ש.ב. מבאסים

kramerkaren

New member
ש.ב. מבאסים

אין לי עוד איך להגדיר את זה.
הם קיבלו דף עם 22 שורות של אותיות האלף בית מקווקוות (כלומר, את כל האותיות. למרות שבאופן רשמי למדו רק ת מ ר ב), כל אות 15 פעמים.
ועוד דף של הספרות 0-9, כל ספרה 15 פעמים.
הם מצופים לעבור על הכל.
מעבר לזה שזה משעמם משהו פחד, מעבר לזה שזה מתסכל ומייאש בטירוף - אני מנסה להבין מה המטרה? עוד איכשהו אולי, נגיד, את הספרות, כי לפחות אותן הם למדו. אבל האותיות? למה זה טוב?
איך יכול להיות שמערכת החינוך עוד לא למדה שמטלות משעממות לא עושות מוטיבציה?

ayely33

New member
זה לאו דווקא מערכת החינוך אלא תלוי במורה

אני מחנכת א/ ב/ לא הייתי נותנת מטלה כזו, כן נותנים תרגול של 2-3 שורות של האותיות שלמדנו- אבל כל פעם בנפרד ,מאוד חשוב לתרגל כתיבה נכונה אבל במידה סבירה ולא להמאיס את הלמידה. לתת הכל בבת אחת מאבד כבר מהמשמעות נראה לי ולא משיג את המטרה.

kramerkaren

New member
שמחה לשמוע, תודה.

אצלנו השיעורים הם שכבתיים. כלומר, למורה אין שיקול דעת מבחינת איזה שיעורים היא נותנת, בטח לא לחופש. בעיקר הפתיע אותי, כי המטרה נשגבת מבחינתי.

ayely33

New member
אני חושבת..

שיש בצוות המורות של א' אצלכם מישהי דומיננטית או רכזת שכבה שמחליטה- לא תמיד אפשר לדעת מה עומד מאחורי החשיבה הזו, אבל אני מקווה שהן עושות חשיבה משותפת.
אצלנו המנהלת לא מרשה בכלל בכיתה א' לתת שיעורים מעבר לתרגול קריאה,
אז כל בי"ס וההנחיות שלו :) פחות או יותר.

חד משמעית אם שלי היה מקבל את השיעורים האלה

היתה פורצת מלחמת העולם השלישית
והווטסאפ הכיתתי היה עולה באש

מבאס מאד
תשבי לידה ותשעשעי אותה מדי פעם שלא תשתגע

אלוהים שישמור. נראה לי שהקטן היה קופץ מקומה שנייה לפני שהיה
עושה ש"ב כאלו. בקושי בקושי עושה 2 שורות של אות או אותה סיפרה, וגם זה תוך ריווח מקסימאלי. אין לו סבלנות, זה מעצבן אותו, ואני לגמרי מסכימה איתו. הם לא מקבלים יותר מאות אחת או ספרה אחת ליום כשיעורי בית (לפעמים בכלל עושים את זה בכיתה). לא יכולה להבין איך אפשר לצפות מילד בכיתה א' לעשות דף כמו שאת מתארת. פשוט לא סביר.

למעלה