ש"ש, עתודה ואפרת

Islington

New member
ש"ש, עתודה ואפרת

אלו שלושת הנושאים שמעסיקים אותי, נכון לכרגע. שנת שירות - היום הגיעו לבית הספר שלנו,לדבר איתנו על האפשרות לעשות שנת שירות. המרצה (ארז שמו), היה אומנם דמגוג (אבל הוגן, הוא הצהיר מראש הוא מקצין ומכליל), אך נתן חתיכת הרצאה. הרצאה כה טובה, עד כי קרוב ל100% מהאנשים שדיברתי איתם השתכנעו שהם רוצים לעשות שנת שירות. דבר מבורך בעיניי. עד כה הייתה תלבטות מתונה האם ללכת לעשות שנת שירות בארגון הנוער שאני שייך אליו (וחבר הנהגה שלו) נוער מרצ יחד. החסרון העיקרי שהרבה להטיל את הכף היה החלק של הסמינרים. מאז שהצטרפתי לנוער לא אהבתי רק סוג אחד של פעילות (פרט להפגנות מול הגדר), למרות הקונצזוס של שאר החניכים כי הוא כייפי, וזה הסמינרים. יומיים אינטנסיבים של פעולות בנושא אחד (או שמא מערך רצוף). בתור שינשין אני אצטרך לא רק להיות נוכח בכל הסמינרים, אלא גם להעביר אותם ולארגן אותם. היום במסגרת ה"יום ש"ש" נתקלתי בארגון אלון (שהכרתי את הפעילות שלו הכרות שיטחית), שמציא את שנת השירות המאתגרת ביותר והקרובה ביותר לאידאלים שלי. אני רק צריך לברר פרטים נוספים על הפעילות שלהם, כמו האם יש להם סמינרים. בכללי - מהדף שהם חילקו, שנת השירות כוללת קומונה (אידיאל סוציאליסטי), עזרה לילדים בבתי ספר (אידאלי חינוכי) ויש להם אפילו קומונה בירושלים. שזה ה-חלום שלי. קומונת עזרה חברתית בירושלים
. עתודה - עוד שאיפה שלי בחיים, כמו מרבית בני מעמדי ורמת השכלתי, היא תואר. תמיד ידעתי שאני רוצה אחד וכבר כמה שנים החלטתי באיזה מקצוע - מדעי החיים. לפני שבוע קיבלתי מידעון לעתודה (קב"א 56- נשלח אוטמטי) ובו מידע על העתודה שצה"ל מציע. שמעתי טיעונים לשני הצדדים, החל מ"הדרך הטובה ביותר להתחיל את החיים, תואר וניסיון" וכלה ב"זו טעות, וגם אין מה לעשות עם תואר בביולוגיה". אחד הפלוסים הגדולים ביותר היא האפשרות לבחור באונברסיטה העברית ומימון התואר. אפרת - למי שלא מכיר, אפרת היא הקראש והידידה הקרובה ביותר שלי בחצי השנה האחרונה. מדי פעם הקראש חזור ומתגבר אליה. הקנאה גוברת כשהיא מספרת לי על בחורים אחרים. אני כמובן דואג להחזיר לה, כשאני מספר על בחורות זה פוגע בה, בעקיפין... אבל לא משנה כלום בגישה שלה. זה יעבור, רק ניתן לזה זמן.

את בכלל הבנת מה שכתבנו? ../images/Emo6.gif

מסתבר שלא. סיאבוב: קראנו. הבנו. לקחנו את זה הלאה (צימעס שלב א' ואני שלב ב').

איפה בירושלים?

למה אתה עדיין מנהל את מערכת היחסים הפוגענית הזאת? עתודה זה קצה אחד - זה שמסמן את האינטרס האישי וההישגיות. ש"ש זה קצה אחר - זה שמסמן את התרומה והנתינה. באמצע יש שירות צבאי רגיל, כמו כולם. עכשיו, תחליט לאיזה חלק אתה משתייך.

Islington

New member
למה?

ככל הנראה כי אני אוהב אותה, כי אני אוהב אותה גם כידידה. עתודה ושנת שירות אינן סותרות, למיטב הבנתי.

shellyland

New member
אז למה אתה מנסה לפגוע בה?

ולמה אתה אוהב את זה שהיא פוגעת בך?

shellyland

New member
אז תעשה שיצא אחרת.

יחסים שהם אתה תופס את עצמך פוגע ונפגע כי "ככה יוצא" הם לא יחסים טובים ומוטב להתרחק מהם.

אז למה לא שניהם?

כלומר - גם ש"ש וגמתודה. מה הענין עם אפרת? איך זה שאתה תקוע באותו מקום?
שלי - את יכולה להסביר לי למה תמיד נדחפת לי ש באמצע "אפשרת"? ו - כן, אפרת זה האלה שבאות לנאנסות בנות 15 (הקצנתי מעט) עם תמונות של עוברים-מתוקים כדי לשכנע אותן לא להפיל

shellyland

New member
נכון אמרת נאנסות

רק כדי לוודא שאני אשאר בצד הנכון? זה בסדר. גם נשים נשואות בשיא גיל הפוריות שיש לה ןמערכת יחסים נפלאה עם בעלן תריכות שתהיה להן הזכות להפיל, בספר שלי.

Islington

New member
למה לא? ראי את ההודעה של פנתר

איך זה שאני תקוע באותו המקום? גם אני שואל.

dana2909

New member
לא מדויק

אם הוא הולך לעתודה, הוא מגיע לצבא אחר כך אמנם, אבל גם צריך לחתום כמה שנים קבע, ואם הוא למד משהו שניתן לניצול על ידי הצבא, הוא יהיה בתפקיד שיספק לו נסיון ויקדם אותו כשיצא לאזרחות. החסרון בעיני זה שעד שתגיע לצבא יצא שתשרת עם אנשים שקטנים ממך ב-3 שנים.

מוּסקט

New member
דנה

מהניסיון שלי עם שני עתודאים בבית - אין שום חסרון. מגיעים לצבא יותר בוגרים, מקבלים תפקיד נורמאלי, יש המון עתודאים מסביב - ואתה לא היחיד שמבוגר בשלוש שנים מכולם... והקטע של "לחתום קבע" זה מזמן רק טכס. את אף אחד כמעט לא משאירים בקבע. תקן של חייל קבע עולה לפחות פי 10 לחודש מתקן של חייל סדיר. עם כל הצמצומים מאוד מאוד משתדלים לא להכניס חיילים חדשים לקבע. בתי בזמנו מאוד רצתה להמשיך לקבע - אחלה עבודה היתה לה.... ויוק. שחררו אותה והביאו במקומה עוד חיילת ב-800 ש"ח לחודש.

dana2909

New member
באמת?

כי זה היה אחד השיקולים שלי לא ללכת לעתודה (3 שנים קבע).. טוב נו..

De-Panther

New member
אולי בזמנך זה באמת היה ככה../images/Emo3.gif ומוזר

אני יודע על המון עתודאים שמתו לצאת מהצבא והצבא בכלזאת לא נתן זה כנראה בין השאר תלוי בתפקיד שלך

למעלה