לא הבנתי אם שאלתך דקדוקית או סמנטית.(ישנה כנראה בעיה עם הניקוד שלי, אבל השאלה עניינה שפה וניקוד)
אפשר להגיד "הרחובות נגועים תַאַב", בדומה ל-"הרחובות נגועים בֶּצַע"
שימוש נכון או לא נכון? (ודאי שלא מקובל) ומה הניקוד הנכון (לצורה זו של המילה תאב)?
בגדול ההבדל בין צורה לתוכן (בפירוט, עיין בערכים דקדוק וסמנטיקה במילון/אנציקלופדיה לבחירתך).תודה למגיבים המהירםראשית אשמח להחכים ולהבין את הכוונה בין שאלה דיקדוקית לסמנטית
חלק מהכוונה היא אולי להבין האם המילה (תאווה) קיימת בצורה של לשון זכר (אם זה עושה הגיון)
לגבי המילה עצמה - יש לה גם הקשר לתיאבון (לאוכל)
והאם השימוש ללא מילת היחס "ב" אינו תקין? הייתי תחת הרושם שמשתמשים כך הרבה (גם ללא סמיכות)
תודה שוב![]()
הרבה פעמים אומרים בסיגנון - "איזור נגוע כלבת" או למשל "מרבה נכסים - מרבה דאגה / מרבה בנכסים...בגדול ההבדל בין צורה לתוכן (בפירוט, עיין בערכים דקדוק וסמנטיקה במילון/אנציקלופדיה לבחירתך).
המין הדקדוקי של תאב/תאו הוא אכן זכר.
ודאי שיש קשר לתיאבון, הרי כל משמעות השורש היא תשוקה, ותיאבון הוא חשק לאכול.
הפועל "נגוע" מצריך מילת יחס. אם משתמשים הצורת הבינוני כשם, כלומר בצירוף סמיכות, אז באמת אין מילת יחס. אולי זה מה שמצלצל לך מוכר, כי ביחיד נפרד אין הבדל, אבל ברבים יש. אם יש לך דוגמה אחרת, תביא ונבחן אותה.
זה תקין, אבל זו סמיכות.הרבה פעמים אומרים בסיגנון - "איזור נגוע כלבת" או למשל "מרבה נכסים - מרבה דאגה / מרבה בנכסים...
אני מניח שאני מפספס, אבל רוצה לחדד - זה לא מקובל או לא נכון?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.