ש"מ ספריאן/סרפיאן

אירוס2

New member
ש"מ ספריאן/סרפיאן

סלאם, הלו שומה צ'טורה? שוב אני :) שאלו אצלנו בשרשור עבודות שורשים בפורום של הסטודנטים על שם המשפחה ספריאן (אמא טוענת שהיא לא שמעה על שם כזה..), מהשרשור הקודם למדנו שיאן=בן. אז מה זה ספר? ייתכן שהשואל טעה והתכוון לסרפיאן (??ואז מה המשמעות?) תודה לעוזרים!! נ.ב. בהזדמנות זו מציעה שמישהו בקי יכתוב מאמר על שמות משפחה פרסיים ולהקים מאגר כמו של יוצאי תוניס.

niya

New member
מק

מק
מק

פרויז1

New member
הערות קצרצרות אחדות :

א. הייתי שמח לראות קישור לאשכול התוניזאי שהזכרת. זה טוב ומוסיף כמו כל מקור חדש אחר. ב. ספריאן - מורכב מסמיכות של 2 מילים שאני מכיר : 1. סַפַר = safar - נסיעה/טיול/הגירה(פחות), מוֹסָפֵר=נוסע(במובן של עורך מסע, או נוסע לשם טיול, למשל לח"ול או למקום מרוחק). 2. יאן = רבים או משפחות : מכני, מכניאן. משפחות באבאי וגם בבאיאן למשל משפחת טובים, ג. התוספת זָאדֵה zadeh יש לפרשה בזהירות. כי השפה הפרסית עתיקה ונוספו לה קונוטציות שטרם נוספו לשפה העברית שנשתמרה ביותר ללא שימוש כמעט בכלל ! זָאדֵה zadeh מתפרשת בעברית כ"בן" כמו: אבראהימזאדה = בן אברהם. הכותב עלה מפרס ארצה בגיל 12 לפני איזה 20 מלחמות פה.. שבת שלום !

אירוס2

New member
תודה רבה :)

מצ"ב הקישור לשמות המשפחה של יוצאי תוניסיה. שבוע טוב!

פרויז1

New member
פורום יוצאי טוניס - מפותח ומשוכלל.

נהניתי לשוטט בו. דוגמה טובה. בחרתי לפתוח את דף המתכונים ולהציגו פה. אבל שימו לב בשול הימני יש קישורים פנימיים רבים שכדאי לשוטט גם בהם. שבוע טוב. מישו הלך הערב לגאלרי פאלס?

למעלה