ש"ש.

ש"ש.

שלום לכם :) אני י"בתניקית מאזור מהצפון ואני מתעניינת בשנת שירות למרות שיש לי עדיין כמה התלבטויות אני חושבת שכאן אני יכולה למצוא תשובה- אז אשמח במידה והודעתי תענה :) בעיקרון אני מדריכה בארגון שנקרא מד"צים (ארגון נוער השייך לרשת המתנ"סים) כבר 4 שנים. אבל חשבתי לעשות את השנת שירות כרכזת של תנועת הצופים. אבל עם זאת יש כמה בעיות - אני לא נמצאת בתנועה, ולעיתים אני באה לפעולות שכב"ג שיש להם כי יש לי חברה בצופים וגם כי הח'ברה שם נורא נחמדים. אז אני מפחדת שלא אוכל להתקבל לזה, או שלא אדע את התפקיד על הצד הטוב ביותר. אבל אני מאמינה שאם אני ארצה אני אוכל ללמוד, ולנצל את השנה הזו ואצטרף לתנועה. אני כמובן פתוחה לעוד הצעות של ש"ש. אני קראתי שיש גם פנימיות - אבל קצת קשה לי נפשית לראות ילדים שמגיעים ממשפחות הרוסות ולכן אני לא מעוניינת בעבודה עם ילדים או נוער שמגיע לפניומיות וגם לא עם ילדים / נוער שיש לו בעיות רפואיות. אני מעוניינת לעשות ש"ש בהדרכה משמעותית עם נוער שיש לו יכולת ורק צריך את הכלים וההדרכה וההכוונה. ולכן ראיתי את הצופים בתור משהו שקולע למה שאני מחפשת. בתור רכזת אני יכולה לתת הכוונה רבה ועזרה וייעוץ למדריכים בשכב"ג בנושא ההדרכה, וגם להעביר להם פעולות שכב"ג. אז השאלות הן בעצם : איך מגיעים לש"ש בצופים? האם אני חייבת להיות פעילה בתנועה? האם אני אוכל לשמש כרכזת? העם עוברים הכשרה לפני? האם אני בוחרת את השבט / העיר שאליו אשתייך? איך חיים בקומונה? האם בש"ש בתור רכזת צופים יש עוד שינשינים שעוזרים ועובדים איתי יחד בשבט? האם מתנדבים בעוד מקום בנוסף להדרכה בתנועה? והאם ניתן לעבוד? / איך מקבלים אישור לעבוד בנוסף להתנדבות?. מצטערת על כל השאלות. הכל נובע מחוסר ידע והמון סקרנות . תודה רבה והמשך שבוא נפלא חברים :)

bingler15

New member
תנועת "הצופים"

מתוך החוברת של התק"ם- "תאו קמינר קבוץ צרעה- 0522755530 תנועת הצופים מציעה חיים בקומונות המנהלות חיים עצמיים- תוך מעורבות בחיי הקהילה בה הם נמצאים. כמו כן, ניתן להשתלב במשימות הדרכה ימית!" בהצלחה. יגיל זינגר.

כנסי לאתר של הצופים

קודם כל יש שם רשימת של טלפונים איתם אפשר ליצור קשר, תבדקי מי הכי מתאים (או מקסימום תתקשרי לאחד ויפנו אותך למקום הנכון) מעבר לכך יש שמה "דרושים" אולי שם יהיה כתוב משהו בנושא. אם יש במקום בו את גרה שבט תנסי לגשת לשם ולדבר עם הרכזת שם. בהצלחה!

LeeyA

New member
קישור לאתר הצופים-

www.zofim.org.il אם את מעוניינת לרכז שבט אני יכולה לומר לך מנסיון (אני בכיתה י"ב כיום ואני בצופים מאז כיתה ה') זה מלהיב ומעניין אבל גם מאוד מאתגר.. בהצלחה!

i l a n z a

New member
אני ינסה לענות...

בעקרון מי שאחראי על השנת שירות בצופים זאת המחלקה ל"אחריות חברתית ודרך המשך" בתנועה (אפשר למצוא הכל באתר). דרך הצופים אפשר לעשות ש"ש בכל מיני מקומות גרעינים (שלא כולם קשורים להדרכה בתנועה). מה שאת מחפשת זה גרעין "אתגר", שבו אם אני לא טועה שני שינשינים מקבלים לרכז שבט, בד"כ שבט אחר בהנהגה שלהם (אני די בטוח שצריך להיות באיזשהו שבט קודם). יש קורס מרכזי שבטים בקיץ, זה בטוח. זה יכול לעזור לך - http://www.zofim.org.il/troop_info.asp?item_id=15737089&troop_id=319225

למעלה