ש"ש, עתודה ואפרת

מוּסקט

New member
נכון

אם אתה רופא סביר להניח שתעשה את מלוא השירות + הקבע. אם אתה טכנאי-של-משהו, סביר להניח שלא ישאירו אותך בקבע ובמשכורת של 3000 ש"ח כשאפשר להשיג חלופה טרייה ב-300

De-Panther

New member
אני יכול לתת לך דוגמאות נגד ש"ש וגם

נגד עתודה תבחר מה שאתה רוצה
האמת?? אני זוכר שגם אני התלבטתי האם ללכת לש"ש או לא... בסוף וויתרתי כי אני עצלן
אני מוצא את העתודה מיותר - כך או כך אתה תלמד באוניברסיטה אם תרצה... השאלה היא אם באמת תרצה לחתום קבע בצבא לכמה שנים... האם באמת תרצה להיות בצבא כל כך הרבה זמן?? אם אתה רוצה מימון ללימודים אז בכלמקרה כשאתה משתחרר אתה מקבל מימון ואם אתה חותם קבע לחודש או חודשיים יש לך תוספת למימון וגם המשכורת שלך באותו זמן גדולה יותר(לא יודע בידיוק לגבי זה... אבל שמעתי שככה הרבה אנשים עושים) לגבי שנת שירות - שנת שירות בין הנתינה שלך והאידיאולוגיה שלך באה גם לתת לך קצת תרומה אם זה בחיזוק הערכים שלך או בחשיבה או פשוט כי זה יהיה לך כיף השאלה היא אם אתה באמת תהנה בשנת השירות שלך... על איזה אנשים תיפול?? האם המקום שבו אתה כל כך רוצה להיות באמת כזה שווה?? במקרה הזה אני באמת חושב שאם אתה רוצה את זה - תברר קודם אם זה באמת מתאים לך(עם אנשים שעושים או עשו שנת שירות... עדיף במקום שבו אתה רוצה להיות) אבל תזכור ששנת שירות זה אומר להשתחרר שנה מאוחר יותר מהצבא

adipo

New member
שנת שירות...

אני מכירה את עמותת אלון מקרוב, דרך חבר שנמצא בתוכה ברגעים אלו ממש (עשה שנת שירות בקומונה של קריית יובל, ירושלים, והמשיך לגרעין נח"ל). אם יש לך שאלות לגביה או בכלל לגבי שנת שירות- אתה מוזמן: א) לפנות אלי במסר ב) להכנס לפורום שנת שירות ולשאול שם. אני, באופן אישי, ממליצה על שנת שירות בגלל שהיא נותנת לך מרווח בין מסגרת לוחצת אחת (הלימודים) לנוספת (הצבא), ומאפשרת לך להתפתח, להתבגר, לראות עולם, לחוות דברים חדשים ואנשים שונים, להתעסק במשמעות ובעשייה, ודרך זה, וכמובן כיף ואנשים טובים באמצע הדרך, מרוויחים כל כך הרבה ומגיעים לצבא מוכנים יותר. מנטלית. כל הכתוב למעלה מצטרף לנתינה, שהיא תמיד נותנת הרגשה טובה. עתודה תחכה לך, למיטב ידיעתי, גם לאחר השנת שירות, וכמאמר השיר: "אין לאן לרוץ ואין לאן למהר".

אוקה

New member
אני מכירה כמה וכמה עתודאים

ורובם המכריע מאוכזבים ומתים להשתחרר. אז עושים תואר ואז כולם גדולים ממך ואז באים לצבא וכולם קטנים ממך והתפקיד לא תמיד תואם את התואר ובסך הכל הכל עניין של מזל בצבא, אפשר לשרת בתפקיד נאחס אבל עם אנשים נפלאים ויהיה לך טוב ואפשר אחלה תפקיד עם אנשים נאחסים ואז יהיה רע. בהצלחה!

מזל שרק שלושה נושאים

שלום, אני עתודאית בעצמי :) הייתי בכול אופן כבר סיימתי שירות. תן לי להסביר משהו על עתודאים בצה"ל יש שתי קבוצות(כמו שמוסקט הסבירה) 1)עתודאים טכנולוגיים משמע הנדסאים למיניהם להם "מוסיפים" חצי שנת קבע בדרך כלל 99.99% מהמקרים צה"ל לא מתעקש נחרצות להשאיר אותם וגם אם כן זה בגלל שלא מצאו מחליף עדיין. אני אסביר על כמה יתרונות בהם העקרי שהטירונות ממש קלילה וקצרה כי גם ככה חוזרים ללמוד, השירות נעשה בד"כ במקומות שעתודאים אחרים משרתים בהם אז אין ממש בעיה של גיל ובכלל ההתיחסות אחרת. חסרונות הם בעיקר הרגשה של ניתוק מהחברים מהבי"ס הם ממשיכים לטיול אחרי צבא ולך יש עוד שנתיים, רף הציפיות מהמפקדים של עולה ובד"כ יש יותר תפקידים נוספים. 2)עתודאים אקדמאים בתכלס חברה אם תואר ראשון שלהם מוסיפים בין שלוש לחמש שנים לשירות. אליהם מתיחסים כמו אל נגדים...דורשים מהם לשאת נשק אישי (משהו חדש יחסית) ולתפקד כמו נגד(יענו מפקד). היתרונות הם מסלול קידום מואץ בצהל למעוניינים,יחס שונה לחלוטין(כמו לאנשים שעובדים בצה"ל ופחות כמו אל חייל) ותפקידים מעניינים. החסרונות הם בעיקר בשנים הראשונות שהמשכורת הצהלית היא כמו של חיילים ואתה כבר בחור או בחורה בני 23, יש הרגשה כאילו אחרי התואר נתקעים... כל העולם והאנשים מתקדמים ואתם בצה"ל(וזה מאוד מתסכל) האמת שאפשר לשבת ולתת לך רשימה ענקית של בעד או נגד...אבל זה לא יעזור. אתה צריך להגיע להחלטה...כזו שהכי מקדמת אותך לשאיפות שלך... ואל תשכח יש לך יותר משמונים שנה לחיות...אז בלי לחץ...תהנה מהחיים הצעירים שלך...בעצם תהנה ותפיק את המירב מכול תקופה בחיים שלך... וכאן אני מגיעה לאפרת... ת-ת-ב-ג-ר-ו!!! לא משנה מי התחיל ומי סיים גמרנו אם גן צאו מזה... תאמין לי בסוף אתה תמצא את הבחורה בשבילך...כזו שגורמת לך להנות מהקשר שלכם בכול הרמות... בקשר לש"ש זה מאוד אינדיבידואלי אבל אל תבסס החלטה אחרי שטיפת מוח(זה מה שתכלס ניסו לעשות לכם בהרצאה הזו) האנשים שהעבירו את ההרצאה הם סוכני מכירות ממש טובים וזה הכול...תבצע את ההחלטה מהראש הנקי והפיקח שלך בצורה נטראלית שמשקפת אותך ואת הרצונות שלך...לא של אנשים אחרים!!! אל תשכח בעולם הזה כל אחד רוצה ממך משהו...תלמד להשאר שלם :) מקווה שזה עוזר.

Islington

New member
תודה רבה לך

אבל את סותרת את עצמך, מצד אחד אני צעיר וכל חיי לפניי, מצד שני אני צריך להתבגר :) באשר לש"ש, אני לא חושב שזה שטיפת מוח כמו שזה "השראה". ואני מתכנן עתודה אקדמית.

למעלה