ש"ל בחו"ל

atara2

New member
ש"ל בחו"ל

היי מישהי כאן יודעת משהו על ש"ל בחו"ל? אני שוקלת את העניין ואשמח לקבל תגובות

atara2

New member
../images/Emo4.gifאת זה אני כבר יודעת

אני כבר עושה שנה ראשונה, וחושבת על שנה שנייה... אם למישהי יש קצת יותר מידע או חוויות אני אשמח

atara2

New member
תודה, אבל רציתי גם קצת חוויות

רציתי לשמוע קצת מה יש לבנות שהיו שם להגיד ולספר לפנות לבת עמי לא קשור לזה, חוץ מזה שגם זה מידע שאני כבר יודעת...

1בלובלו

New member
אני מכירה...

2 בנות שעשו את זה... אחת עשתה באנגליה ולפי מה שהיא מספרת הבנות האחרות היו מקסימות וגם האנשים שם חמים ביותר. אבל המגורים שקיבלה היו מזוועים (המקלחת הייתה ירוקה והן לא העזו להתקרב לשם.. ) והשעות היו בעצם כל היום יום יום (כי גם שסיימו את התפקיד שלהם היו צריכות לעשות דברים אחרים אם זה לארח משפחות מאזורים אחרים להכין פעילויות או להיות גם שמרטפיות מדיי פעם..)... ובת שניה שעשתה בתפוח הגדול.. גם כן התלוננה על זה שלא נותנים לה לצאת הרבה (היא תכננה לצאת ולהכיר קצת את אמריקה) אבל החברה הדתית שם סגורה מאוד ולא הייתה לה כל כך אופציה לעשות זאת. היא גם סיפרה שעשתה מדיי פעם בייביסיטרים באזור שלה והמשפחות היו מאוד חמות והילדים מקסימים... היא לימדה גם גיליים קטנים קצת תורה עשתה פעיליות . וגם היכן שהיא התגוררה לא היה לה כל כך נוח במקום (אם אני לא טועה היא אמרה שהתגוררה אצל משפחה יהודית שם שכלכלה אותה גם). הן שניהם אמרו שהיה כיף להשתפר באנגלית... ומשהו ששמעתי: יש עדיפות לשולטות בשפה המקומית בצורה טובה ולאלו משכירות את המנטליות המקומית(הבת שירות שעשתה באנגליה נולדה שם והתגוררה שני רחובות מסבתא שלה וזאת שעשתה באמריקה גם כן עלתה לארץ בגיל 13....) אבל זאת רק שמועה... אה ונזכרתי אין ביקורים בבית....
בכל מקרה מקווה שהפעם כן עזרתי לך קצת..... בהצלחה....

atara2

New member
תודה, אבל...

תודה על ההתייחסות אבל, א. את מנסה להפחיד אותי? כי לכל דבר יש צדדים טובים וצדדים פחות טובים, וחוץ מזה נשמע שלחברות שלך ספיציפית היה נסיון לא משהו... ב. אין לי רקע, אבל אני מדברת שוטף, החברה הכי טובה שלי היא עולה ואני עובדת השנה עם עולים חדשים אמריקאיים, שלשם אני רוצה ללכת. ג. כל מקום הוא אחרת, אז אני מקווה שאיפה שאני אהיה אם אני אלך יהיה יותר טוב מאיפה שהחברות שלך היו ואני יודעת שאין ביקורים בבית

1בלובלו

New member
ממש לא...

ניסיתי להפחיד אותך...להפך שניהם נהנו מאוד! הן חזרו עם כל כך הרבה חוויות ותמונות וסיפורים... (אפילו קצת קינאתי...חחח.) פשוט חשבתי שאת הדברים הטובים אין צורך לספר הרי ברור שזו חוויה לכל החיים .... (למרות שגם כתתבתי על זה קצת...) והחיסרונות האלו אני לא חושבת שהם כאלו משמעותיים אם את אוהבת מה שאתה עושה בשירות.... ובקשר לשפה אני מניחה שיהיה לך יתרון בגלל העבודה אם עולים... ואני באמת מאחלת לך מכל הלב ותהני ותספרי לנו חוויות.....

atara2

New member
הפעם תודה מכל הלב../images/Emo23.gif

תודה! פשוט הבנתי ממה שכתבת שזה לא משהו ושזה קשה ושלהם דווקא לא היה כ"כ כיף מסתבר שטעיתי... אני מקווה באמת! וצריך לכתוב על הדברים הטובים, זה חלק שרב האנשים דווקא לא יודעים להגיד... עד עכשיו רק ניסו להפחיד אותי...

ST

New member
זאת ממש חוויה,

בת דודה שלי עשתה את זה, ואמנם קצת קשה, אבל היא ממש נהנתה, וזה משהו שנשאר לכל החיים. היא וחברה שלה (הן עשו שירות יחד בשנה הראשונה, ושתיהן התקבלו לאותו מקום בשנה השניה) גרו אצל משפחה, והיה ממש נוח, והן ממש הרגישו חלק מהמשפחה - ההתייחסות אליהן היתה ממש כחלק מהמשפחה - כל מקום שהמשפחה הלכה, אם זה טיולים ואם יציאות מהבית, וגם בתוך הבית, ובפעילויות של הקהילה שהיו - כל פעם קיבלתי מכתבים ממנה, ותמיד היה כיף לשמוע חוויות. זה באמת תלוי במקום שהולכים אליו - חברה אחרת שלי היתה במקום שהקהילה היתה יותר מסורתית ואותה 'שיבצו' במשפחה 'הכי' דתית שהיתה, ושם זו חוויה אחרת (לא פחות טובה - זה להיפתח לדברים קצת אחרים, גם ללמוד מאחרים, וגם להביא להם דברים שאת מכירה) בקיצור, אם באמת לא מרתיעה אותך (ואת ההורים שלך - אני יודעת שלהורים שלי זה היה קשה אם הייתי עושה את זה) האפשרות הזו, ויש לך רקע בשפה, ואת אוהבת את סוג העבודה, שהיא באמת גם מעבר לשעות הפעילות ה'רגילות' - גם עבודה בבתי"ס שם, וגם עם הקהילה, וגם עם המשפחות, זה נראה לי שווה. בכל אופן - המון בהצלחה!!

למעלה