ש"ס

davidb151

New member
ש"ס

שלום, אני עובר על ידיעוני האוניברסיטאות, במטרה למפות את תחומי העניין האקדמיים שלי לקראת החלטה על מסלול לימודים. נתקלתי במושג "ש"ס" (שעות סימסטריאליות?). למשל, שנה א' בתכנית מסוימת כוללת בסה"כ 60 ש"ס, המורכבות מ-4+2 ש"ס לקורס X, 5 ש"ס לקורס Y וכו'. מהן ש"ס? האם זאת אומרת שהתכנית כוללת 60 שעות לימודים בכל הסיסמטר? 60 שעות בכל שבוע במהלך הסימסטר (...)? שתי האפשרויות נראות לי לא הגיוניות בעליל. אנא, עזרו לי להמעיט מבורותי... תודה, דוד.

נראה לי שהכוונה היא....

60 ש"ס בשנה א'- 30 סמסטר א' לשבוע ו30 לסמסטר ב'. בכ"א,לידע כללי, 30 שעות והלאה נחשב אצל אנשים רבים ל"עמוס", גם אם לא מאד...."מלכי העומס" לרוב,אני חושב, הם רפואנים שבכיף עושים 40 שעות בשבוע...[ייתכן שגם בעוד מקצועות זה ככה, פשוט רק על רפואה ידוע לי במובהק, וגם זה לא לכל אורך 3 השנים של התואר הראשון שלהם אני מניח]

אפשר גם בעצם...

בעצם אפשר היה לכתוב גם "30 ש"ש"-30 שעות שנתיות, 30 שעות כל השנה, כלומר גם סמטר א' וגם ב'.

inbal76

New member
כפי שכתב סטיב,

הכוונה היא לסכום השעות השבועיות של הקורסים, למרות שזה כמובן לא חייב להתחלק בדיוק 30-30 בין הסמסטרים.

ש"ס

שעה סימסטראליתך היא שעת לימוד אחת הנלמדת לאורך סמסטר אחד בלבד. 60 שעות הן למעשה שלושים שעות לאורך שנה. בד"כ ההתיחסות היא למכסה הנדרשת לאורך 3 שנות לימוד לתואר ראשון. כך יוצא 30 לחלק לשלוש שנים היינו כעשר שעות בשבוע לאורך כל שנת לימוד.

למעלה