי רק אם היא שמנה, לא סתם שמנמונת. יש הרבה ילדים שמנמנים וחמודים שמרזים אח"כ. חבל להציק להם. לא הייתי מגבילה באוכל. אם למבוגרים קשה לוותר על מזון ולעשות דיאטה, אז אחת כמה וכמה לילדים. נראה לי שהגבלת מזון בגיל הזה רק תגרום לרצון שלה לאכול יותר ותתחיל אצלה תסביך מיותר ביחס למזון. פשוט תמירו מזון משמין במזון בריא וקל.

נעה גל

New member
אני גם חושבת שאצל ילדים בגיל הזה

(בהנחה שאין להם בעיות מיוחדות של השמנה) הגוף יודע טוב מאוד כמה אוכל הוא צריך ביחס לכמות האנרגיה שהוא מוציא. ואם הבעיה היא "מה היא אוכלת", אז כמובן שהשינוי צריך להיות לא רק אצל הילדה, אלא אצל כל המשפחה. זה לא הוגן שכולם אוכלים ג´חנון ורק לבן משפחה אחד אסור...

אפרתש

New member
זה הכל?

גחנון וחצי זה באמת הרבה, כל השאר - ממש כלום. כל עוד היא אוכלת אוכל בריא ולא זבל - נהדר. אני גם מציעה שתנסו לא להגיב על מה שנראה לכם ככמויות גדולות. היא תבין שאתם חושבים שמשהו אצלה לא בסדר, וזה עלול להשפיע עליה.

כרמית מ.

New member
לא להגביל, אבל אפשר לכוון.

לא כדאי להגביל אותה במזון, כדי לא ליצור בעיות אכילה בהמשך - בוודאי אם לא מדובר על ילדה עם עודף משקל חמור (אם כן - להתייעץ עם דיאטנית שמתמחה בילדים. לא לעשות דיאטה בעצמכם). מה שניתן לעשות, וזה ברמת המשפחה כולה, ולתועלת כולם, זה להציע אוכל יותר בריא ופחות משמין (בעיקר, מותר "לחטוא" מדי פעם...) למרות שהאוכל שתיארת נשמע סביר בהחלט. הרבה ירקות ופירות יכולים לעזור להשביע רעב שהוא לא מהבטן (צורך בלעיסה למשל...) בלי להעמיס קלוריות, ועם העשרה ויטמינית (רובנו לא אוכלים מספיק ויטמינים...). כמו כן, כדאי (שוב, לכולם. הילדה יכולה להיות תרוץ טוב) להתרגל להרבה תנועה. בגיל הזה עוד לא ממש "ספורט" אבל משחקים והזדמנויות לרוץ, לקפוץ ולהשתולל מועילות בכל המובנים וזה הרגל טוב. כדאי לזכור שילדים זקוקים להרבה אנרגיה, כי הם מוציאים הרבה - במשחקים וגם בשביל לגדול. זה לא אומר להאביס סתם, אבל אם היא אוכלת (אוכל בריא) אז כנראה שזה מה שהיא זקוקה.

לנמשית גם לי יש את הבעיה הזאת

רעב בלתי פוסק כתוצאה מקיבה רפויה,אולי גם לבתך יש קיבה רפויה?בכל אופן כדאי לבדוק אני מאוד מקפידה עם האוכל הרבה פירות ,ירקות,שלוש ארוחות מסודרות ומלאות ביום שבמסגרתן אני מרשה לעצמי כל מה שאני זקוקה לו כדי להרגיש שבעה, ואחרי זה רק פרי אנים שותה הרבה מים ולפעמים אני מרשה לעצמי איזה צופ(הנה למשל עכשו אני יושבת בקפה אז לקחתי חתיכה של עוגת שיש בלי שום נקיפות מצפון)פעילות גופנית בודאי ובודאי שחשובה(אני סתם עצלנית) שלך חנה גונן

מירי,

New member
צריך לשים לב!

לא מזמן שאלתי כאן שאלה מאוד דומה בן 3.5 ובשבת בבוקר אכל 2 ג´חנון ! האמת היא שמכיוון שאני עם בעיות השמנה מאוד רציניות , אני מאוד מאוד דואגת! אני מקפידה יותר על איכות האוכל - למזלי בן "משוגע על" מלפפונים ועגבניות, אבל הוא אוהב לאכול בכללות! היום אחרי שהיו לנו כמה חודשים שהוא כל הזמן ביקש לאכול , שמתי לב שהוא כבר למד להגיד "אני לא רעב" , ובערב אני ואבא שלו היסתכלנו עליו ופתאום גילינו שבכמה החודשים האלה הילד צמח לגובה! הוא לא שמן כלל , למרות שאכל ה-מו-ן... הגוף שלו פשוט היה זקוק לזה!

למעלה